Два влака по-малко в участъка Ловеч – Троян

Два влака по-малко в участъка Ловеч - ТроянОт 8 на 6 се намаляват от декември т.г. влаковете в дните понеделник, сряда, петък и неделя в посоката Ловеч – Троян (11.38 ч.) и Троян – Ловеч (12.43 ч.), останалите ще се движат по разписание. За това съобщават днес в писмо до кмета на Ловеч от КНСБ. От синдиката предлагат на всички кметове на общини, засегнати от решението на БДЖ ЕАД за закриване на влакове, да се съберат на среща на 22 ноември в София, за да обсъдят социално-икономическите последствия за населението. Като цяло в страната намеренията са да бъдат закрити 150 влака. Казанджиев днес потвърди участието си в срещата.

Кметът съобщи и за още един проблем, свързан с гара Ловеч. В писмо до него служители уведомяват, че във връзка с провежданата структурна реформа се закрива и пътническото обслужване и гражданите на Ловеч ще бъдат лишени от услугите билетоиздаване, информация, издаване на абонаментни карти, жп карти, военно-кредитни билети и групови билети. Закриването на пътническата дейност в гара Ловеч ще бъде прецедент в страната, тъй като няма друг областен център, лишен от тези услуги, се казва още в писмото. Ще се създаде и неудобство за редовните пътници при снабдяването им с абонаментни и жп карти, за тях те ще трябва да пътуват до гара Левски. Гара Троян е закрита за пътническа дейност от 30 ноември 2008 г., от тогава пътуващите оттам се снабдяват с необходимите карти в гара Ловеч. Тук е и единственият градски телефон за информация и справки в целия участък от Левски до Троян. От друга страна, снабдяването на пътниците с билети в самите влакове от превозния персонал може да доведе до увеличаване на пътуващите гратис.

От гара Ловеч годишно се превозват около 54 500 пътници, издадени са 700 абонаментни карти, 900 жп карти за 50 на сто намаление. Основният пътникопоток от Ловеч са пенсионери, учащи, студенти, работещи в Ловеч.

Източник: http://dariknews.bg

One thought on “Два влака по-малко в участъка Ловеч – Троян”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.