Троянски хроники

ilian-peevski-atakaИЗЯВЛЕНИЕ

Редовна сесия ОбС Троян 31.10.2013

Уважаеми жители на община Троян,

На 14-ти октомври 2013г. по повод празника на града ни, на посещение в Троян пристигна Председателят на Народното събрание г-н Михаил Миков. Според предварително обявената в троянските медии програма, г-н Миков е трябвало да се срещне с председателите на постоянните комисии от Общински съвет Троян, а самата среща – отворена за граждани и медии. В последствие, съобщението-покана бе променено и гражданите вече са изхвърлени от поканата и на тяхно място за срещата са поканени представители на НПО сектора. Казионния, разбира се, друг в Троян няма. Преди началото на тази среща проверих какъв е пропусквателния режим и се оказа, че ще бъдат допускани хора само по списък.

Днес сме 2013 година. Някой си позволява да прави списък! Някой си позволява да дели общинските съветници на правоимащи и правонямащи. Този някой се нарича А.Балев, председател на ОбС Троян.

Преди 4 години казах, че Троян е рекомунизиран град. Тогава същият този Балев си позволи да заплашва журналисти да не ме допускат до медиите си.

Питам – как може да се разделят общинските съветници? Кого представят тези председатели на постоянни комисии? Кой им е дал мандат за тази среща?

Унижението на общинския съветник в Троян е безпрецедентно!

Питам – как може да се вкарват хората в списък за среща с един народен избранник и председател на народно събрание. На кой народ той е такъв? На „народа” от „Списъка на Балев”?

Унижението на гражданите в Троян е безпрецедентно!

След като информирах регионални и национални медии за този позорен посткомунистически акт на председателя на ОбС Троян А.Балев – съобщението –покана отново бе променено и беше добавено „ и общински съветници”. Разбира се, постфактум, когато срещата вече бе приключила.

Случайност ли е всичко това? Категорично – не! Всичко това се извърши за да не бъда допуснат на тази среща, защото щях да попитам и да информирам Председателя на НС г-н Михаил Миков за следното:

1. Къде, защо и как изчезнаха 1 700 000 лева от бюджета на Троян?

2. Как общината загуби конкретни имоти за милиони лева, които отидоха в една частна фирма по времето на Балев като предедател на ОбС в предишния мандат и какъв е неговият „принос” в това ограбване на жителите на община Троян?

3. Защо ОбС Троян хариза безценната земя на „Националното изложение” в Орешак на база един фалшив нотариален акт?

4. Защо гражданите на Троян трябва да плащат над 4 000 000 лева санкции и глоби по европроекти през следващите 7 години заради нечие некадърното и неадекватно управление на община Троян през мандат 2007-2011? В т.ч. и общинските съветници от ОбС Троян с председател А.Балев.

5. Как е възможно в рамките на един работен ден някой да получава едновременно пълна работна заплата и половин работна заплата от обществения сектор с отделни договори по Кодекса на труда?

Най-важното – исках да попитам, защо в тази пропадаща община никога няма виновни за нищо!?

Исках много неща да попитам, но, както по времето на реалния социализъм, беше ми сложено препятствие – поредната посткомунистическа бариера „Списъкът на Балев”. Списъкът с поредните правоимащи и вечните удобни на властта. На тази власт, която за 24 години съсипа моя град и прогони не малка част от жителите му.

 

Троян 31.10.2013

………………………………………

/Инж. И.Пеевски –

Унизен и правонямащ гражданин

и общински съветник/

 

4 thoughts on “Троянски хроники

 1. Добре написано!!!
  Но предвид БЕЗМЪЛВНАТА подкрепа на АТАКА в парламента, на една отявлена комунистическа партия, като БСП известна със своя нихилизъм, интернационализъм и родоотстъпничество са ми странни тези писания!
  Да не забравяме, че АТАКА индиректно подкрепя и ДПС в парламента…
  И то ДПС откъдето произлиза БИСЕРОВ подозиран за пране на пари, укриване на данъци…
  Пак ми е странно… Написаното защото не се връзва с официалната позиция на АТАКА…
  В момента България се управлява доста безстопанствено,толерират се корупционни практики и мафиотски модели, както е видно от бягството на БИСЕРОВ и преминаването му в нелегалност!
  Така че, ДОБРЕ НАПИСАНО ама какво от това?
  АТАКА е патерица на БСП и ДПС!

 2. Alexn, ПП Атака почина на 29.05.2013 година. Бог да я прости!
  Това, за което пишеш не е Атака, а ПП Юруш.
  Моля, не хвърляй „камъни“, свързвайки по какъвто и да е начин Атака Троян /макар и бивша/ с днешната ПП Юруш.
  Ние сме единствените в цяла България, които светкавично поискахме оставката на Сидеров и цялото ръководство, заради подкрепата на агите от ДПС и комунягите от БСП, както и заради умишления провал на изборите!!!!! Отвори централните медии от тогава, регионалните, дори и местните /ах, каква изненада/ и прочети декларацията ни за исканата оставка.
  Ако си спомняш, само до преди 3 години „официалната позиция“ на Атака бе да се подкрепя Герб, а Сидеров се бе превърнал в третия тестис на Борисов. Добре е да си спомниш, че Атака Троян НИКОГА, дори за една секунда не е подкрепяла ГЕРБ, независимо от тази „официална позиция“.
  Всичко, което четеш в Изявлението го дължим на ГЕРБ Троян и слугите им от СДС, ДСБ, РЗС, Ново Време, НДСВ и тарикатите от Избор за Троян начело с А.Балев през миналия мандат, както и с любезното съдействие и съучастие на БСП и ДПС.
  Атака Троян /докато съществуваше/ НИКОГА не е слугувала на никого и никога не е полягала пред никого. Направихме каквото можахме пряко силите и възможностите си, за което заплатихме огромна цена в личен план, а това е прецедент за нравите и морала в днешната българска политика. Но, както сам казваш – „какво от това“?
  Сега всеки да се оправя кой както може! … и да чака извънземните да дойдат да го оправят.

 3. Pingback: Ловеч Днес.com | Троянски хроники

 4. А след АТАКА? Накъде?
  Все пак има нужда от някой да защитава българите?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.