Ще работим децата да останат тук

Д-р Красимир Илиев Гунешки е от Троян.Той е на 54 години. Признат и уважаван лекар по дентална медицина, практикуващ стоматолог, собственик и управител на дентално- медицински център в Троян.  Има завършени две висши образования- стоматологичен факултет към МА- София и здравен мениджмънт към СА- Свищов. Д-р Гунешки е член на комисията по професионална етика към Българския зъболекарски съюз, учредител на Ротари клуб- Троян и носител на значка „Пол Харис Фелоу”- едно от най-високите звания на клуба. Член е на УС на ТД „Амбарица”- Троян. Д-р Гунешки е дългогодишен областен председател на НДСВ за област Ловеч. В личен план най- голямата му гордост и слабост е внукът, кръстен на него- Красимир. Д-р Гунешки е водач на листата кандидат- депутати от Коалиция „Център- свобода и достойнство” и има реални шансове да бъде избран за депутат.

 

Д-р Гунешки, през последните дни различни социолози, агенции  и медии разпространиха новината, че Коалиция „Център- свобода и достойнство”, включваща и НДСВ може да е голямата изненада на изборите на 12 май. Какви са Вашите прогнози?

        

Още в началото казахме, че ще водим позитивна и градивна предизборна кампания. Факт е, че до този момент сме свидетели на много нападки и компроматни войни, но ние не участваме в тях. Коалицията между двете партии /НДСВ и НПСД/ беше пренебрегвана, но с всеки изминал ден трупа симпатизанци и привърженици. Това доказва, че хората търсят умереното, позитивното, градивното. НЦИОМ оповестиха, че Коалиция „Център-Свобода и достойнство“ ще събере 4 процента и има своите реални шансове да се бори за място в бъдещия парламент. Троянци в мое лице пък могат да имат свой съгражданин в Народното събрание и гласовете им, чрез номер 6 в бюлетината, да бъдат чути.

Как ще реагира избирателят? Хората са уморени и невярващи.

Според мен избирателите ще търсят по-малки, но доказали се партии и коалиции, откъдето и ще дойдат големите промени. Коалиция „Център – Свобода и достойнство“ очаквам да привлече разочаровани и колебаещи се избиратели. НДСВ е на политическата сцена от 2001 г. Уморените и невярващи избиратели нека си припомнят управлението на НДСВ- имаше бум на инвестициите, стабилни доходи и справедлива социалната политика, нивото на корупцията бе най-ниско, а за влияние върху медиите не можеше да се говори. НДСВ последователно прилагаше насърчителни политики за децата и семейството, обърна посоката на безработицата надолу, с активизиране на пазара на труда и много други мерки.

Кои са акцентите в политичекста платформа на Коалиция „Център – Свобода и достойнство“?

 Силно послание е категоричната борба срещу ролята и влиянието на Държавна сигурност в партиите и обществото. Аз съм напълно съгласен с председателя на НДСВ г-жа Христина Христова, че на национално ниво спешно е необходими антимонополно законодателство. Огромна част от доходите на хората се изцеждат от монополите. Трябват спешни промени в Закона за енергетиката, за да се либерализира енергийният пазар, да има много свободни търговци на електрическа енергия, които да се конкурират кой да даде най-ниска цена и хората да си избират. Спешни промени трябват и в Закона за защита на потребителите, където да са равнопоставени потребителите и предлагащите обществени комунални услуги, като ЕРП-тата, а също и банките. Не трябва вече в България, когато човек не може да си обслужва кредита, банките да изземват единственото му жилище. Това е недопустимо! Пенсионната система е в катастрофално положение – тя не функционира. Там също са необходими спешни мерки.

С какви хора се срещнахте по време на предизборната кампания? Кажете впечатления от срещите си с избиратели от Ловешка област.

Срещите ми бяха разнообразни и на различни места, с хора от различни браншове и слоеве на обществото. Но най- сериозно впечатление ми направиха разговорите с бизнесмени, които навсякъде ми припомняха, че по времето на управление на НДСВ от 2001 до 2005 г. е било по-лесно. За облекчение на бизнеса тогава са били отменени стотици лицензионни и регистрационни режими. Факт, който преди дни сподели в Троян при посещението си и евродепутатът д-р Антония Първанова.

Какво е Вашето послание към читателите на сайта „Троянски новини”?/

Първо и най- важно- искрено се надявам вашите читатели да отидат да гласуват. Аз, с цялата си отговорност, ще ги приканя да го направят с номер 6 в бюлетината, за да има ново начало за България. Коалиция „Център- свобода и достойнство” се създаде, защото сме убедени, че страната ни има нужда от умерени ценстристки и етнически търпими партии и коалиции. Основни приорити в нашата бъдеща работа ще бъдат запазване нивото на ниските данъци, привличане на нови инвестиции, свобода на бизнеса и премахване на пречещите лицензионни и регистрационни режими. И най-важното! Ще работим и ще направим всичко възможно нашите деца да останат в родните ни градове или поне в родината ни. На 12 май нека напишем шестица с номер 6 за Коалиция „Център- свобода и достойнство”.

Едно интервю на Красимира Коларова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.