ГЕРБ води в Троянско с 33,5%

избори 2013Ето какво е положението с гласуването вчера в нашата община в изборите за Народно събрание. Обработени са 100% от протоколите, има ги сканирани в сайта на ЦИК. Оказва се, че троянецът е проявил силна привързаност към ГЕРБ и въпреки многобройните негативни информации и скандали около тяхното присъствие в обществото бившите управляващи са получили 5088 гласа или 33, 5% от онези 15 472 души, които са си дали труд да отидат до урните, са поискали отново тях. Втора в класацията е „Коалиция за България” – 4040 гласа за нея /26,6%/. Трети резултат тук е дала Атака – 7,6%. Можем само да гадаем колко по-висок щеше да е техният резултат, ако инж.Илиян Пеевски не бе възприет като неудобен от хората на Сидеров. ДПС са получили 5,9%, един доста внушителен резултат, идващ да покаже, че совалките на лидера Лютфи Местан в Борима не са останали напразни. Почти същия резултат при нас получава и партия, която на национално равнище не прескача бариерата и няма да има парламентарно представителство – за Националния фронт за спасение на България са гласували 881 човека – 5,8%. С далеч по-скромния резултат от 2,9% е ВМОРО с лидер Даниел Сираков. Колкото и странно да изглежда, Коалиция Център – свобода и достойнство с водач на листа д-р Красимир Гунешки е получила едва 2,5%. Няколко още партии имат около 2% от гласовете, а има и три формации, за които никой тук не е пуснал бюлетина.

5 thoughts on “ГЕРБ води в Троянско с 33,5%”

 1. Няма нужда да гадаеш, Галя. Според социологически проучвания на ГЕРБ от началото на Април, Атака Троян е ПЪРВА на територията на община Троян, ако водач на листата е този който трябваше да бъде, а не парашутиста Лаков ефенди.
  За да не боравиш със слухове и предположения – това е най-трагичния резултат на Атака за всички избори от 2005-та до сега и в общината и в област Ловеч. За Троян процентите са следните
  2005 – 14,5%
  2009 – 16,7% /3310 гласа/ и около 4300 гласа на мажоритарния вот, където бяхме втори след ГЕРБ.
  2013 – 7,7% /1151 гласа/
  За Област Ловеч резултатите на Атака са следните
  2005 – 8,44% /ДПС-7,37/
  2009 – 10,81% /ДПС-8,24/
  2013 – 7,34% /ДПС-7,20/
  *
  Всичко е ясно от тези числа. Прави си сметката при 33% за Герб, колко процента трябваше да са за Атака в Троян, че да бъде първа, а от там колко и за цялата област.
  За 8 години докарах Атака Троян да е първа за тези избори. Нещо, което Сидеров само може да сънува. Нещо повече – това бяха първите избори от 8 години, на които не се водеше война от медии и социолози срещу Атака. И нещо още повече – всички протести преди 3-4 месеца, както и скандалите около Герб работеха единствено за Атака. Единствено Сидеров и ръководството на Атака работиха срещу самата Атака и се провалиха в полза на ДПС, Герб и БСП!
  Чат ли си, Галя? Атака Троян има нагласа и „играе“ за „шампионската лига“, докато Атака на Сидеров играе за „купата на съветската армия“ /днес – турската армия/.
  Единствено не е ясно Сидеров за колко ме продаде на ДПС.
  *
  Запомни най-важното – избори се печелят и се губят. Ако обаче си загубиш моралът, честта и достойнството – то е за цял живот.
  Има една приказка по този случай за „политическия Мефистофел“, ама друг път ще ти я разкажа 🙂

 2. Аха това е друго ИП. Смятах че всички в АТАКА искат коалиция с ДПС! Излиза че има хора които не са съвсем съгласни с : Власт на всяка цена.

 3. А коалиция с БСП? Всъшност до къде може да стигне в коалирането АТАКА?

 4. Атака, по-точно Сидеров, защото съм останал с впечатлението, че той взима решенията в партията едва ли не еднолично, ще се предложат на този, който им обещае повече. Дори си мисля, че Волен е готов да обърне гръб и на Кремъл, ако офертата е подходяща.
  … ще е интересно ако се прегърнат с БСП – социалисти + националисти = …?? националсоциалисти?? 😀

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.