Евросредства ще модернизират образователната инфраструктура в община Троян

Евросредства ще модернизират образователната инфраструктура в община Троян Близо 5 млн. лв. европейски средства ще бъдат отпуснати за осигуряването на благоприятни условия за  учебния и възпитателен процес на територията на община Троян. Ще се подобри, обнови и модернизира образователната инфраструктура. Ще се направят необходимите подобрения в две селски училища – СОУ“Васил Левски“ в Черни Осъм и Основното училище със същото име в Орешак, и в 4 детски градини – ЦДГ“Незабравка“ в Орешак, ЦДГ в Борима, Седмичната детска градина в Калейца, Обединеното детско заведение „Буковец“ в Троян.
В петък на пресконференция бяха представени дейностите по проекта, който се осъществява с финансовата подкрепа на оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие по договор за безвъзмездна финансова помощ в размер на 4,7 млн.лв.
Крайният срок за изпълнението е 02.09.2012 г.
Общата цел е да се реализират значителни икономии на енергия, като се подобри енергийната ефективност на всички сгради, обект на проекта, и се инсталират съоръжения за използване на възобновяеми енергийни източници в част от тях. Присъстващите директори на учебни заведения бяха много щастливи да чуят какви подобрения ще бъдат направени при тях, благодариха на общината и подчертаха, че ще съдействат изцяло, тъй като строително-ремонтните работи ще се извършват и в учебно време, като ще се съблюдават всички правила за безопасност.

6 thoughts on “Евросредства ще модернизират образователната инфраструктура в община Троян”

 1. 4 години дълбок сън. Избори, пробуждане, цялата пара в свирката. За 4 години два европроекта за около 8,5 млн лв и то… неразплатени??!! Това е. 4 години троянски и ловешки медии сапунисваха населението с лъжите и „бъдещите успехи“ на кмета Акимов. Троян е пред социален и икономически срив. Близо 30% спад на местните приходи за 4 години и тенденцията се задълбочава. Анализите са потресаващи. На кой ли му пука обаче. Важното е да се пише какви успехи се предвиждат и как ще изхарчим парите на „мръсните капиталисти“, на които мръсни капиталисти и империалисти кмета Акимов само преди 20-на години се канеше да види сметката в защита на социалистическите завоевания. Ама какво да искаме и очакваме от троянските неокомунистически партийки Герб и БСП? Да сте видели комунистическа номенклатура да знае как се изкарват пари? На такива дай им само да харчат готови пари. Да харчат, да разпродават и да плюскат. За 3 мандата на БСП и един на Герб – похарчиха, разпродадоха и оплюскаха Троян. Между супата и второто си почиват и дават напоителни интервюта на троянските и ловешките медии.
  Махнете му на троянския кмет врявата и олелията по няколко европроектчета през изминалите 4 години и го питайте какво е работил изобщо. Попитайте го защо поне един бюджет не е изпълнил за 4 години. Попитайте го кое не провали с което се е захванал. Попитайте го как така част от „изчезналите“ бюджетни средства се появиха на бял свят след 6-месечно отричане? Попитайте го къде са и другите бюджетни средства и кога и за тях ще си признае и върне в бюджета, като най важното. Попитайте го …. абе, ще попитате, ама…друг път. Я по-добре ни разкажете за още по-големите успехи, които ни очакват….

 2. Едва ли на някой ще му направи впечатление размерът на сумата – 4 700 000 лева за РЕМОНТ на 6 сгради. Това прави приблизително строителна стойност на една сграда с 400 м.кв. ЗП на двадесет етажа… или някъде около 80 апартамента по 100 м.кв. НОВО СТРОИТЕЛСТВО!!! Познайте от два пъти колко средства ще бъдат вложени като реално строителство и колко пари ще „хартисат“ … някъде по цялата верига.
  Ако изобщо стартира този пореден „спечелен“ проект, разбира се. Защото от 4 години троянските журналисти ни продъниха ушите за големите и многобройни проекти, а се оказа, че за 4 години има само два и то .. неразплатени.
  Но, Троян е комунистически град с една партия-победителка и една истина. Резултатите са на лице след трите мандата на БСП и единия на Герб. Троян затъва и отива към фалит до няколко години ако не се спре мащабното му пропадане. Догодина европроектите с малко съфинансиране спират. Какво правим тогава с продънените и драстично спадащи местни приходи? Някой да си мръдна пръста в тази посока последните 4 години? Освен десетките предупреждения и предложения на Атака в ОбС Троян, които всички предложения бяха отхвърляни, а медиите не си направиха труда дори да ви информират за това.

 3. Ей *******,
  ти какво направи за тия 4 години, освен да приказваш и да плюеш на сесиите на ОС? Какво направи ТИ за града и за хората в него през това време? Ако пази боже се кандидатираш за кмет, още повече те изберат, ти какво ще направиш?
  Пак ли само ще приказваш и с приказки ще оправяш града и общината?

  (редактирано)

 4. Ще ви помоля, да бъдете толерантни с обръщенията си към коментиращите.

  До сега не ми се е налагало да редактирам коментар, иска ми се така и да остане за в бъдеще.

  Ако Баба Вуна има някакви въпроси към ИП, нека излезе с истинското си име.

 5. Баба Вуна,
  на сесиите на ОбС в Троян се дебатира, критикува, предлага и т.н. Не се копае, не се чукат камъни и не се тъкат китеници.
  Троян се управлява от кмет и администрация, които изпълняват решенията на мнозинството в ОбС Троян. Аз и колегите от Атака не сме част от управляващото мнозинство и сме опозиция. Внесохме стотици предложения – всичко отхвърлиха и изпълняваха само техните си решения. До какво доведе всичко това Троян към днешна дата – всички го виждат.
  Какво съм направил ли? Ами едно от многото е, че СПАСИХ на гражданите 1,7 милиона лева техни пари. Шест месеца кмета и ВСИЧКИ останали общ. съветници без тези на Атака отричаха, че нямало такова нещо и че парите си били в бюджета. На сесията през юли Акимов си призна и върна част от тези пари. Вашите пари, за които на нито един друг общ.съветник /освен на мен и на колегите от Атака/ не им пукаше и се скатаваха за да угодничат на кмета.
  Други въпроси?

 6. Бабке Вуне,
  А ти какво ще направиш, когато вече знаеш за тези работи? Най-вероятно ще пиеш една сливовица и ще напсуваш тоя Пеевски, че е разтревожил заспалия ти мозък…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.