Троянският кмет сред първите 48, обявени от ГЕРБ

Минко Акимов

За втори мандат партия ГЕРБ издига кандидатурата на настоящия троянски градоначалник Минко Акимов. Неговото име е сред това на 48-те кандидати на партията на Бойко Борисов, обявени официално от председателя на Предизборния щаб на управляващите и зам.-председател Цветан Цветанов. От оповестените кандидатури петима са на настоящи депутати, седем – на областни или зам.-областни управители, 27 – на досегашни кметове. Издигането на г-н Акимов пак за кмет не е изненада за тези, които следят местния политически живот – при неотдавнашното си посещение в Троян премиерът Бойко Борисов даде силно рамо на кмета, като го похвали няколко пъти за свършеното от него в настоящия мандат. Сред определените 48 имена няма други за област Ловеч, очевидно за областния център и в останалите общини предстои по-голямо умуване на коя личност да заложат.

14 thoughts on “Троянският кмет сред първите 48, обявени от ГЕРБ”

 1. Ако някой е очаквал, че журналистката Лалева ще напише и два реда за случилото се на сесията на ОбС Троян на 30.06.2011 – много се лъже и много има да чака. Спешно и скоростно се отразяват „новините“ единствено, когато са свързани с любимия и полковник от Народната милиция и бивша комунистическа номенклатура – днес много демократичен и много десен кмет на Троян. Не се пропуска да се споменат и успехите на кмета-бивш строител на 45-годишното „недоноШче“ преди 89-та година.
  Ето някои от „успехите“ на строителя на 21-годишното „недоноШче“ след 89-та година, споменати по време на визираната сесия:
  1.Във финансов план
  •Финансов срив в постъпленията от местен характер въпреки многократното увеличение на данъци и такси;
  •Ежегодно неизпълнение на бюджета и злоупотреба с бюджетните средства; 5 месеца продължава да се крие и да не информира гражданите къде са „изчезналите” 1 700 000 млн лв. бюджетни средства от данъците на жителите на община Троян
  2.Някои от провалите в администрирането
  •Провали газифицирането на Троян
  •Провали строежът на малкия пазар
  •Загубихме земята на панаира в Орешак
  •Губим имотите на Търговията
  •Драстичен провал с европрограмите; 4 години мамене и лъгане на гражданите за големи успехи по европроектите, а в същност има само един завършен и разплатен европроект и стотици хиляди лева изразходвани бюджетни средства за хонорари на чиновници и консултанти за кандидатстване по оперативните програми.
  •И т.н.
  3.Окончателно рекомунизира община Троян
  •Унищожи разделението на властите
  •Смачка и незачита гражданския сектор
  •Налага информационно затъмнение и потъпква свободата на словото
  •Едноличен и партиен диктат и смачква инакомислието
  •Сплашва „непослушните” и насажда страх и раболепие

  Няма нито един белег, по който да може да се твърди, че днес в Троян има Демокрация… 21 години след вътрешнокомунистическия преврат през 1989-та година.

 2. ИП,защо г-жа Лалева ти е като трън в очичките?Не виждам причина за критиките ти,защото точно тук се отразяват сесиите от Общинския съвет по начина който ти искаше още преди 3 г. Нали ти постави камерата,както всеки път натякваш.Ако има защо да се пениш,то това е,защото всички те неглижират.И има защо.Ще ти направя кефа да коментирам заседанието,за което можеш да ми бъдеш благодарен,защото ти обръщам така жадуваното от теб внимание/като гражданка де 🙂 /.Последната сесия точно ти я направи пълен фарс.Личи си че предизборно се престараваш.И да бъда по конкретна,доказателството е,когато се обсъждаше дейността на Общинския Педагогически Център.Дейност която аз аплодирам и поздравявам целия екип за чудесно и професионално свършената работа.Но ти не можа да изневериш на себе си и да не „наакаш“ 😉 и хубавото което се върши.Просто всичко превръщаш във фарс и дано се усетиш ,дай Боже,че точно така главоломно губиш позиции.
  Знам,че сега ще почнеш да ме нападаш,че съм подставено лице,че се лепя като полендашки бодил за подметката ти,но моля те,научи се да приемаш и мненията различни от твоето и да търпиш това,което ти предизвикваш.Всъщност,се надявам,да не си изгубил много от феновете си,защото наистина в това сиво ежедневие ти внасяш една нотка на нещо различно,на нещо не съвсем хубаво,но определено в някои моменти развеселяваш с некоректно отношение и поучаваш без да се усещаш/нищо че си с високо IQ/.Ти даваш на опозицията урок,как не трябва да се действа и да знаеш,че има и умници,които ще се възползват.И от негатив,ще го превърнат в позитив.
  Поздрави и не ми се ядосвай прекалено 🙂
  Сега моля,трибуната е твоя 🙂

 3. Уау! Прогнозирам гръмотевична буря 😀
  Е с тази кандидатура ГЕРБ ме загубиха като избирател…

 4. От ГЕРБ трябваше да поумуват и за Троян, а не да вземат това пагубно решение. Ще бъде голям провал за ГЕРБ. Похвалите Бойко Борисов ще са напразни.

 5. БП написа: „….че се лепя като полендашки бодил за подметката ти,“
  Добра самооценка!
  *
  Кое беше фарсът? Че обявих г-н Кмета за БЕДСТВИЕ на Троян и го доказах само за 2-3 минути? Или фарсът беше в това, че всички останали се бяхте препарирали от страх и че не знаете за какво изобщо стоите в тази зала? Как мислиш, Кокошкова?
  Как мислиш, защо всички останали лидери на троянските партии се крият като мишлета?
  Относно детския център – не манипулирай читателите и не лъжи! Изгледай сесията отново и ако пак не си разбрала – попитай, ще ти отговоря. Има и други форми на живот в цивилизованите държави. Това, че живеете още със залпа на Аврора – не е мой проблем.

 6. Благодаря ИП,не ме разочарова 🙂 Като за човек с ВИСООООКО IQ,много лесно се потдаваш.Къде видя самооценка????Мигар не помниш предишните си словоизлияния,обидни епитети….Сега вече разбрах,защо на всяка сесия,под всяка статия,на всеки коментар повтаряш едно и също….И те разбирам.Разбирам също и защо винаги дамите са обиждани от теб/не визирам себе си,достатъчно е да се изгледа само една сесия/.Всъщност,наистина не ти е лесно…бедния…… 😉

 7. Жалко, наистина жалко. Чудя се господин Кмета дали не осъзнава колко недолюбван е заради последните 4 години?
  ИП, имате подкрепа на голяма част от младото и активно население в Троян. Продължавайте в същия дух! 🙂

 8. ИП, май сте пропуснали да забележите, че Лалева освен за г-н Акимов яко мажe и за любимото си училище в което е Учителка, а не журналистка, както вие я набедихте, защото за нея няма други училища в Троян.

 9. ИП, ще се кандидатираш ли?!
  (простете, но след като бях прогонена от Троян, не се интересувам особено от това, има ли живот в септичната яма и дали е безотточна)

  Пожелавам Ви крила, за да се спасите и Вие
  :)))

  моите почитания към оцеляващите, наистина съм изумена, как намирате сили, въздух и смисъл …

 10. Аз мисля, че кандидатът на БСП г-жа Донка Михайлова е много добро решение- тя е умна и кадърна жена, за разлика от опонентите х Акимов и Пеевсски, така че, троянци, много добре си помислете както за президентските, така и за кметските избори, защото ние българите имаме навика да говорим, мрънкаме, но когато дойде момент за решение и когато от нас зависи, всички се крият като мишки в най-малките дупки, а после мрънкат.

 11. Гласувайте за БСП и г-жа Донка Михайлова. Тя взимаше много умни решения като депутат от тройната коалиция на Станишев. Тя е много кадърна и ще кацне с големия червен парашут. Може нищо да не е направила за Троян последните 20 години, но не се е крила като мишка и не трябва да остава без власт. Никой от БКП не трябва да остава без власт. Те са винаги най-умните и най-кадърните. Такъв беше и г-н Акимов само преди 4 години. Такъв беше и г-н Енкин преди 8 години. Успехите са на лице.

 12. Умен, кадърен…никак, ама НИКАК не се вързва с БСП. Не умен, достатъчно е да е грамотен човек, за да знае, че комунизма трябва да бъде ликвидиран така, както те ликвидираха българската интелигенция след 9-ти…

 13. Ако майта ти и баща ти мислеха като тебе, просто днес нямаше да те има. А това, че си напуснала Троян, те прави голяма само в… твоите очи. Троян ще го бъде и без тебе, и без десетките като тебе. Няма страшно А иначе, човек има ли крила, може да полети и в Троян. Не летенето е трудо, а трудно е да се решиш на полетиш…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.