Магистрала „Хемус“ и тунелът под Беклемето – важни за бизнеса

НДСВ организира дискусия „Икономиката – сега накъде?“. Тя се проведе в Ловеч тази седмица с участието на известните икономисти Владимир Каролев и София Касидова, на представители на бизнеса от региона, както и на НДСВ – областният председател д-р Красимир Гунешки, общинският председател на НДСВ- Ловеч д-р Михаил Киров, председателят на НДСВ в Троян Пламен Панайотов, членове и симпатизанти.
В декларация на НДСВ – Ловеч бе изтъкнато, че застава зад кандидатурата за президент на Меглена Кунева.
Да намерим заедно пътя за излизане от кризата, призова Владимир Каролев. НДСВ критикува ГЕРБ че не си изпълнява предизборната програма. Независимо кой управлява, най-важното е да има стабилност и предвидимост, подчерта Каролев. Според него едноличните търговци трябва да имат 10% данък, трябва два пъти да се намали данъкът на дивидентите, а възстановяването на ДДС да стане поне до един месец. Младите трябва да бъдат поощрявани, а хората със заболявания да имат подкрепата на държавата, акцентира още Каролев.
Бизнесмените от региона подчертаха, че тунелът под Беклемето и магистрала „Хемус“ са сред водещите въпроси в този край, но засега експертни проучвания няма.
Предложението на влиятелните местни бизнесмени е да се отчисляват пари и с тях да се строят нови пътища и да се поддържат съществуващите. Да се пуснат на концесия за опериране и поддръжка на магистралите, каквото е и мнението на НДСВ. Всяка пропусната полза си е жива загуба, подчерта Владимир Каролев. Дано новите управляващи да променят ситуацията, защото народът има нужда не само от чаровни политици, но и от надежда, коментираха участниците в срещата.

Срещата в Ловеч бе поредната от серия дискусии, на които в диалог с хората и бизнеса НДСВ пише предизборната си програма за 2011 – 2013 година. Партията ще включи в своята програма и предложенията за решения на най-актуалните проблеми, които ловчалии  предлагат. На основата на така написаната програма ще бъдат конкретизирани и програмите на кандидатите на партията за местните избори. /от пресцентъра на партията/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.