С далекоглед наблюдаваха НЛО над Патрешко

С далекоглед наблюдаваха НЛО над Патрешко46-годишният Драгомир Димитров наблюдавал с далекоглед в продължение на повече от 2 часа тази вечер странно небесно тяло да стои някъде над Предела в района на Патрешко.  Мъжът бил недалеч от Троян, в местността Радевското в землището на Белиш. Забелязаното от него тяло с просто око било по-едро от най-едрите звезди и сменяло светлините си в зелено и червено. Около половин час изобщо не помръдвало. Освен това извършвало бавно движения – в „профил“, както го определя сюрпризираният наблюдател, имало формата на полусфера, а в „анфас“ било сфера, в горния край на която се виждали черни точки. В 20,40 ч. долетели още 2 такива тела и трите НЛО-та изчезнали в източна посока. Тази история от един развълнуван абсолютен неверник по отношение на историите за НЛО, считани от него досега за абсолютни глупости и плод на нездраво въображение, са поредното потвърждение на това, което още преди повече от година оповести преподавателят по природоматематически дисциплини в Националната гимназия по приложни изкуства Марин Вутов, който от малкото село Патрешко бе наблюдавал явяването на телата. Същото потвърдиха и други здравомислещи хора от селото. Новината тогава плъзна в медиите, г-н Вутов бе поканен и в предаването на Росен Петров „Нека говорят“, за да разкаже на живо за странните небесни обекти. Тъй като в подобни случаи винаги има и много скептици, хората от Патрешко обаче са решили да таят в себе си това, което наблюдават всяка вечер при ясно време и което не е задължително да отричаме, щом не можем да го разберем. Същевременно те събират богат доказателствен материал за странното присъствие и чакат учените да се заинтересуват от него, както подобава.
Снимката е автентична и е предоставена от г-н Марин Вутов, за което му благодарим.
Да си припомним..

5 thoughts on “С далекоглед наблюдаваха НЛО над Патрешко”

 1. Интересно, знае се, че са от векове около нас, но дали са с добри намерения

 2. Тия двамата пак ли са решили да вдигнат малко шумотевица около тях. Започна да и става навик да виждат НЛО. Миналата година пак бяха видели НЛО. А това на снимката ми прилича на огън в далечината.
  Ето и предната новина: http://bnt.bg/bg/news/view/7811
  Айде стига са ни занимавали с глупости вече.

 3. Ами ако хората наистина наблюдават нещо необичайно?
  Замисляте ли се?
  И още нещо, не знам защо си мислите, че НЛО непременно значи извънземни ?!
  Неидентифициран Летящ Обект може да бъде всичко това, което не може да се определи като общо познат летателен апарат. Би могло да е спътник или каквото и да е друго.
  Защо приемате различните като луди?
  Аз познавам лично човека и Ви уверявам, че той си е повече от нормален и е 100 % психически здрав.
  Това, че Вашите въображения са твърде бедни, не означава, че те си измислят.

  П.С.
  Държа да отбележа, че коментарът на „Knight Templar“ съвсем не мой!
  Knight Templar, като не Ви „кефим“ – не Ви задължаваме да ни четете.Има и други онлайн издания за Троян.

  Templar.

 4. Спецялно обръшение към Knight Templar. За мен от статията по-горе става повече от ясно , че „тия двамата“ очевидно искат да бъдат оставени на мира и нямат нищо общо с наблюдаваното явление преди няколко дена. Според мен всеки има право да вярва в каквото си иска и всеки тълкува нещата около себе си според собствените си разбирания. Дали това са земни или извънземни обекти почти не ме засяга…факт, е че те съществуват и още по-вълнуващо е скоростта, с която те се движат. Ако професора ми по физика беше станал свидетел на това щеше ритуално да си запали дипломата…ето вижте сами и запазете мнението за себе си.
  http://nemo.superhosting.bg/~dailynew/ufo/ufopatreshko2.zip

 5. Pingback: it.linkovete.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.