Михайлова се срещна с предшествениците си

Михайлова се срещна с предшествениците сиКметът на Троян Донка Михайлова се срещна с предшествениците си, заемали поста след демократичните промени. Всички те – представителите на десните сили Марко Табаков от Временната управа в Троян в началото на промените, първият демократично избран кмет Константин Фичев, инж.Дилян Енкин от БСП, който имаше 3 мандата управление, и Минко Акимов от ГЕРБ уважиха тази първа по рода си среща, знак на желание за приемственост и на уважение към  личностите, които са управлявали този град  в различни периоди, без значение коя политическа сила ги е издигнала. „Личното ми мнение е, че всеки минал школата на кметуването е натрупал опит, много мъдрост, постигнал е успехи, изживял е и горчивината на неуспехите, а това също е мъдрост и опит.“, каза пред гостите си Донка Михайлова. Тя изрази очакване тази първа среща да е начало на един постоянен контакт между нея и хората, които в различните години също са носили отговорността за управлението на  Троян – в името на неговото по-добро развитие.
Разговорът преминал в дух на откровеност и загриженост по редица болни за настоящия момент проблеми в общината. Най-важният въпрос – какъв да бъде икономическият профил на Троян занапред. Рухването на големите машиностроителни заводи, с които са били свързани поколения троянци и висок процент от семействата тук са изкарвали прехраната си в тях / става дума за „Елма“, „Машстрой“, „Унитех“/, изличава от лицето на Троян името „град на машиностроенето“. Същевременно цялата традиция, опит и квалификация на голяма част от хората тук е в този профил. Затова трябва да се намери решение за преориентация, накъде да се насочи квалификацията на хората и работната сила. Донка Михайлова  била категорична, че към подготовката на Общинския план за развитие за следващия период /2014 – 2020г./, който ще бъде важна задача идната година,  е необходимо  да се погледне изключително сериозно. И да се даде  отговор какъв Троян виждат управляващите в перспектива.
Донка Михайлова уверила предшествениците си, че вратата на кабинета й винаги ще бъде отворена за тях и винаги  ще е благодарна както за  помощта, така и за отправените критики, защото е убедена, че те ще бъдат добронамерени. От своя страна бившите управленци дали доста съвети на първата жена кмет на Троян, съобщи Маргарита Генкова, Връзки с обществеността в Общината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.