Двама играчи отиват на балотаж за общината, балотаж и в 5 села

Донка Михайлова и кандидатът за втори мандат Минко Акимов в неделя ще се борят на балотаж за кметското място в община Троян. Г-жа Михайлова е получила 5616 гласа – 38,06% от гласовете, а г-н Акимов – 4505 гласа /30,5%/. Данните са от сайта на ЦИК при 96,77% обработени протоколи на СИК от ОИК КЪМ 20 Ч.
От останалите кандидати трети резултат има Ангел Балев, за когото са гласували 1813 човека, Бойко Пъдарски е получил подкрепа от 1284 гласоподаватели. Илиян Пеевски има 679 гласа, Красимира Райковска и Стефан Мичев са с по 407 гласа, а Пламен Йоргов е получил подкрепата на 45 души.
В Орешак Христо Терзиев получава втори мандат още на първия тур с подкрепа от 73,7% – 622 гласа. 73,41% е получил досегашният кмет на Врабево Радион Стратев. В Калейца Ренета Варчева е избрана за пореден мандат с почти 80% от гласовете на своите съселяни, която я превръща в безспорен шампион по харесване на местен управник, при това дългогодишен. И в Черни Осъм са предпочели досегашния си кмет Кирил Захариев /“Избор за Троян“/.В Бели Осъм ще има балотаж между Иван Драголов и Донка Банковска, в Борима – между Христин Нейчев от ГЕРБ и Смаил Афъзов от ДПС, в Голяма Желязна – между досегашния дългогодишен кмет Иван Христов от БСП и Трифон Трифонов от РЗС, в Дебнево – между Божидар Мичев от БСП и Богдана Иванова от КП“Избор за Троян“, в Шипково – между Малина Инковска от ГЕРБ и Минко Станчевски, издигнат от Инициативен комитет.

3 thoughts on “Двама играчи отиват на балотаж за общината, балотаж и в 5 села”

 1. Г-н Акимов,
  Слушах отчета Ви за свършеното от Вас през изминалия кметски мандат.
  То бива ,бива човек да лъже и се хвали, а Вашето е като на ловец след лов.
  По- конкретно:
  1. Газификация – през изминалия мандат единственото, което свършихте Вие и Вашите „достойни“ общински съветници от ГЕРБ, е че се опитахте да направите далаверата с г-н Дуков, но не можехте да отмъкнете милиони, както се случи в Габрово.Другото което направихте е, че отблъснахте ,благодарение на Вашата некомпетентност ,сериозни инвеститори в газовия бизнес- като италианския инвеститор.ДКЕВР издава лицензии за газифициране на определени райони , а не строи газопреносна мрежа. И това не сте научили за 4 години.Та троянците с кмет като Вас ,дълго ще чакат газифициране.
  2. Пречиствателната станция-През Вашия мандат беше довършено това, което беше
  построено през мандатите на Д.Енкин, главният виновник да има модерна пречиствателна станция в Троян.Един -строи, друг-открива!Запази ли си лентичката?
  3. По отношение на троянската икономика – само човек ,завършил селскостопански техникум, може да сравнява колосите на българското машиностроене в миналото,като „Машстрой“ и „ЕЛМА“ ,с „Калинел“.В тези два завода работеше цвета на троянската техническа интелигенция, защото да проектираш и произвеждаш стругове и електродвигатели,не е като да пълниш кучешки постелки.
  4.Много е хубаво ,че в последните 3 месеца на мандата си се сетихте,че е необходимо да се подобри инфраструктурата на града. Няма да е лошо, избори да има всяка година,за да може такива заспали като Вас да се събуждат,с надеждата отново да бъдат избрани.Троянският избирател е умен и това едва ли ще Ви се случи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.