Троянските ученици с достойно представяне в национално състезание по природни науки

В Третото национално състезание за ключови компетентности по природните науки, което се проведе в Тетевен, троянските ученици затвърдиха впечатлението за стабилната си подготовка. Като домакин на състезанието Област Ловеч имаше привилегията за повече участници. Така от Тетевен имаше двама състезатели и от Троян – четирима /по двама от СОУ „Св. Климент Охридски“ и от СОУ „Васил Левски“/. В надпреварата бяха 60 участници на възраст 5.-8.клас /по изключение -и от 9.клас, езикови паралелки, тъй като те учат природните науки с програмата за осми клас/. Представени бяха 30 български града, състезаваха се 10 отбора.  Класирането, според досегашния регламент, бе индивидуално и отборно. 7-членна комисия начело с доц.д-р Стефан Манев от Югозападния университет оцени работата на състезателите.
В индивидуалното класиране Паулина Пенчева от 9.а клас на троянското СОУ“Св.Климент Охридски“ с лекота извоюва второ място, само но 25 стотни след победителя от Сливен. На награждаването тя получи уеб камера, флаш памет,2 книги и информационни материали, но най-сериозната награда е правото й да кандидатства за Национална стипендия – една година ежемесечно половин минимална работна заплата. Интересно е да се отбележи, че в предишното състезание, което се проведе в Троян, победител бе ученик от „Климент Охридски“ – Паулина Пенчева. Учениците на „Климента“ бяха водени от химичката Ваня Иванова, главен „мотор“ и на проекта „Две шепи вода“, който активизира много хора на 22 септември.

Калина Нанкова от 7.а клас на същото троянско училище е с награда за най-оригинално решение на задача и за най-голям принос към своя отбор. От „Васил Левски“ също има с какво да се похвалят – Ирена Петрова е с второ отборно място.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.