Демографският проблем – проблем номер 1 за Троян

Троян се циганизира, а младите хора се изнасят от него. Това подчерта общинският съветник Илиян Пеевски при общественото обсъждане на Плана за развитие на общината в програмен период 2014-2020 г. Пеевски очерта апокалиптична картина на състоянието на града и неговите перспективи. Кметът Донка Михайлова се съгласи с това, че трябва демографският проблем да бъде в центъра на работата на общинското ръководство, като подчерта, че всички усилия за подобряване на инфраструктурата и за осигуряване на по-добри условия за бизнеса и за инвеститорите са в тази посока. В хода на обсъждането се разбра, че планът е 170 страници, че са взети под внимание направените предложения при срещи с кварталните съвети и с трите консултативни съвети при Кмета на общината. На обсъждането присъства Петър Стоянов, директор на Института по управление на програми и проекти, който е ангажиран с троянския планов документ. „Искрено ви завиждам за широката перспектива, която се разкрива пред вас”, каза гостът. Сред заложеното в плана във връзка с 4-те главни приоритета, които са изведени, са реставрация и консервация на римския път Виа Траяна, обособяване на индустриална зона „Сврачи дол”, изграждане на републикански път II-35, на Център за занаятчийско обучение и Дневен център за деца и възрастни с увреждания, създаване на Център за подкрепа на личностното развитие. На обсъждането се разбра, че Агенция «Пътна инфраструктура» е включила републиканското трасе, което отдавна е искано от троянските управляващи, за да се облекчи трафикът, в ОП»Регионално развитие» и че тази година ще се търсят средства за входа на града. На събранието бе обявено, че планът ще влезе за обсъждането от Общинския съвет през ноември .

3 thoughts on “Демографският проблем – проблем номер 1 за Троян

  1. Ако питате Пеевски, сигурно другият най-важен проблем е ниския ръст на мъжете в Троян:) А кметицата до къде е опряла, да се вслушва в Пеевски!

  2. Pingback: Ловеч Днес.com | Демографският проблем – проблем номер 1 за Троян

  3. Глупак който продължява да живее в Троян на каза:

    До Positive, не познавам Пеевски ама е МНОГО ПРАВ. Кметицата само хората си от БСП ли да пита, нали и без това само тях обслужва. Вижте хората които назначава в общината, все са някого от нейните хора. ЦЯЛОТО МИ СЕМЕЙСТВО СЪЖАЛЯВАМЕ, ЧЕ ГЛАСУВАХМЕ ЗА НЕЯ, същата е като предишните. ОБЕЩАВАТ И ЛЪЖАТ.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.