Община Троян е разкрила най-много работни места

През миналата година Община Троян е разкрила над 160 нови работни места, се казва в отчета на кмета Минко Акимов. Тези работни места са осигурени чрез проекти по различни програми. Осигуряването на работа и доходи е особено важен проблем за жителите на общината в настоящия кризисен момент, особено като се има предвид, че много хора бяха изхвърлени зад борда след срива на големите фирми. Сравнително прилична средна заплата дават на своите хора и общинските дружества – над 500 лв., като заетите там са 474 души. Дивидентът, постъпил от дружествата през 2010-а, възлиза на 109 000 лв. и е сред най-високите досега.
Като най-голям работодател се очертава Общината и за тази година, тъй като по социални програми ще осигури повече от 100 работни места.

23 thoughts on “Община Троян е разкрила най-много работни места”

 1. Да не лъжете хората,не ви е срам,къде са тези работни места,даже и за метачки няма.Срам нямате значи.

 2. Така омайват хората слугинските медии в село Троян. Срам нямат, щото нямат място за него. 😉

 3. определено кмета тази година трябва да се СБОГУВА с кметския си пост.защото не може да се справи с най-елеметнарни въпроси за града.днес ми стана смешно като чух че населението на троян наполовина е намаляло.(но аз си мисля че това не е чак така).разбира това е слух само.как няма да намалее като АБСОЛЮТНО НИЩО НЯМА В ТОЗИ ГРАД.битер Северозападнала България сме.може ли 4 години нищо да не прави. 2-3 дреболийки не стигат за тези 4ГОДИНИ ето затова господин кмета трябва да си ХОДИ.Някои може да обвинявате предния но той може и малко но се опитваше да направи нещо за града не че го защитавам.това са мои виждания.преди не казвахте че града загива поне.изкажете мнение по въпроса.извинявам се леко избягах от тамата но не бива да го оствим за 2 мандат.благодаря Ви скъпи троянци.

 4. Троянец, ако остане и настоящия кмет толкова дълго, колкото и Енкин, сигурно и той би могъл да свърши толкова, колкото него. Но аз лично несмятам, че това достатъчно.“Развитието“ (ако може дасе нарече така), което претърпя „града“ ни за тези общо 16 години, е повече от малко дори и за 2…. Даже като се замисля, с какво пък толкова се е развил напред?!

 5. Не знам дали са 160, но работа в Троян има. Който иска да работи ще намери работа. Друг е въпроса на колко им се работи. По-лесно е да лаеш по форумите.

 6. Би ли посочил Селянин къде по точно има работа в Троян,че не се сещам?

 7. Непрекъснато се търсят шлайфистки и омекотителки в дърводелските фирми. Ама е прашно… и нема маникюри… и… трябва да се работи 🙁

 8. Хубаво,ама Селянин, я ми кажи аз като съм майка на две малки деца дали ще ме вземат там на работа..искам или не немога да си позволя да не си прибера децата от детска градина или да ги зарежа,когато са болни, щото трябва да се работи…а има доста като мен майки,на които няма кой да помага…???????

 9. Читателко, при частника тъй се работи. Няма го вече социализЪма. Когато са болни – дават болнични, а градините май работят до 18:00…

 10. Болнични дават, ама работодателите не ги интересува, те искат да си на работа…а градините като работият до 18 часа какво, ако има поръчка пак не ги интересува, че трябва да си тръгнеш навреме,че да стигнеш до градината..и не се правете,че това не го знаете, не става въпрос за това,че трябва да се работи,а за това, че човек няма избор в едно „село“……….Работила съм в различни сфери и никога не съм имала проблеми със самата работа, та съм на ясно, не говоря празни приказки …

 11. Имам 20 г. тр.стаж, като 15 от тях съм бил в различни производства. Не съм имал проблем с работодатели и когато учех задочно и след това когато се налагаше да отсъствам и то без болнични (примерно за турне). Така че ако си вършиш работата добре, шефът ще иска да те задържи, а не да те смени.

 12. Селянин, прав сте , но само донякъде! Можете ли Вие, с цялото си достолепие на ТРЕГЕР в тази област, както явно се вживявате, да ми обясните простичко, какво влагате в израза „при частника тъй се работи“, защото в калпавата ни (меко казано държава), тъй като следва да има закони, които да важат за всички работодатели? Вие как мислите, няма ли? Знам, че ще ме атакувате веднага за прословутия мързел български и соц. остатъчни разбирания, но Читателка е права в много от тезите си , които изказва по-горе. Разберете, че положението на болшинството от хората в града ни и в държавата ни е доста трудно, въпреки, че сте и прав във някои направления. Не Ви съдя, просто апелирам към Вас, да бъдете по-снизходителен в критиките си към хората, та били те и с по- обиквен статус но борейки се за съществуване и със свещенно право на труд гарантиран ни в Конституцията и най вече право на съществуване, което никой няма право да поставя под съмнение. Нали?

 13. Селянин може би разсъждава като мъв,който не е тичал след работа за каквото и да било…аз виждам много добре, че много хора не са научени да работят…ами следващите поколения след нас кой ще научи, те какво ще правят незнам…

 14. Не знам за следващите поколения… не ми се и мисли(страх ме е). ARVi, не се вживявам като никакъв, просто съм се чудел на някои колеги, които роптаеха, че са глобявани защото в работно време пушат, ядат семки, говорят по телефона и пр. Всеки който ти плаща за 8часов раб. ден ще иска от теб 8 часа работа. За семки и цигари си има и време и място. И не критикувам никого – просто констатирам от собствен опит и наблюдения, че който иска да работи ще си намери работа. Ама, ще ме оборите, не е по специалността – ами това е положението, каквото има- това е. Аз ако съм ядрен физик, няма да търся работа в с. Балабанско, да речем….

 15. Селянин, съгласна съм с теб с последния ти коментар, трябва да се работи,но повечето хора са научени да се скатават…в предишните ми коментари имах друго в предвид и мисля, че ако се замислиш ще разбереш, че съм права.

 16. Pingback: it.linkovete.com
 17. Изкам да кажа на Селянин,че по повод на шлайфистките и омекотителките,че за тях искат да имаш опит а не питат как да го добиеш този опит като не те допускат.Търсят квалифицирани и който не е работил такава работа не го наемат господине!И не нападайте за маникюрите ,защото не сте ме видял имам ли ги или не и не ме знаете дали ми печи примерно прахоляка или не.Също от значение е на колко си години за да те наемат!

 18. Уважаема отчаяна, не съм нападал никого, най-малко Вас. Ако Вие се чувствате засегната и се припознавате в коментарът ми – т’ва е друг въпрос. А по повод стажа – специално за омекотител не съм чувал да искат опит, за шлайфане може би, ако ще се шлайфа фурнир. Виж за възрастта не мога да отрека, за съжаление 🙁
  … и по-бодро, не се отчайвайте 🙂 За всеки влак си има пътници 😉

 19. Селянин, приемам всеки един ваш довод и съм съгласен, но при такива условия, които описвате Вие за работа, се полага и съответно заплащане. Иначе става като във филма „Мистър Профит“ дето уволни своята подчинена заради това, че е огънала един кламер, за прохосване на фирменото имущество. По тези въпроси може да се говори много.
  Но нито ние работим както трябва, нито ни плащат както трябва. Сега е момента да уточним, кое е първичното. Най добре е ние да работим и да ни се плаща както трябва. В България няма обществен консенсус за това нещо.
  Но основният проблем е далече по друг за хората без работа, а за жалост няма и адекватна държавна политика.

 20. И кой трябва да ни намери работа? Време е да върнем комунизъмЪТ ли?

 21. akosi astmatik 6te raboti6 kato 6laifist i omekotitel ? da ama ne
  az sum profesionalen 6laifist ama kude da rabotq sega ?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.