Троянски фирми ще осъществяват проекта за образователната инфраструктура

Троянски фирми ще осъществяват проекта за образователната инфраструктураКметът на Троян Донка Михайлова подписа договор за строителство с фирмите, които ще извършат дейностите по крупен проект, предвиждащ ремонт и реконструкция на шест сгради – училища и детски градини. Проектът Община Троян спечели при предишното ръководство, подкрепата е на ОП „Регионално развитие“ 2007-2013г., съфинансирана от ЕС.
Дружество по ЗЗД „Осъм“- Ловеч, което е обединение между ловешкото ЕООД „БУЛМЕССТРОЙ“ и известната троянска строителна фирма „ДИМКО  6“ ЕООД, ще превърне стария физкултурен салон на училището в Черни Осъм в класни стаи, ще извърши реконструкция на училището и детската градина в Орешак. Стойността на тези подобрение е 2 369 618 лв.с ДДС.
И вторият избран изпълнител е обединение – Дружество по ЗЗД „ГАРАНТ-ПЕРФЕКТ“, в което са троянските ЕООД-а  „АС Гарант“ и „Перфект Строй“. Те ще направят ремонт, реконструкция и рехабилитация на седмичната детска градина в Калейца, ремонт на ЦДГ в Борима, както и реконструкция на ОДЗ „Буковец“. Ще бъдат усвоени 2 167 512 лв. с ДДС.
Срокът за изпълнение на възложените строителни работи е 8 месеца. Кметът Донка Михайлова изрази пред журналисти очакване работата на фирмите да е отговорна, след като са местни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.