Честит Трети март, националният празник

Честит Трети март, националният празник
Честит Трети март, националният празник

До в. “Троянски глас”
До в. “Троян 21”
До Сайта на общината
До Сайта на “Троянски новини

Уважаеми съграждани,
В богатия исторически календар на българите има много ярки дати, които ни дават национално самочувствие, предизвикват възторг, преклонение и гордост. Такава дата в новата българска история е 3 март. Денят, с който започна летоброенето на Нова България. Денят, в който се вписват идеалите на националното ни възраждане и националната ни революция. Денят, който стана началото на един продължителен процес на завръщането на България в голямото европейско семейство.И най-вярното езмерение на нашата признателност към героите извоювали свободата ни, е да изграждаме Родината си свободна, демократична, независима и силна!

ЗА ДА  ПРЕБЪДЕ! ЧЕСТИТ  НАЦИОНАЛЕН  ПРАЗНИК  НА  РЕПУБЛИКА  БЪЛГАРИЯ! 

Кмет на Община Троян: МИНКО  АКИМОВ
Председател на ОбС Троян: инж.  АНГЕЛ  БАЛЕВ

One thought on “Честит Трети март, националният празник”

  1. Честит трети март на всички българи, които знаят и си спомнят, че на днешната дата честваме 133 години от освобождението на България от 5-вековното турско робство!
    Не освобождение от извънземни, не някакво освобождение по принцип. Българските възрожденци и революционери не загубиха живота си от лазерни оръжия и бластери, не се самоубиха в името на освобождение по принцип – всички те загинаха от турски ятаган и карабините на турския аскер.
    Всички те дадоха живота си за една нова, свободна и православна България. Да бъдем една достойна европейска нация, чиято официална власт на държавно и местно ниво да отстоява националните ни интереси, да помнят и почитат историята ни, а не да се крият като плъхове и да ги е страх да споменат от какво робство сме се освободили.
    Поклон пред всички наши революционери, руски и румънски храбри войни, които се сражаваха за една справедлива кауза и мнозина дадоха живота си за освобождението на България от турско робство и за Свободна България!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.