Троянските риболовци зарибиха язовир „Сопот“

550 кг шаран бе пуснат във водите на язовир „Сопот“ край троянското село Голяма Желязна. Акцията бе на Сдружение „Ловно- рибарско дружество- Троян“, чийто председател е настоящият кмет Минко Акимов. Пуснати са 18 300 малки шарана, като част от зарибителния материал – 5 000 бройки, е даден безвъзмездно от НЛРД като награда за добрата дейност на троянската структура. Останалото количество зарибителен материал е закупено с пари на сдружението, осигурено от членския внос на ловци и риболовци. Акцията на 18. март е била в присъствието на специална комисия – началника на ИАРА- Ловеч д-р Йордан Найденов, инж. Марин Багаров от ДГС- Борима, Васил Гачевски от Ловна дружинка- Голяма Желязна, Христо Йорданов, представител на „Напоителни системи“- Плевен, които стопанисват язовир „Сопот“, Светослав Дисански- ветеринарен лекар, който следял за годността на зарибителния материал.
Зарибяването е вече традиция в работата на СЛРД- Троян. През тази година най-вероятно и през май ще има зарибителни акции на троянското СЛРД. Предвижда се да бъде закупена балканска пъстърва от пъстървово стопанство „Тошков чарк“ в Родопите. Тя ще бъде пусната в горните течения на реките Видима, Бели и Черни Осъм. От рибарника на сдружението край Голяма Желязна ще се осигури американска пъстърва, която също ще бъде разселена в горните течения на троянските реки.

2 thoughts on “Троянските риболовци зарибиха язовир „Сопот“

  1. Това добре,ама там има едни хора дето самоуправстват!Взеха ,че вкараха понтона на Мугарицата посред язовира, като че ли е частна собственост?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.