Гражданин благодари на кмет и Общински съвет

В раздираната ни от протести и остри критики срещу управляващите страна в Троян преди време се случи едно малко чудо – гражданин отправи публична благодарност към кмета и Общинския съвет. Поводът – благодарение на тяхната намеса в Дълбок дол вече има Дневен център за лица с увреждания. Случилото се обаче не стана по инициатива на местната законодателна и изпълнителна власт, а е отговор на болката, изразена от Димитър Митев, учен от Института по планинско животновъдство и земеделие, че остават в изолация лица с увреждания, за които само семействата трябва да се грижат, след като те излязат от училище. Тогава Димитър Митев обяви, че уволнява властимащите в Троян като техен работодател в позицията си на гражданин. Направи го еднолично и преди протестите през февруари, които разлюляха страната. Сега изказа благодарност, че гласът му е чут и се е случило нещо добро. „Заостреното Ви внимание към проблема на хората в неравностойно положение и изключителната грижа на г-жа Донка Михайлова – кмет на Община Троян, както и проявената съпричастност от Сдружение „Общество за всички”, чрез което се предоставя социалната услуга „Дневен център за лица с увреждания”, даде възможност на вече порасналите деца да бъдат отново между хората.”, гласи благодарственото писмо, прочетено от председателя на Общинския съвет Ангел Балев.
„Благодарим на г-жа Донка Михайлова и на всеки един от Вас, които допринесохте за това, да се върнат усмивките на тези хора, които са запазили в себе си най-ценното. Ако прекарате малко време с тях, ще видите нещо, което липсва в обществото: искрен смях, сърдечна взаимопомощ между приятели и радост от живота такъв, какъвто е!
Очите на Дъщеря ми Христиана засияха, откакто разбра, че ще посещава „Центъра”, а те „са огледало на душата”, според поговорката.
„Благодаря”, е изречената от нея дума, но очите ù изразяват много повече, предвид особеностите на състоянието ù.”, пише в писмото си Димитър Митев. Това писмо бе прочетено след лютите изказвания от трибуната по повод исканата колективна оставка на Общинския съвет. След него съветниците започнаха да работят конструктивно и от трибуната се чуха разумни предложения по обсъжданите проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.