Млади певици от Априлци ще участват на Еврофолк в Несебър, търсят се средства

Млади певици от Априлци ще участват на Еврофолк в Несебър, търсят се средстваМомичешкият хор „Балкански букет“ в Априлци с диригент Милена Илева има покана за участие в международния фолклорен фестивал „Евро фолк 2011“ в Несебър. Фестивалът е през юли, а поканата за участие момичетата са заслужили с извоюваните от тях 6 награди на подобен форум в Стара Загора през май. Пречка пред участието обаче се оказват средствата, нужни за двудневния престой – по 20 лв. на ден. Става дума за 40 деца на възраст между 5 и 13 години, общата сума за тяхното пребиваване в морсикя град възлиза на 1600 лв. Участието в престижния фестивал е възможност за младите певици и за тяхната ръководителка, която от години се занимава с групата, за изява на международно ниво и за съответното признание. В подкрепа на децата се обявиха и от JMB Active в Априлци, които призовават за дарения – и малка сума от благородни хора ще бъде полезна за децата. За транспорт пари няма да бъдат необходими, тъй като училището, в което е преподавател Милена Илева и където учат девойчетата – „Васил Левски“, осигурява автобусния превоз.
JMB Active насърчава интелигентния туризъм. Ние организираме културни и природни дейности, за да допринесем за подпомагането на местните културни традиции и да се запази естествената красота на нашия регион. Успехът на тези момичета ще насърчи хората да участват в хора и запазването на местните  фолклорни песни, което е толкова важна част от културното наследство на България.Вашата помощ е много ценна!, се казва в писмото на Жулиен ван Домелен от JMB Active, с което той се обръща към всички за подкрепа на децата.

Публикувано в КУЛТУРА, ОБЩЕСТВО. Постоянна връзка.

One Response to Млади певици от Априлци ще участват на Еврофолк в Несебър, търсят се средства

  1. Остават ни само още 500лв.! Ако имате желание да помогнете, може да го направите тук: http://www.jmb-active.com/?page=apriltsi_choir

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.