Откриха официално улицата край Автогарата

Откриха официално улицата край АвтогаратаВчера в Троян  кметът  Минко Акимов и заместник- министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова прерязаха лентата на изцяло реконструираната и обновена с нови тротоарни платна и бордюри улица „Димитър Икономов-Димитриката“ – една от важните пътни артерии на града.
Денят на  откриването бе  свързан и с приключване изпълнението на програмата за капиталови разходи със средства от държавния и общинския бюджети. 21 са обектите, които са направени на територията на общината. Сред тях са ул.“Димитър Икономов“, 3 км улица в Терзийско, две улици в  Орешак,  ремонтирани ул.“Македония“ в горния й край и пътят за Долно Трапе, новите улици в селата Балканец, Бели Осъм,  Гумощник, Врабево, Шипково и др.
„Както обещахме в началото на мандата, с всяка година намаляваме кърпенето  и увеличаваме новите асфалтирани улици“, подчерта кметът пред събралите се на откриването граждани, общински съветници, общинска администрация и  строители от фирмата изпълнител /“Пътприбор“ -София/, областния управител Николай Нанков и заместникът му Сашо Данков. Градоначалникът изрази убеждението, че централните улици на Троян до края на мандата ще имат съвсем нов облик. Акимов благодари на всички строители и на служителите на общината за свършената работа.  А в лицето на зам.-министър Павлова той  отправи благодарност и към ръководството на МРРБ за  оказваното съдействие.
Г-жа Павлова сподели,  че Министерството на регионалното развитие и благоустройството финансира някои много важни за града проекти.
„Подкрепата от нас я имате и може да разчитате на нея, а ние разчитаме на активността на общината и  държа да отбележа, че имате много добър екип“, сподели зам.-министърката.
По-късно  в общината се проведе работна среща на ръководството с г-жа Лиляна Павлова, която е и ръководител на Управляващия орган на ОП „Регионално развитие“ 2007-2013г. Дискутирани бяха въпроси, свързани с  изпълнението на проектите, одобрени за финансиране от програмата / „Изграждане и укрепване на дребномащабна инфраструктура за предотвратяване на рисковете и щетите за живота и имуществото на гражданите – Свлачище на стадиона и  Срутище  при „Римски път“; Интегриран проект за подобряване на градската среда, включващ улици и детски площадки в кварталите „Лъгът“ и „Младост“, на стойност 4,5 млн.лв.; Интегриран проект за образователната инфраструктура, който включва 4 детски градини и две училища на стойност 5,6 млн.лв.; както и подлежащия на сключване договор за развитие на туристическите атракции в община Троян/.
Обсъдени бяха и въпроси относно методологията на управление и отчитане на проектите. Споделени бяха затрудненията на общината в тази връзка и обсъдени възможностите за оптимизация на процеса.
Коментирана беше подготовката на общината за подаване на проектно предложение „Корекция на р.Бели Осъм в централната градска част на Троян за предотвратяване на ерозията на речния бряг и овладяване на риска от наводнения“.

Маргарита Генкова
„Връзки с обществеността“

52 thoughts on “Откриха официално улицата край Автогарата”

 1. Да си сменят архитекта, проектанта, или който там е сътворил тези калпави тротоари!

 2. sali berisha, Вашите мечти са твърде големи и неизпълними. Чак пък всички улици. Но сте прав, ако всяка година се правеха по една -две. Но необходимите разходи за общината за жалост не са само за улици. То безпаричието не е популизъм, а си е беднотия. Не разбирам, защо се хващате на популизма и неговите последствия. Аз лично още от малък съм все в криза и така е почти с 80 % от всички събратя – българи. Все чакаме някакво необозримо бъдеще, и някой който ей сега ще ни оправи. И те ни оправят, както виждате и за това сме на това деридже. Но за сметка на това светлина в тунела няма.

 3. До Илиян: – Какво им е на тротоарите? Помните ли какви бяха преди?

 4. До Zigzag: – Помня много добре, защото там живея. Новото си е ново, спор няма, но направиха тротоарите на едни „дунавски вълни“ с цел да е по-удобно за вкарването и изкарването на автомобилите от дворовете. До тук добре – грозно беше да гледаш как някой отлял бетон, друг подложил камъни и тротоарни плочи и т.н., за да не сменя гуми всеки месец. Да ама не… сега тротоарите са на „зигзаг“ 😀 , а колите пак не могат да се вкарват нормално – отново ще трябва да проявяваме творческа мисъл и да побългаряваме направеното, за да не си купувам гуми всеки месец!… А като стана реч за побългаряването – още на другия ден, след като дядо поп опя улицата, едни юнаци се бяха подзряли на нещо и къртеха „хасфалта“ пред аптеката под Автогарата…

 5. ARVI, ne e problema v bezparichieto, problema e v upravnicite, ti kakvo uchakvash ot edin milicioner, znaesh li kolko ne izpolzvaemi obshtinski imoti ima koito struvat tolkova kolkoto da ima pone ulici v nashiq grad

 6. Полагането на нова пътна настилка е предвестник на за започването на изкопно-ремонтни дейности по троянско.

 7. sali berisha,имаш право. Сега, предизборно, кмета наш ще се опита да блесне с някой ход, но ми се струва, че малцина биха му повярвали отново. Ттака изведнъж, най отзад да се стресне, малко ми се вярва, освен премира да го „сттресне и свали в реалността“, но ще се укаже, че е „угаско закъснял“, както се пееше н езна песен. Ще видим на изборите и по-интересно ще ми е какво ще се случи до тях, какви косаци ще прави кмета ни и тред шефа си , а и пред избирателите си, което не е едно и също нещо и не ще може да съчетае.

 8. Капка по капка ставало вир…май най-накрая ще му излезе късмета на г-н Пеевски … пък и друга алтернатива невиждам за сега.

 9. Ако изборите бяха мажоритарни, голяма е вероятността най-после да си изберем истински кмет. Действителността обаче е съвсем друга. Акимов си е фаворит и за следващите избори.

 10. щото населеинето няма да иде да гласува за мажоритарен – той няма как да даде кебапчета…изобщо по-лесно е да се бяга отговорност, а мажоритарни избори означава и голяма отговорност на самите избиратели ..на хората май не им се мисли, повече емоционално избират – тоз ми харесва визуално, онзи добричък, трети с хубава женичка до него…

 11. Тъй като гледам изборите след година ще придобият някаква стойност, па макар и фалшива. Колкото по-вече мнения толкова по добре. Ще има непредвидими изпълнения преди изборите и по време на тях. Но не знаем още новите играчи, които ще блеснат с пълна сила на хоризонта, затънтен троянски. Казвам затънтен защото дефакто е такъв малък е, щото се помещаваме в долина, тук не го използвам като метафора. А пък на изборите, гледайте братя и сестри мои, да го разщирим а не да го превърнем в „късче небе за трима“, като в оня стар български филм.

 12. За 3 години управление, това е първата и то не изцяло ремонтирана улица от Минко Акимов.
  А обещаваше всяка година по една?
  Обещаваше и прозрачност, но така и не каза как точно фирмата на Дилян Енкин печели общински проекти?
  Съществото от София с което прерязаха лентата е същата тази която отряза мераците ни за Беклемето!
  Е другарю Акимов,освен че сте и некадърен се и дупите на всеки !
  Слава на братя Данкови,реалните управници на Троян!

 13. Ако си ислиш че Акимов командва Троян се лъжеш!
  Просто една марионетка за пред хората,а конците ги дърпат братята и Енкин!

 14. хахахахаха, братята Данкови, хахахахаха, не дай Боже Троян да попадне изцяло под тяхно управление, ще е началото на края.

 15. Хубавий ти какво лично смяташ да направиш за да не стане така, защото се вижда и с невъоръжено око, че не го искаш да стане така. Ако не отговориш значи си душегуб, даже душе убиец на собствената си особа осми номер.

 16. Аз лично нищо не мога да направя, но ако някой от тях реши да се кандидатира за кмет догодина, то ще знам за кого да НЕ гласувам. Сега доволен ли сте, Арвий?

 17. Лъжеш се, като казваш нищо не мога да направя, вече го направи като изказа мнение в сайта. Аз дали съм доволен? Не е важно, важното е повече избиратели да са доволни в следващия избор. Това е важното.

 18. Викам аз, Енкин да си избереме пак. Тогава, логично Акимов ще се хване да печели проекти. Може проект за нов затвор в Троян да спечелим, за да има място за всички тях взети заедно.

 19. Предлагам да отидем да се издавим в Осъма. Само така ще решим проблемите. Нет человек – нет проблем. И без това останалите да живуркат в Троян не могат да дадат логично обяснение защо са живи.

 20. Ами ние вече сме удавени! Няма как да се удавим втори път.. а от Осъма, само умрели кучетата вадят, чат-пат. 🙂

 21. От коментарите разбирам, че има проблем с качеството на строителните работи по улицата-неравности по тротоарната настилка, провокирани участъци на положения плътен асфалто бетон и т.н. Обещавам да извърша оглед на ремонтираната улица и да дам безпристрастна оценка за извършеното от строителя. Коментара ми ще е на 15.11.2010г. поради отсъствието ми от Троян. До тогава предлагам на писалия статията-Troyan_news да направи журналистическа проверка в общината и ни предостави доклада на строителния надзор (той отговаря за качеството) и подписаните от надзора, строителя и възложителя всички актове и протоколи по време на строителството касаещи качественото изпълнение на строежа. Ако иска разбира се-аз предлагам. Така в понеделник от огледа ми ще стане ясно за недоделките , от Troyan_news -документацията и ще предложим на Кмета в рамките на гаранционния срок строителя да ги отстрани(ремонтира) за собствена сметка.
  До тогава- А със здраве както вика Арвий!

 22. Хайде, хайде и ти на голям разбирач се правиш? Или само от документи и педложения разбираш?

 23. Днес минах по целия нов път и не видях нищо нередно.Естествено,не съм познавач,не съм експерт,но това което видях/от колата,като карахме бавно/ми хареса.И добре е съобразено с гаражите и входовете на къщите.EM/SI разбира се щом е компетентен,а и това му е работата да се произнесе,да си даде оценката,но лично аз бих била доволна всички улици да са поне такива.Няма да коментирам,защо по това време се прави а преди не,защо е тази улица а не друга,но наистина когато се критикува нека да не е на всяка цена и нека признаем свършената работа.А преди някой пак да подскочи,ще кажа,че съвсем не са ми драги управляващите,но не мога неоснователно да плюя,ей така ,щот ми е кеф и щот ми се мрънка и всичко ми е черно пред очите.Нека обаче им покажем,че само с тази улица не става и че е ред ,например,на входа на Троян,защото там картинката е още по жалка.

 24. Дива, НЕ Е добре съобразено с гаражите и входовете… по-точно – НЕ Е добре изпълнено. По план трябваше височината пред входовете да е максимум 6 см. Утре, ако пак минете бавно, слезте и премерете.

 25. Ами хайде елате по Ботев,да видите тук ние какви тротоари имаме.За такива като вашия не можем и да мечтаем,ама кой сега ще си поправи майсторлъка.По нашата улица тротоарите са толкова високи,че всеки се мъчи по някакъв начин да го нагласи така,че колата му да не се потроши като се качва преди да влезе в двора.То грозни дъски,то който от където намерил да си крадне или закупи малко асфалтец,то цимент,то какво ли не….Само пред Енкиния блок е както трябва,па и плочки а и задължителните занижени/скосени/ тротоари за инвалиди.На друго място обаче не е така за жалост.Ей за това,поогледах вашата улица и да ви кажа изпитах малко добронамерена завист 🙂

 26. Дива, ще се опитам за последно да ти обясня тезата си и спирам! Добре е замислено, но НЕ е добре изпълнено! И какво общо има тук улица „Хр. Ботев“? Дайте сега, като са се изср@ли на нея, да сме доволни, че л@йното на ул.“Дим. Икономов“ е по-малко… (swear)

 27. До Валка-на поставените въпроси.
  Експерт съм в инфраструкторното строителство и това работя. Още въпроси?

 28. Едно конкретно и умно предложение и веднага се намери някой да каже: „Хайде, хайде…“

 29. Илияне,най-малкото с теб искам да се заяждам.Какво толкова казах?Че ми харесва!Защо те ядосах?Нито аз,нито някой друг,който минава пътьом от там ще слиза от колата и с линийката ще мери.Минавайки ще виждаме една приятна потдържана улица,това е!Ще мерите ти и комшиите ти и ако имате претенции,съответно има и инстанции.Аз не мога да дам експертна оценка.Тази работа е за EM/SI,който е експерт.Сравних ви с моята улица не за друго,а само да ти кажа,че има и по калпави.Това е.Не мрънкам обаче,единственото нещо което ме възмущава и директно съм обвинявала еколкожката в общината за поголовното изсичане на дърветата по улицата.Сполай ти и не се ядосвай 🙂 🙂 🙂

 30. Голяма глупост е, за планински град какъвто е Троян да стесняваме допълнително улиците си с дървета. Виж, ако бяхме в Египет или Израел, тогава друга щеше да е политиката. Биби, не се напъвай да разбираш от всичко. Достатъчно е да си управляваш фейсбука и форумите.
  Поздрави.

 31. Боже,боже,ти наистина си обсебена от идеята фикс,където и да се появя,да се пръкваш и ти!!!Май един приятел се оказа много прав.Е ,види се че имаш афинитет към мен и като се ровиш в профила ми какво видя?Там може да погледне всеки и всеки е добре дошъл 🙂
  Та за какво искаш да спорим?За дърветата?По голяма глупост от това което ти цопна над мен не бях чувала,честно!!!Надали има поне един тук,който ще разсъждава като теб.Е,да,освен колежката ти еКОлКОШКА 🙂 И къде видя дръвчета да стесняват допълнително пътя?Къде видя да се садят дръвчета на пътя,те не са ли на тротоарите??? 🙂 🙂 🙂

 32. ЕM/SI, на 10.11.2010 г. поехне обещание, което така и не изпълнехте.
  То проблем няма от това, но……………, само, че обещаното тук търсим, като наследство! Да си знаете, когато обещавате!
  Със здраве!!!

 33. До АРВи-ходих на оглед. Не мислех да коментирам понеже в навалицата(плюенето) и аз го отнесох, а и не виждам публикувани строителни книжа по предложеното от мен до автора. За мен техника( човека който следи за линията и нивото на строежа) не е изпълнил прецизно задълженията си. Нивото между понижените бордюри пред различните входовете на имотите спрямо нивото на асфалтовата настилка не е еднакво(видимо има разлика между 2-4 см. Така човек остава с впечатлението за нещо недовършено. Относно дърветата-да трябва да се премахнат липите, защото са с плитка коренова система и разрушават тротоарната настилка. На тяхно място обаче е необходимо да се засадят дървета с дълбока коренова система. Справка чл. 63 от ЗУТ-публичен регистър на озеленените площи, на дърготрайните декоративни дървета….и т.н.-говоря за зелената система на града. Толкова от мен. АРВи-и да почерпиш 2 бири на „ Лебеда”, помниш ли? Славни времена бяха!
  Дива-и аз живея на ул.” Хр. Ботев” но ремонта не стигна до мен. За сметка на това се ремонтира канализацията и такива ревизионни капаци поставиха, щото като премине кола-клопат неприятно. През деня е горе-долу поносимо, но нощно време…Ако те гази безсъние вместо да четеш овце за да заспиш, можеш да четеш броя на преминаващите автомобили. Изключително неприятно е и ще взема да уплътня капака на РШ със стара вътрешна гума(по примера на други граждани от улицата), стига докъто го правя да не ме отнесе някой пилот на лек автомобил и да дам фира!

 34. ЕM/SI, благодаря за експертното мнение.
  Двете бири ги имаш. Лебеда беше едно приказно и славно заведение до Севлиево. Много приятни спомени имам от там. Скоро минавах наблизо и ако беше отговорил по-бързо, с което да ме подсетиш, щях да проверя в какво състояние е в момента. Имаш ли сведение дали съществува още?
  Иначе съвета ти за стари гуми е добър, но какво възлагат, какво изграждат и какво приемат в крайна сметка, като се налага, уважаваната от мен Дива, да ремонтира шахтите около дома си след ремонта? Нямам думи!
  Ами след време, като се изрови настилката пред тях, ще трябва май набързо да положи едно тънкослойно асфалтче(може и топла смес), ей така за нейна сметка, за да не гази калта и да се се препъва и затъва в дупките. Боже в какъв град живеем! Каква управа имаме!

 35. Здравейте мои мили приятели EM/SI и ARVi,да ви се похваля,вече съм шофьор 🙂 .Спокойно EM/SI,научих се чудесно да маневрирам назад 🙂 Правя маневрата перфектно 🙂 .Но искам да знаеш,че когато спряха ремонта по Ботев до центъра умирах си от яд.Енкин една цяла улица не можа да уреди да я ремонтират.А и както ти сам си се убедил,всичко май е половинчато,а и си прав/както за манастира,така и за улиците/,че всички си мълчат и файда от вайкане и оплакване няма!!!!НЯМА КОЙ ДА ЧУЕ!АRVi,аз живея на Ботев,но в една отбивка,която видя асфалт за пръв път преди ….май няма петнадесетина години.Тъкмо се изкефих и се започна копаене я за телефонни кабели,я за някакви други неща,пък аварии се получиха и тъкмо се закърпи,грозно,то асфалта взе да се разкапва,почнаха едни дупки да се появяват,понеже беше дебел май по-малко от сантиметър.Какво да се прави,хубава работа ама троянска,както казва един мой добър приятел 🙂 . От време на време някой добронамерен комшия кърпи дупките с цимент,но за жалост не трае дълго.По моята улица всъщност голямата разруха започна с ремонта на половината Ботев/нашата отсечка не захапа от ремонта/.Тогава багерите паркираха в градинката ни за отдих,дори децата вече не можеха да играят там на катерушките.Съсипаха зеленината,но това е по-малкото зло,тя по-късно се въстанови,но разбиха дуварите които все още стояха целички.Сега си стоят така и е грозно,грозно,но нали не се вижда от към улицата,защо ни е да е красиво само за нашите очи.И пак казвам българска работа….това по света го няма,поне съм обиколила малко и съм видяла.EM/SI е прав за дърветата и аз съм против плиткокоренните,трябва да се сменят,но за жалост по Ботев имаше поголовно изсичане без възтановяване.Сега лятото ако е 40 градуса на вън,там като се нажежи асфалта е поне 43 гр. и е опасно за бавно движещите се стари хора.Ама нейсе…..
  Апропо-мога да ви откарам до Лебеда,поне пътуването ще е по-емоционално 🙂

 36. На драго сърце Дива, но ще имаш проблем с EM/SI. Той някъде пишеше за жените шофьори много „ласкави“ думи. Но нищо, ако караш с 5-10 км, сигурно ще преживее някак си.
  А това за голямата жега, поради липса на дървета по новата улица Ботев, сигурно проекта е такъв, че да могат плочките да стегнат близките 200-300 години за да не се почупят. А може би така се цели покачване на издръжливостта и каляване на възрастните, особенно тия които отиват до болницата.

 37. ARVi,като се похвалих,че правя перфектна задна маневра имах в предвид точно страха на EM/SI към жените с тяхното каране и че ако ви откарам до Лебеда,така ще е по-емоционално 🙂 .Но ако е послушен ще карам с не повече от 30 км/ч.Честна пионерска 🙂

 38. О.К. Дива, но нещо EM/SI за сега не се включва да изрази експертно мнение. А остава и „Лебеда“ да работи.

 39. Дива, не изпитвам страх когато видя женица зад волана, а ужас. Ако се страхува човек то инстинкта му за съхранение ще му подскаже кво да прави и това може да го спаси. При ужаса е друго. Там нищо друго не ти остава освен да се молиш да имаш дни….Честито за книжката и безаварийно каране. Почнеш ли да мачкаш много хора-значи си в населено място. На задна се кара бавно и нежно…и е по-сложно щото въртиш наляво а то отива надясно и нищо не се види… Маневрирането на задна е изкуство и изключителен успех за жениците. Щом си го усвоила(нали се похвали)значи си била прилежна и любознателна(не казвам палава) курсистка. Кажи ква кола(цвят, марка) караш, че като я вида да се вардя по „ Ботев” от далеч.Незнам дали „Лебеда” работи но може да осъществим една среща там през лятото. Ти вземи повози АРВ-и дотам(той е смел и толерантен), а аз ще дойда самосиндикално със собствен превоз, за да не се налага после да си лея куршум. Шегувам се Дива, да не се разсърдиш.

 40. EM/SI,спокойно няма да те карам с колата 🙂 Привилегията ще е за ARVi-то.Той и без това ми е чудесно приятелче.Но изпускаш емоцията.И бъди сигурен,че нося много на шеги,но ти направи една грешка…може би.Даде идея на моята фенка как да ме обижда и да и се развихрят фантазиите относно моята особа и сега във всеки удобен момент ще го повтаря като квачка ;)И без това навред и се привиждам,сигурно като върви и се явявам като мираж отгоре в синевата 🙂 На мен не ми пречи де….само отбелязвам и чакам….

 41. ДО ЕМ/SI
  Благодарим за експертното мнение…Предложението за проверка от наша страна – което одобряваме, благодарим също така – защото е добре вместо да се плюем да подхождаме обективно към едно или друго – е изпълнено донякъде. На пресконференция преди дни кметът Минко Акимов отговори, че обектът е бил приет без забележки. Очевидно някой е проявил снизхождение, след като толкова хора са недоволни. А и написаното по-горе от теб изглежда напълно основателно…Промените по тази улица ще продължат, ще дадем информацията скоро…

 42. Сега идете и вижте тротоарите. На 4-5 места цели редове плочи са се навдигнали. Може би поради разширяването на материалите, не съм специалист, ама явно и тези дето ги правеха (тротоарите ) не са специалисти… абсолютно некадърно изпълнение. А дали ще има виновни…не вярвам!

 43. Д, вярно! Когато се извършват такива дейности няма ли някакви срокове за годност или знам ли и аз какво… ама за две години, тротоарите не приличат на нищо вече. Кой е компетентният орган в общината, който трябва да потърси фирмата изпълнител да си оправи л@йната дето е изср@л@?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.