Съдът отмени решение за изключване на ловец

Великотърновският апелативен съд с председател Бончо Бонев отсъди в полза на изключен от „Сдружение Ловно-рибарско дружество-Троян” ловец, член на боримската ловна дружинка. Така се потвърждава решение № 43 от 06. 03. 2013 г. по гражданско дело № 333/2012 г. на Ловешкия окръжен съд. Същевременно „Сдружение ловно-рибарско дружество – Троян” трябва да заплати на ловеца с инициали К. Н. Н. 300 лв. – направените от него разноски по делото. Решението може да се обжалва пред Върховния касационен съд.
Съдът смята, че има незаконосъобразност при взимането на обжалваното решение на Общото събрание на Сдружението. Става дума за това, че потърпевшият не е бил поканен да присъства. До това най-тежко дисциплинарно наказание на най-голямото сдружение на троянска територия се стигнало, след като първичната организация – Боримската ловна дружинка, изключила ловеца на 20 септември 2011 г. с 23 гласа „за” при 32 присъстващи. Причината – нарушение на устава в чл.24, ал.2,т.Ж. Председателят на дружинката предложил на УС на организацията майка /СЛРД-Троян/, да бъде отнет ловният билет. Потърпевшият отправил възражение пред УС, бил изслушан на заседание, а после УС потвърдил изключването.
На 11 май 2012 г. Общото събрание на „Сдружение Ловно-рибарско дружество – Троян” също гласува изключването на ловеца К.Н.Н. от Троян. В жалбата си пред съда изключеният твърди, че решението е незаконосъобразно, както и че няма основание за него.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.