Честит празник, Троян

„Всяка област в България би се гордяла да има град като Троян. Гордейте се и вие, защото Троян е богатство.“ С тези думи, областният управител на Ловеч Милко Недялков приветства жителите на Троян по случай 145 годишнината от основаването му.
На официалната церемония присъстваха кметът на Троян Донка Михайлова, Негово високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил, н.п Игуменът на Троянския манастир епископ Григории, народните представители д-р Емил Райнов, Димитър Горов, Корнелия Маринова, Николай Нанков и Кирил Колев, генералният консул на Русия в гр. Русе Владимир Климанов, делегацията от град Елванген, Германия, водена от зам.-кмета Фолкер Граб, и председателят на общинския съвет в Троян Ангел Балев.
„Да работим заедно за общото, скъпи съграждани“. Така Донка Михайлова приветства стотиците си съграждани и гости на централния площад пред общината. Официално обръщение към жителите на Троян изказа и Ловчанският митрополит. „Не случайно троянци са избрали този ден за свой празник. Денят на Света Параскева, тяхната светица. Нека тя ги пази, да бъдат здрави и благословени“. Така Дядо Владика поздрави троянци за празника.
На празника на Троян бяха удостоени със званието „Почетен гражданин“ големият дарител за троянската просвета и кралски юридически съветник Джон Бризби и бившият кмет на Троян (1956-1959 г.), и виден общественик Кирил Данков.
Прессъобщение от Областния пресцентър

2 thoughts on “Честит празник, Троян

 1. Pingback: Ловеч Днес.com | Честит празник, Троян

 2. Илиян Пеевски
  15.10.2013 на 11:38 (UTC 3) Link to this comment
  Много е прав г-н Областния управител. Троян е наистина богатство. Дори нещо повече – Троян е като пещерата на Али Баба и 40 разбойника. За да няма недоразумение, че общинските съветници са само 29 – има и други обитатели на пещерата с богатствата.

  Троян е богатство за тези, които шамаросаха 1 700 000 лева бюджетни пари

  Троян е богатство за тези, които прилапаха общински имоти за над 4 000 000

  Троян е богатство за тези, които се облажиха покрай европроектите и заради които днес изгърбения и нещастен троянец ще изплаща години наред над 4 000 000 лева

  Троян е богатство за тези, които лапнаха общинска земя срещу фалшив нотариален акт

  Троян е богатство за онези правоимащи и придворни бизнесмени и проектанти, които печелят всички обществени поръчки.

  Троян е богатство за тези, които по “приватизационному” прилапаха големите индустриални предприятия и ги нарязаха за скрап.

  Разбира се, Али Баба и 40-те разбойника си имаха сериозен закрилник /нещо като ятак/ в лицето на областната управа. За всичко по-горе тя беше сезирана, но на всяка жалба за кой да е пореден обир на Троян – областната управа слагаше “клеймото” – “жалбата ви е недопустима” придружено със сакралното “вие НЕ СТЕ заинтересовано лице”!!! Ама разбира се, как ще е “допустима”? И от къде на къде един общински съветник ще е “заинтересовано лице” когато буквално крадат и обират общината му. Нали по презумпция и той трябва да е един от 40-те разбойника!? И изобщо – как е станал общински съветник като не е крадец, лъжец, демагог и редови разбойник, с когото да се “гордеят” онези, от пещерата с богатствата?

  Само не ми е ясно пещерата отново ли се отваря със “Сезам, отвори се” или “пин-кода” е променен на “БСП, отвори се” или “Герб, отвори се”… или най-вероятното – “БКП, отвори се”?

  п.п. Въпрос към ПР-а на областната управа – бихте ли дали някой пример от дейността на “видния общественик” г-н К.Данков? Нямам предвид изпращането на хора по неговото време в Белене или лагера край Ловеч, нито бутането и преместването на войнишкия паметник в центъра на Троян по това, неговото време около 1956-та година.

  Втори въпрос – Гротеска или цинизъм е това: Бащата бута войнишки паметник за да строи антифашистки паметник. След години, синовете бутат същия този антифашистки паметник, защото бил “комунистически” и правят баща си с процедурни хватки и договорки “почетен гражданин”.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.