Отбелязваме училищни юбилеи

Отбелязваме училищни юбилеиВече започнаха проявите, посветени на няколко забележителни годишнини – 140 години класно образование в Троян, 130 години училище в Дебнево, 95 години гимназиално образование. Като наследник на класното училище ОУ“Иван Хаджийски“ осъществява редица свои инициативи, като почти ежедневно има спортни състезания. Днес от 15 часа в зала „Форум“ на читалището ще се състои викторината „140 години класно училище и неговите стожери“, в която своите знания по темата ще покажат ученици от средния курс на троянските училища. СОУ“Васил Левски“ организира също днес състезание по информационни технологии.
Темата му е „Развитие на гимназиалното образование в Троян и троянските ученици – част от обединена Европа“, като задачата ще бъде да се направи дипляна с информационен и снимков материал, свързан с троянското образование. Кулминацията на тържествата за юбилея ще бъде на 21 май с голям концерт в читалището.

Публикувано в КУЛТУРА, ОБЩЕСТВО. Постоянна връзка.

2 Responses to Отбелязваме училищни юбилеи

  1. Господин каза:

    Училищата и детските градини функционират добре, когато има нормален диалог между директора и педагозите, защото реномето на едно учебно заведение първо се определя от нивото и квалификацията на педагозите в него, след това от директора, а не от счетоводителя или от чистачката. Много директори излизат извън правата си и пречат на нормалната работа на педагозите. Вече учебните заведения са с делегирани бюджети. Аз мисля, че не е нормално едно учебно заведение да “декларира“ нужния брой деца, а в същото време да работи с по-малко от половината.

  2. алигатор каза:

    Много си прав, Господин, но сигурно говориш за някое конкретно учебно заведение в Троян

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.