Троянският дамски хор участва във фестивала „Лято в Будапеща”

Лято в БудапещаДамският камерен хор при НЧ „Наука” в Троян се завърна преди дни от участие в Деветия международен музикален фестивал „Лято в Будапеща“, съобщи хористката Диана Янкова. На фестивала си дали среща мажоретни състави, духови оркестри, хорове и индивидуални изпълнители от цял свят. Заедно с троянските певици на сцената излезли участници от Чехия, Латвия, два състава от Израел и представители на домакините. Троянки изпълнили няколко песни от богатия си репертоар, като и този път нашият фолклор взривил публиката. „Когато засвири Младежкият духов оркестър от Вършец, присъстващите се заловиха за българско хоро”, каза Диана Янкова.
Ще припомним, че Дамският камерен хор тази година отбелязва 20 години от своето създаване. Негов диригент е Веселка Марешка, корепетитор е Надежда Бурева. През есента хорът ще направи в Троян голям концерт за забележителната годишнина.
Задграничното участие, първо на Будапещенския фестивал, стана факт със спомоществователството на фирмите „Калинел”, „Копа хидросистем”, „Йоана” и с помощта на близките.

Публикувано в LIFE, КУЛТУРА, ОБЩЕСТВО. Постоянна връзка.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.