Дългогодишни лекари получиха грамоти от кмета на общината

Общинското ръководство днес прие развълнувани гости – дългогодишни здравни работници от двете болници, сега в пенсионна възраст, а поводът бе Денят на здравния работник.  Д-р Рада Гълъбова, д-р Иглика Йонкова, д-р Димитрина Топалова, д-р Илия Балев,  д-р Стою Стоев, д-р Милко Янков, д-р Георги Цукев, д-р Марин Иванов, д-р  Велчо Димитров и д-р Цочо Балкански – лекари, познати и уважавани от всички троянци, бяха удостоени лично с грамоти, подписани от кмета Акимов. В тях се казва:“ С уважение към  Вас – човека и лекаря, за Вашия професионализъм и всеотдайност, за безсънните дни и нощи, в които сте дарявали надежда и упование в моменти на страдание и болка. С благодарност и дълбоко признание за достойния, хуманен и благороден труд в името на човека! В името на живота!“ Такива грамоти има за всички 15 лекари, познати на всички троянци с дългогодишния си труд за човешкото здраве и живот. Някои не успяха да дойдат лично да ги получат в този ден.
Д-р Цукев благодари за хубавите думи и за проявеното уважение към всички тях от страна на общината. Той подчерта, че в троянската болница работят  много добри специалисти, които достойно вървят по пътя на своите по-възрастни колеги. Бившият шеф на Троянската болница пожела и занапред общинското ръководство да подкрепя и оказва помощ на това здравно заведение, за да го има и да бъде в помощ на здравето на хората. Кметът от своя страна им  благодари за годините, отдадени на благородната професия. Срещата – първа по рода си при нас, бе знак на уважение и признателност към тези заслужили хора, които бяха много развълнувани от подобно признание, незасвидетелствано им досега на такова ниво.
На срещата присъстваха и младите – управителите на двете болници /общинската МБАЛ и държавната Белодробна болница/ д-р Пенко Бамбов и д-р Цветомила Дудевска, които получиха поздравителни адреси за празника, адресирани към колективите, които ръководят.
В поздравленията се казва:“Цялото ни общество отдава заслуженото на всички вас, които с душа и сърце, с професионализъм и всеотдайност служите на здравето и живота на хората… Желая на вас и семействата ви спокойствие, благополучие и щастие, защото го заслужавате като личности, които носят най-голямата отговорност за  другите и имат най-благородната професия в света – тази, която буди доверие, грижи се за живота и дарява надежда!“
От нас също – ЧЕСТИТ ПРАЗНИК на всички здравни работници! Да сте живи и здрави, да успявате в труда си и най-важното – да нямате много работа, освен ако сте акушери!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.