„Цветна олимпиада“ Климентови дни на сдружение „България си ти!“ в СОУ „Свети Климент Охридски“

Цветна олимпиадаНа 14, 15 и 18 ноември ще се проведе Националната образователна инициатива „Цветна олимпиада“ Климентови дни на сдружение „България си ти!“ в СОУ „Свети Климент Охридски“ – Троян. В проявата ще участват ученици от Троян, Ловеч и Тетевен. Целта е да се повиши успеваемостта на учащите и мотивацията им за усвояване на учебния материал, възобновяване на връзката „дете-учител-родител“, среща с представители на университети и БАН, излъчване на национални победители.
Учениците, които ще се съревновават по български език и литература, ще пишат есета, които ще бъдат оценени от Института за литература към БАН. По английски език, математика и обществени науки ще проверят знанията си с тест. Компютърните си умения пък ще покажат по време на изпита по информационни технологии. По химия ще се състезават отборно с практически и теоретични задачи. Предвидено е и състезание по плуване.
Учениците могат да заявят участие във всяка дисциплина, а инициативата ще се провежда между деца от 5 до 12 клас. След успешно провеждане на олимпиадата учителите проверяват тестовете и отличават по един победител от всеки клас и всяка дисциплина. Първенците ще бъдат наградени на тържествена церемония, посветена на традиционните Климентови дни в Троян, от известни и водещи в различни сфери на обществения живот личности. Проявата се превръща в празник на знанието, а подаръкът за всички деца е концерт със специалното участие на гласовете на „България си ти!“ – Бобо и Печенката.
В края на месец май „България си ти!“ проведе първата такава олимпиада, която предизвика голям интерес и мотивация за учене при подрастващите. Следващите „спирки“ бяха община Борован, град Кюстендил и Благоевград.

1 thought on “„Цветна олимпиада“ Климентови дни на сдружение „България си ти!“ в СОУ „Свети Климент Охридски“

  1. Pingback: Ловеч Днес.com | „Цветна олимпиада“ Климентови дни на сдружение „България си ти!“ в СОУ „Свети Климент Охридски“

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.