Покана за обществен форум на тема „Гражданско участие в местната политика в община Троян“

Покана за обществен форум на тема "Гражданско участие в местната политика в община Троян"

Уважаеми граждани на община Троян,

Имаме удоволствието да ви поканим за участие в първата за тази година сесия на Обществен форум – Троян на тема „Гражданско участие в местната политика в община Троян“.

Събитието се организира от Община Троян в партньорство с Форум „Гражданско участие“ (ФГУ) – неформална мрежа от 100 активни НПО от цялата страна, работещи за подобряване на взаимодействието между гражданите и институциите.

Дискусията ще бъде посветена на възможностите за участие на гражданите на община Троян и техните организации в обсъждането и формирането на важни местни управленски решения. Ще бъдат разгледани и обсъдени формите на взаимодействие, регламентирани в правилника за работа на ОбС – Троян. Участниците ще дадат своите препоръки какви видове граждански консултативни органи да се изградят в общината и как те да работят ефективно.

Наред с това и през тази година от бюджета на общината ще бъдат отделени средства за фонд за проекти на граждани, граждански организации и неформални групи. Средствата за финансиране на проекти в бюджета на общината нарастват от 20000 лв. през миналата година на 35000 лв. през 2012 г. Този фонд ще даде възможност на онези от вас, които имат добри идей за проекти от обществена значимост, да кандидатстват и да бъдат финансирани.

На сесията на Обществен форум – Троян ще можете да дадете предложения за това как фондът да адресира още по-добре нуждите на активните граждански групи и организации и какви да бъдат неговите приоритети за бюджетната 2012 година.

Очакваме ви за участие в сесията на обществения форум, която ще се проведе на 28.02.2012 година от 17,30 часа до 19,00 часа в зала „Форум“ на читалище „Наука“.

 

С уважение:

Донка Михайлова /п/
Кмет на Община Троян

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.