Бойновски и Балев – заместници на Акимов, неговата заплата като кметската

Бойновски и Балев - заместници на Акимов, неговата заплата като кметскатаНа последното си заседание Общинският съвет в Троян гласува промяна, отдавна искана от човека на Атака Илиян Пеевски, който неведнъж е отправял критики, че инж.Ангел Балев като председател на предишния Общински съвет няма заместник и съответно сам си дава думата, когато иска да изрази мнение от трибуната. Има и редица други случаи, когато местният изборен орган ще има възможност да функционира нормално, ако председателят има заместници. сега за първи път от същестуването на общински съвет в Троян след промените съветниците избраха двама заместници – получилият опит на поста председател на Общинския съвет Ангел Балев от коалиция „Избор за Троян“, и Пламен Бойновски от БСП. Двамата няма да получават допълнително възнаграждение, е записано още в решението.
Съветниците не приеха предложеното от Пеевски председателят на ОбС да се числи на половин работен ден и съответно да получава половин заплата. Обратно, колегите му гласуваха председателят да има пълен работен ден с възнаграждение, равно на кметското основно месечно трудово възнаграждение. В предишния троянски местен парламент това бе различно, председателят получаваше по-малко от кмета. В различните общини този въпрос е решен по различен начин, каза запознат с проблема опитен управленец. На места заплатите на кмет и председател са еднакви, другаде кметската е по-висока. В съседен Ловеч и в предишния мандат, и в настоящия е предпочетен вариантът да бъдат еднакви основните заплати на двамата първи.

One thought on “Бойновски и Балев – заместници на Акимов, неговата заплата като кметската”

  1. Е не е редно да са с еднакви заплати.Все пак отговорностите на кмета са по големи,а и оплюването пак от кмета започва.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.