Троян ще празнува на Петковден

Троян ще празнува на ПетковденС откриване на изложби, спортни инициативи и концерти Троян ще отбележи своя празник на 14 октомври – Петковден, съобщават от пресцентъра на общината. Празничните мероприятия ще започнат в 9.00 часа с отслужване на Света божествена литургия в църквата „Св. Петка“ в града, а в 10.30 на площад „Възраждане“ тържествено ще бъде издигнато знамето на Троян. Половин час по-късно, в Музея на занаятите ще бъде открита изложба керамика и тъкани „Цветята на Зографа“.
От 13.30 часа на площад „Възраждане“ е планирано да се проведат демонстрации на различни спортни клубове. Началото на състезанието за ІІ-рата Балканска купа и купа по биатлон „Троян 2011“ ще бъде дадено отново на площада в 16.30 часа. След това там ще се проведе концерт с участието на Общински духов оркестър и фолклорен ансамбъл „Траяна“. В 18.00 часа на площада ще бъде открита изложбата „Троян в светлина“. Тя е посветена на 100 години от началото на електрификацията на Троян и 85 години от основаването на Воден синдикат Троян.
Програмата ще продължи с празничен концерт в салона на Народно читалище „Наука 1870“, в който ще участва Северняшки ансамбъл Плевен. Час по-късно, на площад „Възраждане“, ще има празнична заря, след която за всички гости и жители на Троян концерт на открито ще изнесе група „Силует“.

Източник: http://dariknews.bg

One thought on “Троян ще празнува на Петковден”

  1. тез глупаци дето озвучаваха на петковден незнаят как се сфазират тонколони общината сама си дава парите аз сам от троян и го гледах
    повикаите друг цяла община нямяте ли някои вътрешен човек можели така тея не кадърни фукни ми казаха че са от ловеч дано отворят саита да видят аз не узвочавам но знам как и също мога да си ги свазирам нека им а и още нещо дано го види кмета този коментар и да си намери друк вътрешен човек

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.