Бойко откри пречиствателната, направи първа копка на ул.“Христо Ботев“, обеща 1000 пейки за стадиона в Троян /платена публикация/

Макар и с около час закъснение, днес Бойко Борисов пристигна за първи път в Троян в качеството си на премиер, за да открие официално пречиствателната станция за отпадни води. Бойко пристигна с хеликоптер на стадиона и по-късно дори го похвали, че бил хубав. Появата му край пречиствателната станция предизвика силно оживление след отегчителното чакане под силното слънце, защото – верен на себе си, Борисов няколко пъти разпердушини сценария.
Това обаче не доведе до гафове и всичко мина нормално. Най-напред първият човек в държавата /не по протокол, а по влияние/ отиде при свещениците Марин и Станимир, на които целуна ръка. После отиде сред посрещачите – предимно дами от Общината, ръкува се с някои, други прегърна, с трети се снима, даде им букетите, които деца в народни носии поднесоха на официалните гости, с една дума – остави дълготрайни спомени. След водосвета първо той бе поръсен, после кметът Минко Акимов накратко представи проекта за пречиствателната станция- първият проект в общината по ОП“Околна среда“. Кметът благодари на фирмите изпълнители, след което връчи на Бойко Борисов символичния ключ на града и друг, далеч по-земен подарък – резбована бъклица с троянска сливовица.
По-късно на центъра Бойко, след като обеща за стадиона 1000 седалки, каза, че този ключ на Троян му излиза доста солен. Инж.Михаел Фогт, представител на изпълнителя, заяви, че съоръжението струва само 5 млн.лв. и че може да пречиства всички отпадни води на Троян. На ден може да обработи 29 000 куб.м вода. Това е реализацията на първия наш проект в България, подчерта немският инженер. Той заяви задоволство от съвместната работа с Общината, в знак на което подаряват на Троян детска площадка за 10 000 лв. Най- важният гост с ББ бе представител на ЕК – г-н Реналдо, Мандмец, който благодари за перфектните резултати и подчерта, че кметът е положил много усилия за справянето с възникналите проблеми. Градоначалникът бе похвален и от зам.-министъра на Екоминистерството Ивелина Василева. Най-после думата бе дадена и на премиера, който отново подчерта как сегашното управление всеки ден открива различни обекти/ екология, магистрали, инфраструктура, музеи, стадиони…/. За Троян имаме 14 проекта, имате добър кмет, даде рамо на градоначалника ни и Бойко. На журналистически въпроси, свързани с вота на недоверие към правителството, той отказа да отговаря /“Питайте ме нещо сериозно!“/, а дали очаква още такива вотове/ „Ако не ги е срам!“/. После в центъра, където бе церемонията по първата копка на реконструкцията на ул.“Христо Ботев“ от паркинга на Общината до „Старата къща“, премиерът подчерта, че „ние сме по работата – идваме, правим си първата копка, после си го откриваме“. Той не пропусна да сравни България  със съседните страни и изтъкна, че ако не бил взел властта, а останел в опозиция като кмет на София, положението при нас щяло да е същото като в Атина. А новината – днес са излезли пробите на няколко лаборатории, свързани с материали, ползвани по автомагистрала Тракия, за което Станишев „наклепил“ в Брюксел България – пробите показали 100% изправност, затова Станишев трябвало да се извини.

29 thoughts on “Бойко откри пречиствателната, направи първа копка на ул.“Христо Ботев“, обеща 1000 пейки за стадиона в Троян /платена публикация/”

 1. Защо е платена и от кого е платена тази информация? Освен това – този „Бойко“ да не е някакъв братовчед на автора на материала или подобна простащина да се нарича един Мнистър председател с малкото му име в официално съобщение, изявление или статия е плод единствено от комплексите и възможностите на нискочелия провинционален селяндур? /има и столични селяндури/.

 2. Иванов, не спирай, моля те! Ти си жизнено необходим за съществуването на сайта! Не, недей не си отивай…

 3. Пак съм изпуснал.
  Троян бил земния рай.
  Инвестиции в милиони левове, ооо обиждам глупости говоря милярди евро са налети в Троян.
  Чета и си казвам край готово – Лидъл отваря на 23.09. …. година не пиша, Кауфланд вместо в Севлиево са дошли и се молат на община и кмет: … Моля Ви кмете моля Ви нека и ние инвестираме в Троян Вие сте най- успешния кмет на Троян да не говорим, че и OMV искали да инвестират, ама защото Лукойл, Шел, Екопетролиум вече имали обекти в Троян отново потърсили кмета, заместника му и общинския съвет за помощ, за да може и те да инвестират в Троян…
  Аз съм прост и гледам едни хора с обикновенни дрехи, отрудени, забили поглед в тротоарите/тротоари – които са ремонтирани без дупки и стърчащи бордюри/ Тези хора всъшност са радостни Троянски граждани, а гледат в земята за да не заслепяват околните слещиа с усмивките си… усмивки предизвикани от радост от възхищение и преклонение пред титаните които ни управляват.
  А казах ли че Гриша Ганчев си скубе косите???Питате защо? Ами как … като видял успешното развитие на съседния град и си вика мале каква грешка ,какъв пропуск, а можех да правя коли в Троян ,а пък аз в Ловеч отидох.
  А на човек му трябва толкова малко…

 4. Alexn, съгласен съм, че Троян далеч не е най-хубавото място на света. Аз съм си от тук, тук са моят дом, роднини, близки и приятели. Изборът да остана тук си е лично мой. Ама на теб като не ти харесва, що щеш тука??! Ми иди при Гриша Ганчев и си развивай бизнеса там, като толкова ти харесва!

 5. Иванчо Х. бъди над политиката.
  Не бъди демагог и тавтолог. Демагогията е присъща на червените другари…
  Щом си си от тук не искаш ли това ТУК да се развиваш или това ТУК от където си искаш да си стой недоразвито? Не искаш ли удобства? Не искаш ли проспиритет??? Или така си е добре?
  Погледни нормлните хора по улицата и ми кажи с какво ще обясниш тези заслепяващи усмивки, с какв още обясниш тези наведени глави? А? Може би ходят с наведени глави защото се чудят в коя фирма точно да започнат работа?Може би имат избор от 10 -ина работодателя и избират зплата???
  Ти кажи какво ще правите с ОМВ? А? И с Шел такъв наплив от инвестиции – вали, вали, като пролетен прой над Троян… Може наводнение да стане. Ти отвори торбичка може и там да капне.
  Аааа… Ивачо ами Билата кво ще я правите? Кой ще е първи? Билла, ХИТ, Кауфланд, Лидъл или ще теглите чоп. Щот всички искат да инвестират сега… щот после не се знае…
  Ама ако искаш може и химн на радостта да запея за общината искаш ли?
  Аз предпочитам да си кажа истаната направо…
  А тя е:
  КУЦА, КУЦА НЕЩО ТУК!

 6. Alexn, ако мислиш, че ОМВ, Билла или Кауфланд ще оправят нещата в града, аз не мисля така. Шопите идват тук не за да си оставят парите в хипермаркетите. Те си ги имат “ у шопето “ мнооого отдавна. Но ти знаеш това. Мисля, че друго търсите тук…

 7. Иванчо, явно големия избор от това къде да пазаруваш е замъглило съзнанието ти. Не знам за теб, но наличието на гореизброените от мен неща ще урегулират цените, коита са доста фрапиращи. Но явно ти си имаш пари и не ти пука за обикновенните хора. Просто си гледаш твойто джобче. Откъде капят парички там??? я си кажи??? че така стръвно се хвърляш, като Морозов на амбразурата да защитаваш гнила кауза хихихихи.

 8. Няма нужда да се карате!Най-важното е,че няма работни места и много хора отидоха в чужбина!Най-накрая са магазините.Толкова намаляхме,кой ще пазарува и с какво?!

 9. Аз пазарувам много рядко. Не съм в час с цените. Но много често се налага да пътувам до Плевен. И ето какво мога да ти кажа, alexn: Бабите, които возя с мен, редовно искат да ходят в Кауфланд и Лидъл. И познай – цените не са по-ниски от колкото в Троян (с изключение на промоциите) дори напротив!! А на бабите може да се има вяра. По-добър барометър за цените няма.
  А работни места си има. Няма работни хора! Пуснете информационния канал. Само един точар си търсеше работа (и вече сигурно е нает), всички други търсеха работници.

 10. търсеха работници? На трудов договор? с истински осигуровки? или на трудов договр на половин работен ден??? и заплата по договр 200???
  и колко са заплатите???
  да е жив бойко че ни оправи!!!

 11. Тука май много безработни,се мъчат да правят нещо (или нищо) с приказки. 🙂

 12. Ха- ха, шопче! Развеселяваш ме 😀 Ами пусни си телевизора и се обади на обявите. Ще се изненадаш, че не си единствения с трудови договори и осигуровки 😀

 13. Всеки благоразумен юре би се сетил, че това не е платена статия. Все пак можеше да е в кавички това /платена публикация/. Поздравления за добрите статии!

 14. нямя нуждя да пускам. Имам доволно примери кой как плаща в Троян. Просто се огледай. Да живее партията и бойко.
  Дано Нап не ви прави проверки или охрана на труда да сте жими и здрави.
  Ако искаш да се обадим и да пуснем проврка да видим колко работят на истинските си заплати?
  ще заложиш ли нещо че над 70% са с измислени догвори белгиецо

 15. А това шопче обидно ли е?Не се засягам да ти кажа. Аз живея и в софия и в троян и в велинград и в варна. но съм си шоп. какво да правиш
  А защо ви викат белгийци?

 16. Честно казано, не знам „белгийци“ от къде идва. A „шоп“ не го използвам обидно – има си такава етнографска област. Ако искам да те обидя – речник богат 😉

 17. И за 70-те % съм съгласен…ама не са 100! Съзнаваш ли, че за това да обвиняваш сегашното правителство е най-малкото несериозно?

 18. Несериозно е да ги обвинявам. Ама искам мъж за премиер. Тук всяко нещо е предпоследно. Някой реши да стачкува и хоп сменят курса. Решиха касови апарати свързани с НАП хоп казаха отлагаме, циганите щяха да спазват закона сега ги гали с перце, с пушенето по заведенията щяха да го забраняват хоп отказаха се, за изборите нямаше да има туристи отказа се… то не е само едно… това ме дразни!!! Много! Или е мъж или не. Щом вземе решение даго прави. Абе разочароваха ме! Очаквах повече, много повече!
  Не ми се бистри политика… Тук трябва оправен кмет с дупе. Какво да нправи? Първо от общината поне 15 – 20% навън, на другите им вдига зплатите с осводените пари. Съкращава сроковете за различни услуги извършвани от общината и следи дали се работи… от тук от началото да почне… то и това което казвам е политика … абе не знам щом не зная да си трая нали?

 19. Да ти кажа пишем си двамата. хахахаха
  другите не се ли вълнуват? един шоп и един белгиец
  майтапя се да не се засегнеш

 20. Вълнуваме се,разбира се,но сте много интересни двамата като спорите 🙂

 21. а ето и Дива се появи. Ама сме си тримата да взем да му пуснем реклами малко на сайта кво ли?
  Че вече и Двиа знам кво пише и иванчо и още един ми се губи ама сигурно е на море…
  човека
  да вземете да организират среща в пицария да ви видя поне хахаха

 22. Бих дошъл и аз, ако неформален домакин на срещата е инж. Илиян Пеевски…

 23. Alexn, бях се зарекъл да не коментирам тук, но на въпроса Ви, защо ни наричат „белгийци“, ме провокира при липсата на отговор до сега. Не е точно изписването . Не Ви коря но правилното изписване е „билгийци“. Думата идва от корен „билгия“, което значи БРУС, е вярно че е на по-финно ниво. С другото което пишете в постинга си от 21.06. съм напълно съгласен, но това няма как да стане защото:
  -заплатите в общинската администрация имат таван и той е опридилен така, че един да носи двама трима партийни „помияри и послушковци“. Уверявам Ви че кадърните общински служители, професионалисти мило и драго дават да стане това което предлагате. Да , ама – кой ще изхранва тогава мехлюзите и, подлезурковците и доносниците назначени по партийна квота;
  – кмета на община, който и да е той, се издига, избира и пряко се влияе от бизнеса в града и от някоя партия кърмилница. Независимо в кой град е. Той е подвластен на бизнеса и политиката в страната, а и законите в милата ни родина са така нагласени, че му режат не само дупето, а и „х-я“, ако по един или други повод го надърви. Просто е обречен евнух във всякакво отношение, а и педерас не може да е като хората.
  Преди 3-4 седмици г-жа Попова, министъра на правосъдието каза, че в Брюксел при разглеждане на някакви закони са и заявили в прав текст, че нашите закони са писани от престъпници. Какво тогава можем да очакваме, освен да станем всички такива(престъпници де, за да сме недосегаеми от инфантилното ни законодателство), и право да Ви кажа на там се оринтирам и аз, но не съм взел окончателно решение, все още.
  А народа го държат изкъсо защото е като хуй, колкото повече го галиш, толкова по-корав става, а и иска да те …………!
  Толкоз засега.
  С уважение, АРВи.

 24. Белгици не от Белгия а от белгията с която се точи теслата. Демек Брус, брусове…

 25. Така е ама взе да ми писва. Трябва нещо да се промени! Все се оправдаваме с някой… и аз се оправдавам.
  Мерси за пояснението…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.