„Изповед за нашата земя и вяра за нашия народ” и 8-ми приз „Николай Ганков” в негова памет по Зетра ТВ

На 27 октомври по повод деветата годишнина от смъртта на читалищния секретар, театрален режисьор, автор и водещ на предаването „Троянски дневник” – Николай Ганков, телевизия Зетра ще излъчи Приза, учреден в негова памет, който се дава за всеотдайност в областта на културата, изкуството и духовните ценности.
В неделната вечер зрителите ще могат да видят церемонията, която се провежда за осма поредна година в град Троян, както и тазгодишния носител на признанието за цялостно творчество, дух, достолепие и голямо сърце – Радой Стойчев. Той е доайен на троянския читалищен театър, изиграва десетки образи – комедийни и драматични, смешни и тъжни, характерни и различни за повече от 50 години на троянската сцена.
Официалното връчване на дървената пластика за всеотдайност е предшествано от авторския музикално-поетичен спектакъл „Изповед за нашата земя и вяра за нашия народ” с участието на актьорите от читалищния театър Христина Петрова и Венелин Йорданов – Хъша и гайдаря Ценко Дулев. В него с българска музика, стихове и проза на големи български поети и писатели, троянските творци представят българщината и силата на родното, вплетени в кадри от златния фонд на предаването „Троянски дневник” и разговори с тогавашния митрополит и настоящ патриарх Неофит по време на освещаването на изграден от художника Антон Димитров параклис в с. Чифлик, с Ловчанския митрополит Гавриил в началото на неговото служене тук, с проф. Андрей Пантев и др.
Всичко това ще можете да видите само на 27 октомври (неделя) само по Зетра ТВ.

Публикувано в КУЛТУРА, ЛИЧНОСТИ, ОБЩЕСТВО. Постоянна връзка.

2 Responses to „Изповед за нашата земя и вяра за нашия народ” и 8-ми приз „Николай Ганков” в негова памет по Зетра ТВ

  1. Pingback: Ловеч Днес.com | „Изповед за нашата земя и вяра за нашия народ” и 8-ми приз „Николай Ганков” в негова памет по Зетра ТВ

  2. Pingback: Ловеч Днес.com | „Изповед за нашата земя и вяра за нашия народ” и 8-ми приз „Николай Ганков” в негова памет по Зетра ТВ

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.