Община Троян благодари на всички участници

Община Троян благодари на всички участници Главният организатор на X ІХ -тото издание на Празника на сливата и троянската сливова ракия Община Троян благодари на всички участници и  на съорганизаторите  на празника – НИХЗИ в с. Орешак, „Винпром-Троян“ АД и ИПЖЗ в нашия град, които заедно  превърнаха този празник, в продължение на три дни, в своеобразен фестивал.  Традиционните демонстрации и конкурси събраха участници от близо и далече,  което ни убеждава, че празникът е не само троянски, но и много български. Благодарност за активното участие на читалищата от троянска община, както и на гостуващите читалищни състави от общините  Севлиево, Кнежа, Горна Оряховица, Козлодуй. Всички те създадоха невероятна атмосфера и изпълниха празника с  много танци, музика и настроение, за което допринесоха и изпълненията на ФА „Тракия“,  Дичо и Искрен Пецов.
Заслужен интерес предизвика щандът на фирма Ленокс Фроузън Фрутс“ ЕООД, където  посетителите можеха да дегустират замразени и пресни плодове и сладкарски изделия, приготвени от тях. Благодарност и към младите кулинари от СОУ „Васил Левски“ – Троян, които убедиха  публиката в своя професионализъм.
Тази година Община Троян осъществи и една своя идея „Алея на занаятите“, като бяха поканени майстори в различни области на приложното изкуство и занаятите, като  главно съдействие и сътрудничество за осъществяването на тази инициатива оказа Регионалната занаятчийска камара – Ловеч.

На всички тях  – БЛАГОДАРНОСТ!

Община Троян

2 thoughts on “Община Троян благодари на всички участници”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.