Лицата на СДС и техните отговори на важни въпроси

1. Упрекват СДС, че е загубил демократичния си дух. Името Ви фигурира в отворено писмо срещу сегашното ръководство. Каква е Вашата позиция?

Отг. на Иван Колев:

Изумен съм от злоупотребата с моето име под някакво „отворено писмо”, което не одобрявам и не подкрепям /оставям настрани факта, че това е против закона/. СДС е демократична партия, ние приемаме чуждото мнение, но не и откровената лъжа. Хората, които са се подписали под това писмо, не са влизали в клуба на СДС от години, освен за да внасят раздори. Затова още веднъж искам да подчертая, че съм възмутен от употребата на моето име редом с имената на хора, откровено обслужващи собствени амбиции, както и интересите на други партии.  Член съм на СДС от самото му създаване. Един от основателите на БЗНС „Никола Петков” съм. Горещо подкрепям самостоятелното явяване на СДС- Троян на общинските избори и кандидатурата на г-жа Красимира Райковска за Кмет на община Троян.  Доволен съм, че СДС – Троян се обновява, че има нови лица, млади хора, които са съпричастни към нашите идеи. Човек с ясни позиции съм и ще продължа да работя за каузата на СДС. Като кандидат за общински съветник от листата на СДС съм готов да помагам на всички с дългогодишния си опит на успешен и утвърден земеделски производител. За да станат добрите ми намерения реалност, гласувайте с бюлетина №27.

 2. Как ще отговорите на нападките към кандидатурата Ви за кмет на община Троян?

Отг. на Красимира Райковска:

Изключително ми е болно, че хора, които считахме за изконни наши партньори, ни определиха с действията си не просто за опоненти, а едва ли не за врагове. Издигната съм от клуба на СДС – Троян. Кандидатурата ми е одобрена на редовно събрание. От протокола му може да се види кой как е гласувал и кой го е подписал. Човек трябва да има достойнство и морал, честно да казва какво мисли. За това са събранията. Който има различно мнение, нека го каже, нека го отстоява. Подло и недостойно е да мълчиш, когато е необходимо всички да дадат мнение, а задкулисно да плетеш интриги. Ние няма да участваме в такава игра. Няма да обиждаме, да обвиняваме и да клеветим. Оставяме на хората и времето да преценят дали сме прави. Защото имаме достойнство, основано на традиции и морални ценности, които с времето съхранихме. Радваме се на нови, млади хора, които споделят нашите идеи и ще продължат нашия път. Смятаме, че това е начинът да се върви напред, а не ретроградното мислене и носталгията по миналото. Младите хора,  новите лица, трябва да наложат почтеността и непримиримостта към беззаконието и привилегиите, и ние ще работим заедно с тях за това. Още веднъж ще подчертая: въпреки некоректните изказвания, ние водим позитивна кампания, нашите идеи са какво трябва  да бъде направено, а не да отричаме всичко и да търсим евтина популярност със скандали и интриги.  Ако искате да работим заедно за по-добро бъдеще на града ни- гласувайте с бюлетина №27.

 3. Защо млад човек като теб е член на политическа партия?

Отг. на Цвета Чолакова

Аз съм родена през 1989 г. Това е годината, в която започват демократичните промени в България. Реално работя за СДС от 3 години. Осъзнах, че моите собствени ценности се покриват с хартата на ценностите на СДС. При това положение за мен няма нищо по-естествено от това – да членувам в тази партия. Взех решението, защото осъзнах, че ако искам да живея и работя в България и Троян, трябва да участвам, за да променя това, което не ми харесва. Лично да положа усилия и да градя, не само да коментирам какво не ми допада. Нашият град трябва да стане по-добър за работа и живот. За тази цел трябва да участваме във вземането на решения. Начинът е да имаме активна гражданска позиция. Никой няма да го направи вместо нас. Трябва да отхвърлим празното недоволство и желанието за паразитно съществуване и сами да изградим бъдещето си. Първа крачка към това е да гласуваме с бюлетина №27.

 4. Каква е Вашата реплика на коментарите, че много учители са влезли в политиката?

Отг. на Мариета Жекова

За мен професията „УЧИТЕЛ“ е призвание и мисия! Мисия не само на учител, но и на духовен водач за младите хора, за които днес е много трудно кой път да изберат и как да го извървят.Тази уникална професия се работи с много ентусиазъм, творчество, нестандартност, професионализъм и себеотдаване. Личности се градят с любов. Ето защо всеки учител е там, където са младите хора. Те са най-голямото богатство на Троян, те са и нашето бъдеще. Затова не спирам да инвестирам в тях.

Обществото ни, за да върви напред, има нужда от образовани личности. А за да си в крак с времето, което лети и с младите хора, трябва да имаш демократично мислене. Аз го имам, доказала съм го и съм щастлива от това. Работя успешно с младите не на думи, а с творчески дела. С всекиго търся неговия уникален път, който да извървя, и той да открие себе си, своята професия, своето място в живота – да се чувства достоен Човек! Аз съм това, което съм, вече 20 години, и винаги ще бъда – демократ, вярващ не само в реалните, истински неща, но и често – в чудеса. И със силата на вярата те се случват.

Стремя се да казвам нещата такива, каквито са. Затова съм в СДС. За демокрацията няма точен момент. Тя или е в теб, или не. Времето само я проверява, за да ни доказва, че я има и е в нас! Горда съм от факта, че моят баща Цвятко Ралчовски е един от основателите на СДС в Троян и радетел за „синята идея”. Израснала и възпитана съм в духа на демократичното мислене и християнските ценности и съм убедена, че това е пътят, за да успееш днес.

Ако си Професионалист, добър Човек и Личност, ако имаш винаги отношение към всичко прогресивно, което се случва, няма как да не си Общественик, да не работиш за своя град и бъдещето му. Просто го правиш. По естествен начин намираш мястото си и средата, която ти помага да осъществяваш идеите си.

Човек винаги има посока на летене. Когато е с приятели и съмишленици, е като в ято! Има моменти, когато реалността ти дава знак, че трябва да декларираш принадлежност към идеи, намерения и посокa на движение. За мен този момент е сега.

 5. Г-н Георгиев, Вие не сте член на СДС. Защо се включихте в тяхната листа като кандидат за общински съветник? Как виждате бъдещето на селското стопанство в региона?

Отг. на Диян Георгиев:

Избрах да бъда в листата на СДС, защото видях ентусиазма и вярата на членовете му в синята идея такава, каквато беше в началото на демокрацията. Работи се напълно професионално, без кариеризъм, и най-важното – с мисъл за хората. Освен това имам експертни познания и желание да ги приложа за добруването на нашия град.

Троянският регион е подходящ за отглеждането на редица овощни култури. От началото на миналия век се е обособил в развитието на двете основни култури – сливи и малини. Политическите и икономически промени в България предизвикаха срив в отрасъла. Липсата на концепция се отрази негативно върху плодопроизводството, в резултат бяха занемарени редица овощни насаждения. В безизходица бяха поставени земеделски производители, които нямаха къде да пласират продукцията си, или бяха принудени да я предлагат на ниски цени. Заради това е нужно да има правила и критерии при създаването на овощни насаждения и пазар на продукцията, както показват добрите практики по света. Запознат съм със земеделието в региона. Смятам, че общината трябва да има дългосрочна програма за развитието на този отрасъл и за стимулиране на малкия и среден бизнес в земеделието. За да мога да имам реална възможност да приложа натрупаните през годините познания в интерес на развитието на земеделското производство в Троян, гласувайте с бюлетина №27.

 6. Още веднъж, самостоятелно на изборите – защо?

Отг. на Румен Русанов

През последните 10 години винаги са ни търсили, за да се възползват от нашите симпатизанти. За разлика от тези, които,  на лов за избиратели, постоянно си сменят имената и създават безпринципни коалиции само за да са в управлението, ние нямаме нужда от „артистичен” псевдоним. Ние сме СДС. Има хора, на които това не им харесва. Малки лидерски партии, които търсят начин да се идентифицират като десни, стари лидери, яхвали вълната СДС и възползвали се многократно от СДС. Изчистихме редиците си точно от това. СДС е идея, СДС не е аритметични сметки. СДС не подкрепя лични амбиции, СДС подкрепя каузи. СДС е народна партия,изградена на основата на общочовешки ценности. СДС е партия, уважаваща традициите на народа и обществото, защото според нас те са в основата на просперитета. СДС подкрепя малкия и среден бизнес – правен честно и законно; подкрепя земеделските производители – всички те  със сигурност с труда си възраждат България. СДС е работил и ще работи за силна средна класа, стъпила на непреходни демократични ценности. Затова сме ПАРТИЯ, а не нещо друго, като някои. Затова сме най-старата  и най-голяма дясна партия, която през годините е неизменно парламентарно представена. Знаейки кои сме, ние не открихме в предложенията за партньорство  ценностите, към които се придържаме. Затова се явяваме самостоятелно – ние и избирателите.

Ако хората споделят тези наши виждания, нека ни подкрепят на 23.10.2011 с бюлетина №27.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.