Троянче спечели голямата награда в конкурс на БНР

13-годишният Радко Петков , една от големите надежди и гордости на Троян и на Студия „Гласове” при читалище „Наука”, за пореден път е на върха в престижен конкурс. В организирания от Дирекция „Музикална продукция и състави” на БНР конкурс за поп, рок и джаз изпълнители
„Нови гласове” Радко е пръв във възрастова група 14-18 г. Получава като награда възможността „Продуциране на нова българска песен и участие в концерт с група или с Биг Бенда на БНР в Първо студио на БНР”.
По регламент право на участие в „Нови гласове” имат само лауреати на национални и международни конкурси, така че нашето момче е първо сред най-добрите. Радко впечатлил силно 9-членното професионално жури с председател композитора Стефан Димитров. Той изпълнил великолепно с песента „Душа” на група „Диана експрес” в първи тур и „I believe I can fly” – във втория. Общо 17 млади изпълнители в тази възрастова група са били претенденти, Радко и 12-годишно момиче са били най-малките участници.
За музикалния ръководител на Студия „Гласове” Мариета Жекова тази награда е поредният триумф и признание. Още по-впечатляващо е, че дуетът на Радко с Божидара Симеонова в същия конкурс има специална награда.

Публикувано в КУЛТУРА, ЛИЧНОСТИ, ОБЩЕСТВО. Постоянна връзка.

One Response to Троянче спечели голямата награда в конкурс на БНР

  1. Pingback: Ловеч Днес.com | Троянче спечели голямата награда в конкурс на БНР

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.