Троянският оркестър с мажоретки извоюва шампионска купа

Представителният общински младежки духов оркестър с мажоретки в Троян донесе престижни награди от турне в чужбина. Троянските таланти имат шампионска купа за цялостното си представяне на Десет“я международен фестивал  на духовите оркестри „Шпиелмансцуг“ в немския град Хатщедт. Нашите са доказали своята висока класа в групата концентриращи оркестри.  В състезателната им програма са били включени атрактивното изпълнение „Карибски пирати“ и едно парче с български ритми, специално разработено за фестивала от ръководителя на състава маестро Илиян Тодоров. То е от две кратки пиеси по Марин Големинов и ръченица на Любомир Пипков. Тричленното жури дало на троянци
 най-високата оценка от 193 точки  при 200 възможни. Класираният на второ място състав на Мексико изостанал с 43 точки, а наредилият се на трето място полски оркестър – с 60 точки.
Маестро Тодоров е отличен с персонална награда – „Най-добър диригент“. Неговата оценка е за 10 компонента, получава 57 от 60 възможни точки.
Преди Германия троянци са били в полския град Швече – участие в тридневния Международен фестивал на младежките  духови оркестри с мажоретки.
Троянци и тук били  най-добрите сред 8-те състава и получили първа награда от Асоциацията на диригентите. Получили също така и музикална уредба „Hi – Fi“. В местния вестник поместили пространно интервю с маестро Илиян Тодоров.

Публикувано в КУЛТУРА, ОБЩЕСТВО. Постоянна връзка.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.