Донка Михайлова: Призовавам да не се купуват гласове

Донка МихайловаОт вчера Донка Михайлова е официално кандидатът на БСП за общински кмет на Троян. Единодушно я утвърди общинската конференция на партията столетница, въпреки че част от делегатите от селата очаквали кандидатът да е предишният кмет Дилян Енкин. „Донка Михайлова е силна жена, проявяваща смелост да се качи на кораба „Троян“, когато той видимо потъва“, образно се изрази лидерът на БСП Кольо Кацаров. Той подчерта нейните висок морал, принципност и честност, а факта, че от Ловеч се връща в нашия град изтълкува като знак за силна обич към него. „Михайлова е доказан експерт в областта на еврофондовете“, изтъкна още червеният лидер.
Кацаров представи биографията на Михайлова: родена през 1959 г., магистър по икономика, председател на дружество „Знание“, депутат в 40 НС, активно работеща и с богат опит по проекти, експерт към НСОРБ, с над 40 проекта по предприсъединителните и присъединителните европрограми.  „Това е важен и много интересен ден в живота ми. Може би съм единственият кандидат за кмет, чиято кандидатура е обсъждана на две конференции – преди обяд  в Ловеч, а сега тук“, каза Михайлова. Тя сподели, че е избрала Троян, тъй като тук е срещнала подкрепа като депутат и после, когато не е била включена на избираемо място за настоящия парламент. Като втори свой мотив посочи случващото се в Троян – например икономически активното население е намаляло с над 3400.
Затова в програмата на БСП -кандидата за кмет приоритет е  създаването на условия за заетост и доходи на населението – чрез силна подкрепа на бизнеса и привличане на инвеститори, чрез създаване на Стопански съвет от представители на работодателите, програми за развитието на туризма и за квалифициране на работната сила и др. Донка Михайлова се обяви за контрол върху местните приходи в бюджета и за добро управление на европейските пари, като изрази тревога, че е възможно поради недобро управление на Троян да не бъдат признати няколко милиона по проектите. В частта Подобряване на жизнената среда от значение са пътищата и проектът за обходен път на Троян, по която идея е работила заедно с екскмета Дилян Енкин. Михайлова каза още, че трябва да се подобри административното обслужване на гражданите, те да не се чувстват унижени и пренебрегнати при досега си с местната администрация. Освен това сподели намерение да събуди гражданската инициативност, за по-силно гражданско участие в общинските дела – и чрез създаване на квартални съвети или пък кметски съвети по селата там, където все още ги няма.
На пресконференция Донка Михайлова сподели, че й предстои тежка кампания, в която очаква да бъдат хвърлени „кал и пари“. Тя заяви, че няма да купува гласове и призова своите опоненти да поемат същия ангажимент, тъй като предизборната кампания трябва да бъде състезание на идеи.

18 thoughts on “Донка Михайлова: Призовавам да не се купуват гласове”

 1. Ами тихо е защото хората както и аз невярват на тези простотии които се говорят всеки път всеки уж прави нещо всичко ще направи а всъшност то няма какво да се направи.Донка си личи чее умен човек но като се има предвид че Делянчо Енкин е с нея просто невиждам никакви шансове.

 2. Да живеят ЦИГАНИТЕ.
  Да живей, живей свобдният цигански вот.
  Колко да струва един цигански глас – 50 лева.
  хахаха
  Цигани се самонастанили в старите ж.п постройки, в изоставени сгради. Вместо троянската полиция дето ни пази, да ги провери как така живеят вътре… Те си затварят очита хахаха. Нямало да купуват гласове… вярват ли си шумкарите??? Че те си толерират циганите отвсякъде, а за Троян 700 – 800 цигански гласа си е революция…
  Кога полицията ще им направи проверка? На тези самонастанилите се кафяви събратя??? Кой ги е пуснал да живеят в тез постройки??? Къде им е адресната регистрация??? Кога??? Значи полицията и данъчните ме проверяват сигурно защото не съм мургав… ЧУВСТВАМ СЕ ДИСКРИМИНИРАН … а мургавелковците ги пропускат… или пък са страхливци? защо съм пагони тогаз???

 3. Снощи по новините на БНТ съобщиха, че в малката община Троян има регистрирани повече от 680 „нови“ жители.
  Рекорд!
  Уважаеми Боян, въпросът не е какво някой обещава, че ще направи. Въпросът е какво всички, жителите на общината могат да направят, разбира се, ако някой или някоя партия даде възможност на хората реално да се самоуправляват, както е по закона за местното самоуправление и местната администрация.
  Не е вярно, че нищо не може да се направи. Могат много неща да се направят и в другите общини го правят.
  За 4 години направихме десетки предложения за конкретни неща, които да се направят в общината през мандата 2007-2011. ВСИЧКО ОТХВЪРЛИХА!!! Включително – да се даде достъп на гражданите до реален управленски ресурс в комисиите и на заседанията на ОбС Троян.
  Докато една община се управлява чрез кметски, административен и партиен диктат, сплашване, смачкване и изолация на населението – така ще бъде.
  Докато в една община не се въведат гражданското самоуправление, пазарните механизми, програмно обезпечение, законност и правов ред – така ще бъде…. икономически и социален упадък, демографски срив, липса на перспективи.
  Докато населението в една община определя избранниците си по това, какво представят и обещават в единия месец преди изборите, а не погледне какво са правили тези кандидати за избранници през последния мандат, както и преди това – пак така ще бъде. Защото една кампания не започва месец преди изборите. Кампания се прави с четири и повече години работа във времето МЕЖДУ изборите.
  Гласове не се купуват. Купуват се Съвести!
  Гласове не се продават. Продава се собственото бъдеще и това на идните поколения. Продава го смачкания и страхлив икономически и социален роб, който така или иначе няма бъдеще, а собствената му цена е примерно 50 лева. Защото толкова струва Живота му…. петдесетина лева.

 4. Къде дават по 50 лева, че септемврийската ми заплата се стопи още преди 15-ти? До там ни докараха, ама нейсе. 50 кинта са една седмица без глад!

 5. “ До там ни докараха, ама нейсе“
  Кой Ви докара до там? Кой Ви е виновен? Преди 1989 недоволните не само нямаха право на глас, ами не им се разрешаваше да напуснат страната и ги пребиваха по лагерите. Сега никой не те спира – свят широк.

 6. Преди 89 г. тези коитоса били по лагерите е имало за какво да бъдат там. В лагер не се ходи за нищо

 7. От вашта комунистическа партия създадена от покойници и мошеници крадливи като Дилян Енкин например оважаеми другари както се изказа мошеника Дилян Енкин който явно незнае коя сме година обаче има 100 апартамента що не го попитате от къде ги има аз също работя обаче нямам нищо защото работя чесно а несъм безкруполен като вас да гледам хората в очите и да ги лъжа.

 8. Боянчо, що не вземеш да се прегледаш. Сега има добри лекари – ще ти помогнат!

 9. Троянец, имало е за какво да лежат, прав си. За не съгласие с политиката на партията, за панталони с широки крачоли, за къси поли и дълги коси… Ми Кошлуков го вкараха в затвора заради виц за бай Тошо. Ако сега е така, то Слави трябва да е разстрелян отдавна, заедно с балета си…

 10. Какво само мрънкате всички?
  Сигурен съм че 80% от всички Вас не са гласували на последните един, че дори и два избори.
  Какво искате тогава?
  Повтаряйте си че нямало смисъл да се гласува, че който и да изберете нямало да се промени нищо….не ходете да си давате вота.
  Само че вместо Вас, ще иде да гласува бай МангаУ.
  Дето знае само, че трябва да задраска примерно „осем“.
  Нито знае за кой гласува, нито го е грижа.
  Или пък пенсионерите, дето гласуват за вечните си комунисти, дето още сънуват колко добре били по тяхно време преди 20-40 години.
  Не се оплаквайте ако не гласувате !!!

 11. „….Той подчерта нейните висок морал, принципност и честност, а факта, че от Ловеч се връща в нашия град изтълкува като знак за силна обич към него…“
  Чудна работа, как не се е сетила да се регистрира в Троян по-рано? Имам пред вид, от силна обич, де…..

 12. Правилно се ориентираш Templar, №8 е бюлетината с която трябва да се гласува!

 13. Хе хе… Преди 9 години нямаше цигани в красивият Троян. Сега е пълно.
  На входа /идвайки от към Ловеч/ на китния балкански градец… населен с БАЛКАНДЖИИ се разкрива чудна картина. Отдясно в близост до Лесопласт се виждат изпрани и проснати чудни червени, сини, яркозелени проснати гащи… От сграда била навярно собственост на железниците надничат миловидни гласоподаватели мургави на цвят…. и се чуват манаета… Отляво дето започват къщите пак така… тумбички мургави и леко измърляни чаавета…
  Интересно г-н Акимов и полицията дали са проверили тези мургави БАЛКАНДЖИИ дали са регистрирани правилно??? Дали плащат данък сгради и такса смет??? Как се издържат – да не би да покрадват??? Тези къщи дето са на входа на Троян са ги купили или са под наем там??? Тази постройка дето е до моста на Лесопласт и май е на ЖП-то да не би и там да са поднаем???
  А ако не са поднаем и са самонастанили се какво правим???
  Чувствам се ДИСКРИМИНИРАН от родната полиция и общината защото аз си плащам, мен глобяват и искат такси да им плащам… сигурно щот се къпя…. А от мургавите преселенци в началото на града не се изисква нищо… нищо… е занчи айде и от мен да не искате нищо става ли??? И да не чувам оправдания ама те нямат нищо, нямат нотариални актове, не работят. От къде пари… ами стига ми ползвали данъците за социални помощи на търтиеи…
  Защо съм дискриминиран ми е въпроса и г-н кмете и шефе на полицията??? Защо ме дискриминирате постоянно изисквайки нещо от мен а не изисквай нищо от някой с привилегии??? Тези наши съграждани дали плащат за сградите данъци или са самонастанили се??? И да не кажете че сея расова омраза??? Не! Просто искам законите да са еднакви за всички!!! та имат ли регистрация адресна и кой ги е пуснал да живеят там?… щото ако са самонастанили се… искам и аз да се самонастаня… и да не плащам…

 14. alexn,можеш да се включиш в този протест,а и който иска 🙂

  „Slavi Rachev
  Многодетен Татко
  ДО ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

  ДО ГОСПОДИН, ПРЕМИЕРА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

  ДО ГОСПОДИН, МИНИСТЪРА НА ТРУДА И СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

  ДО ГОСПОДИН, МИНИСТЪРА НА ФИНАНСИТЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

  НА ВНИМАНИЕТО НА ДЕПУТАТИТЕ ОТ НАРОДНО СЪБРАНИЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

  НА ВНИМАНИЕТО НА ВСИЧКИ КМЕТОВЕ И ОБЛАСТНИ УПРАВИТЕЛИ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

  МОЛБАТА МИ Е СЛЕДНАТА:

  Искам да бъда признат за циганин за да се ползвам от следните привилегии.
  -Да не плащам ток.
  -Да не плащам вода.
  -Да получавам 4 пъти по- големи помощи от българите.
  -Да ми дават общински жилища.
  -Да не плащам наем на жилищата.
  -Да строя където си поискам.
  -Да се возя безплатно в градския транспорт и БДЖ.
  -Да яздя кон по улици и булеварди.
  -Да не си чистя лайната на коня.
  -Да работя- БЕЗРАБОТЕН.
  -Да прецаквам българите.
  -Да си правя каквото си искам.
  -Да нямам никакви задължения.
  -Да могат братята ми да бъдат безнаказани педофили.
  -Да могат братята ми да крадат и убиват безнаказано.
  -Да мога да зъмърсявам всичко наоколо.
  -Да заплашвам, че ще крада и ще убивам, ако не ме хранят и поят безплатно.
  -Да не си признавам децата и майката на децата ми да получава големи помощи.
  -Да не ме интересува нищо в тая държава.
  -Да могат братята ми да си осакатяват децата, за да взимат пенсии.
  -Да мога да си пикая и сера навсякъде където си искам.
  -Искам в България да останат само цигани.
  -Искам българите да се изнесат от тук и да ни оставят сами, за да поломиме всичко.
  -Искам да изсечем горите, и да си палим огън от дърветата.
  -Искам всичко да се разруши и да се срине.
  -Искам да си отмъстим на българите, за това, че са ни хранили.
  -Искам да увеличите детските надбавки още повече, че в момента са само 3 пъти по- високи от българските в лева на дете не ни стигат.
  -Искам моя дял от единия милиярд, отиващ за традиционно трайно безработните.
  -Искам останалите 200 милиона, които давате на българите, също да се прибавят към циганските.
  -Искам да продължавате да подкрепяте циганите и така българите по- скоро ще напуснат страната.
  -Искам да продължавате да ни помагате да се размножаваме като хлебарки и да ни храните безплатно.
  -Искам следващите 10 години да се удвоим, а децата ни да започнат да раждат още по- млади от колкото до сега.
  -Искам на десет години вече да сме родили поне по едно дете, а до 20 години да имаме по 8 деца.
  -Искам да ни увеличите помощите, за да можем да си живеем още по- добре и да си пием бира на воля.
  -Искам да направите закон за българите да работят още по- усилено, по 16 часа на ден и без почивни дни, за да
  има повече пари за нас.
  -Искам братята ми да изнасилват и безчинстват безнаказано.
  -Искам България за циганите.
  -Искам после цяла Европа.

  В България е ежедневе да има безнаказани убийства, кражби, случаи на педофилия, продажба на деца, професия-безработен,
  феномена- самотна социално слаба майка нямаща никаква възможност да отгледа и едно, но въпреки това да има 23 деца.

  Нагласяването на помощите и насочването на социалните услуги само към циганите постепенно уби българския етнос!
  Това е геноцид дами и господа, това е геноцид над българите-
  НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС. Глава четиринадесета. ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРОТИВ МИРА И ЧОВЕЧЕСТВОТО
  Раздел III Унищожаване на групи от населението (геноцид) и апартейд
  (загл. доп.,ДВ,бр.95 от 1975 г.) Чл.416. Чл.417.Чл.418
  пълна циганизация, БЪЛГАРИТЕ ОТКАЗВАТ ДА СЪЗДАВАТ И ОТГЛЕЖДАТ ДЕЦА….БЪЛГАРИЙО, ЗА ТЕБ ЛИ ТЕ УМРЯХА???
  Аз не съм съгласен с провеждането на политика на ГЕНОЦИД над мен и за това ви моля да ме признаете за ЦИГАНИН!
  И ВСИЧКО ДА БЪДЕ КАКТО ДО СЕГА Е БИЛО- БЕЗНАКАЗАНО и ТОЛЕРИРАНО ОТ ВАС!

  С НАЙ- ГОЛЯМО УВАЖЕНИЕ ……………………“ 🙂

  Между другото не са циганите виновни,а държавата,управляващите,които са допуснали това.За съжаление това се допуска вече повече от 20 г.Интеграцията на ромите е наложителна,но за съжаление не става дума само за пари.Интеграция става най-вече по съвест.Никой не си прави труда.Важното е да останат невежи,неграмотни за да могат с 20 лв. да се купят!

 15. то лекари добри има наистина вървете да се прегледате вие комунисти мръсни измамници ще ви видя на изборите какво ще направите аз лично съм се заел и оспях доста хора да разобедя да негласуват за вас и че са много заблодени.Незнам как не вие срам да се изправите пред хората и да ги гледате в очите и да ги лъжете тая донка що си негледа пенсията ами е тръгнала да лъже и тя хората апък и взела при нея тоя крадлив мошеник Енкин сигурно за да им каже как точно се краде щото той го прави вече доста годинки и знае къде и как стават нещата потулени.А и направете едно две кръгови движениу и вОрешака ептен да ви се изкефят хората то с чужди пари от народа всичко може да се направи що невземете догодина примерно да бутнете това кръгово на пазара и да пък вдигнете един надлез примерно има възможност през реката и пари има от народа кво ви пречи.ТАПАНАРИ И МОШЕННИЦИ.

 16. Боян, в Троян няма да могат да ти помогнат колкото и да са добри. На теб ти трябва специалист. По-добре отиди до Ловеч или до Плевен.

 17. Иване, на Боян и Вселенските специалисти няма да успеят да му помогнат, изхождайки от написаното от него.
  Бояне, братко мили, прочети си внимателно коментара, анализирай го на трезво и се извини на прочелите го!!! Бъди дженти, направи го!!!
  А аз вече наистина няма да се появявам повече. Положението явно е безнадеждно!?!!!? Язък за надеждите които имах! Жалко!!!!

 18. За да разясня последните два поста ще напиша следното – следващия път когато тръгнеш да пишеш подобни небивалици си наеми начална учителка, че да ти покаже какво е това правопис.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.