Откриха обновена улица в Орешак

Откриха обновена улица в ОрешакКметството на Орешак избра 11 ноември – Денят на Св.Мина, покровителят на семейството, за да бъде открит поредният обновен участък от пътната мрежа на община Троян – ул.“Хемус“ в най-голямото троянско село. Лентата прерязаха кметът на Орешак Христо Терзиев и общинският кмет Минко Акимов, а преди това бе извършен тържествен водосвет. Извършената реконструкция е на обща стойност 170 хил. лв., усвоени от Републиканския бюджет за 2010 г. като целева субсидия за изграждане и основен ремонт на общински пътища.
Това е един от единадесетте реализирани пътни обекти на територията на община Троян изцяло със средства от Републиканския бюджет. Размерът на целевата субсидия, която Общината усвоява за тях, възлиза на почти половин милион лева. Още десет обекта – улични и тротоарни настилки, са реконструирани през настоящата година на територията на цялата община на обща стойност 350 хил.лв. Тези средства са осигурени от Републиканския и Общинския бюджети.
Ремонт е направен и на тротоара от Националното изложение за художествени занаяти и приложни изкуства до Троянския манастир. Реконструираните тротоари са с площ 800 кв.м. Парите в размер на 30 бона, са от бюджета на Община Троян за 2010 г.
Заслуга за изпълнението и на двата обекта имат фирмите „Пътприбор“ ООД – София и  „Виагруп“ ЕООД – Плевен.

One thought on “Откриха обновена улица в Орешак”

  1. За ремонтираното и построеното адмирации от мен. По статията-тук се бъркат основни понятия и финансови схеми. Не може с целева субсидия(за разходените средства са прави отчет пред министерство на финансите) за общинска пътна мрежа да ремонтираш улица в гр. Троян или в случая Орешак. Едно е общински четвъртокласен път и съвсем друго улица част от уличната мрежа на с. Орешак. На писалия статията препоръчвам когато иска да напише нещо от този вид-основни ремонти, текущи ремонти, реконструкции и т.н. да се обръща към инж. Банко Банков от община Троян. Всичко това е в ресора му, той е грамотен и компетентен и така няма да пишете глупости по сайта.( Банко извини ме че посочвам теб но неиздържах да чета глупости)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.