Великденски базар в Националното изложение в Орешак

С нови елементи бе обогатен тази година традиционният великденски базар в Орешак, който привлече над осемдесет фирми от цялата страна. Базарът бе организиран от Националното изложение на народните занаяти и приложните изкуства в Орешак. „За гостите имаше голямо разнообразие  от различни видове стоки и изделия – за всеки джоб и всеки вкус“, сподели управителят на Изложението г-н Иван Чакъров.
Новост тази година бе „улицата  на занаятите“, разгледана с голям интерес от всички посетители, научихме от г-н Чакъров. Тук майстори и занаятчии от цялата страна показали своите произведения, доказателство за силата на народния самобитен гений, както и че  единствено съхранявайки автентичното, ние можем да черпим вдъхновение и самочувствие.„Не случайно на щанда на майстор  Марин Цанов от Шумен стоеше надписът „Да запазим българското“, изтъкна управителят на Националното изложение.
Друга новост тази година е била цветната градина, разположена на площада пред входа на Изложението и заместила шумните, неестетични панаирни люлки.
Гостите на Троянския манастир и на Националното изложение  можели спокойно да се насладят на прекрасната гледка от многобройните цветя, оформящи една пъстроцветна картина, да поседнат на някоя от симетрично  разположените пейки и да се полюбуват на невероятната природа.
Хармонията и красотата пред Националното изложение в унисон с радостта от Христовото възкресение правеха преживяването на туристите неповторимо, а празника – двоен, убедени са работещите в Националното изложение.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.