Студия „Гласове“ с награда – участие в международен фестивал по изкуствата в Италия

Студия "Гласове" с награда - участие в международен фестивал по изкуствата в ИталияОт Седмия национален детско-юношески конкурс за музикално и танцово изкуство Студия „Гласове“ при Народно читалище „Наука“ в Троян се завърна с куп награди. Може би най-голямата от тях е  Студията да участва в IV Международен фестивал на изкуствата „Орфей в Италия“ в Лидо ди Йезоло, Венеция. Фестивалът е през септември тази година.
Всички участници, с които са се представили троянци, имат индивидуални награди. При средношколците в трета възрастова група петокласничката Весела Джамбазова, дебютантка в конкурса, има бронзов медал и диплом, а връстникът й Йордан Гърков – диплом и поощрение. Същата награда е присъдена и на година по-малкия Радко Петков. В четвърта възрастова група деветокласничката Илияна Илиева е спечелила най-високото отличие – статуетката на конкурса.
Диплом, златен медал и наградата на БНР -продуциране и запис на песен в радиото, е за Лъчезар Лазаров в четвърта възрастова група; диплом и бронзов медал е заслужил Димитър  Пандурски в същата  група. При най-големите – пета възрастова група, до 25 години, ловчалията Александър Христов има не само диплом и златен медал, но и наградата на „Географски свят“ – екскурзия до Гърция, и наградата на БНР за изяви като солист на Бенда на радиото. Диплом и златен медал са присъдени също така и за Александър Христов, който е  студент по музика в Нов български университет. С тези момичета и момчета работи педагожката Мариета Жекова, която също е получила високо признание.
Даден й е диплом за високи творчески постижения с участниците й лауреати като преподавател по пеене, диплом  като педагог-лауреат за втора поредна година и носител на специална награда /метроном/ като ръководител на Студия „Гласове“ в направление забавна и популярна музика,
„Благодарност“ от Национален форум „Орфеева дарба“ за участието й в работата на жури на националните конкурси „Орфеева дарба“ и личен принос в развитието и утвърждаването на престижа им.
Тази година професионалното жури е било с председател  Мими Иванова и членове: Мая Райкова – музикален продуцент поп и джаз в БНР, Тодор Филков – композитор и тонрежисьор в Радиоито и почетен член на журито, проф.д.м.н. Галина Стоянова.

Публикувано в КУЛТУРА, ЛИЧНОСТИ, ОБЩЕСТВО с етикети , , , , . Постоянна връзка.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.