Троянският кмет с открито писмо до форумци

Кметът на Троян Минко Акимов

Кметът на Троян Минко Акимов отправя послание до младите хора, които пишат по форумите и главно в сайта на вестник „Троян 21″. Градоначалникът казва, че следи с интерес
всички изявления по проблеми на града и общината и дори декларира, че е впечатлен от проявяваната загриженост за съдбата на Троян. Като истински политик кметът пише, че така анонимните форумци демонстрират ясна гражданска позиция и стремеж нещата да бъдат далеч по-добри. Той благодари на критикуващите добронамерено и казва, че е готов да приема всяка критика, но когато тя е с обидни, цинични думи -“ не помага с нищо за по-ефективна управленска дейност“. Градоначалникът признава, че в повечето случаи  упреците са основателни и го карат да бъде по-взискателен към себе си, „по-прецизен при вземането на решения, по-настоятелен в действията“. Той обаче напомня и друго – че не всичко зависи от ръководството на общината.

„И аз като вас съзнавам, че трябва да се направи необходимото за осигуряване на работни места и задържане на младите хора в града. И аз като вас искам съвременният начин на търговия да бъде представен в Троян от поне една верига. И още много неща… Не се оправдавам. Не се и отчайвам. Ще споделя само, че желанието ми е да срещам амбицирани и подготвени млади хора, които имат рационални идеи за публичното управление, както и реалистични виждания за това как да се преодолее кризисната ситуация. С такива хора бих желал да се срещам и да обменяме идеи и намерения не само във форума“, пише троянският кмет.
Той изразява желание обсъждането и идеите да стават в очи в очи, в лични срещи – възможно е така да се стигне и до някои решения, както и до по-добри резултати.
„Такива хора трябва не просто да пишат и говорят, а реално да влязат в местната власт, за да реализират идеите си. Мисля, че мога да помогна за навлизането на една нова управленска вълна, на която Троян да разчита занапред“, заявява още г-н Акимов.

18 thoughts on “Троянският кмет с открито писмо до форумци”

 1. Троянци гласуваха за кандидата на ГЕРБ, за да изтръгнат Троян от ноктите на Дилян Енкин,а този комунистически милиционер му го предаде на следващият ден!
  Какъвто единият, такъв и другият!
  Срам и позор за теб „кмете“!

 2. Бих искал да попитам тогава:

  На написаното в писмото ли да вярвам, или на казаното лично от г-н Акимов, когато аз се опитах да му поставя въпрос относно обществения паркинг в пешеходната зона на центъра?

  Той тогава ми каза, цитирам по памет:

  „Спрял съм да чета всякакви сайтове е форуми! Там само се плюе. Който има да предлага и казва нещо – знае къде е кабинета ми“!
  Това бяха думите на г-н кмета, който тогава дори не пожела да изслуша въпроса ми, след като му казах че пиша за една от електронните медии в Троян.

  Замислете се г-н Акимов, че повечето от нас пишат тук, защото сме „съвременни“. Защото нямаме времето да дойдем лично при Вас, главно поради административните неуредици, които трябва да изтърпим, за да стигнем до разговор с Вас.

  Не виждам причината управляващите да отговарят на въпросите на гражданите ( не само на младите ) онлайн, КАКТО СЕ ПРАВИ ПО СВЕТА! Това спестява време и на двете страни и разговорът става публично достояние.

  С Уважение,

  Иван Стоянов .
  (понеже често за извинение се използва, че хората стоят зад „някакви си псевдоними.“ )

 3. Ето и още нещо, писано от г-н Акимов в статия във в-к „Троянски глас“ от края на м.Септември 1989-та година.
  Цитат: „Подривната дейност на империализма срещу нашата страна цели да дестабилизира икономическите устои на обществото ни, да наруши морално-политичекото единство на народа. Под ръководството на партията /БКП/ и с пълната подкрепа на населението и органите на МВР /народната милиция/ успешно се справят с всички явни и скрити врагове, активно съдействат за по-нататтъшното укрепване на българската нация. В борбата срещу престъпността широко се използват съветският челен опит и постиженията на братските социалистически страни. В дните на 45-годишшнината от социалистическата революция в България, чувствувайки своя боен празник, единни и сплотени около Априлската линия на партията /БКП/, органите на МВР /народната милиция/ не ще пожалят сили и занапред да бъдат стоманен щит и меч за защита на социалистическите завоевания на нашия народ и процъфтяването на социлистическа България“.

 4. И това какво общо имаше с предните коментари и със самата статия изобщо?
  Или Вие така си пишете, колкото да има нещо..

 5. С предните коментари наистина няма нищо общо, но със статията има. Има и то много, много общо. Това, че вие не го разбирате, съжалявам, не е мой проблем. Който трябва – със сигурност го е разбрал.

 6. Хамелеон ИП. Нали? Жалко…навремето борци срещу империализма, сега „загрижени“ Троянци в интернет, а последното преборояване засега сочи, че 2/3 -ти от града са иязбягали от рая на Г-н Акимов и само някои от производствата дишат на реанимация…

  А бяхме един от най-напредничавите градове за столетия – и даже и в книжките на Иван Хаджийски.

  Града на Майсторите се обърна на град на клетниците!

 7. Виждате ли Господин Кмете, истината е че точно в такива форуми пишат интелигентни хора, хора които виждат реалността.

 8. Браво на Цветомир77, Иван Иванов(не са нужни обиди за кмета кажи му само господин кмете и това е достатъчно),Троянка,ИП,Иван Стоянов(Темплар)Така относно писмото моят коментар господин Кмете прав сте упреците за вашето управление са много основателни и ви карат да будете по ленив и заспал към себе си, вие сте крайно не прецизен в взимането на решения и крайно не настоятелен в действията.КАЖЕТЕ КАКВО НАПРАВИХТЕ ПРЕЗ МАНДАТА СИ ЗА ТРОЯН КОЛКО ЕВРО ПРОЕКТИ ЗАВЪРШЕНИ КОЛКО НОВИ РАБОТНИ МЕСТА СЪЗДАДОХТЕ С ТЕЗИ ПРОЕКТИ КАКВО НАПРАВИХТЕ ЗА КРИЗАТА ,БЕЗРАБОТИЦАТА?Ами създайте работни места пратете покана на една хранителна верига да построят в Троян ИМА ЕДНА НОВА ГРУПА В ФЕЙСБУК КАЗВА СЕ“ ТРОЯНЦИ“ ЕЛАТЕ ТАМ ДА СЕ ПРАВЯТ КОМЕНТАРИ ДА ГИ ВИЖДАТ ВСИЧКИ ДА СЕ СЪБУИМ ВЕЧЕ

 9. Абе Любчо, и с кого да коментираме там?
  Шинговеца,Дочо малоумника и все такива интелекти ли?
  Ама като те гледам че си почитател на тия пръдни матариетките, си ми ясен.
  А и ,човек който не може дори името си правилно да изпише, каква ли мисъл може да пройзведе?
  Кофти спринт, е пародия на каквато и да е медийна форма.
  КУР за минко акимов, 2 за цска!

 10. абе потребител като съм ти ясен ела да се срщнем няякаде да ти стане о ясно а

 11. Никога не съм бил анонимен! Този кмет е един бюрократ и човек без визия за бъдещето! Липсва му любовта към Троян и желание да го направи един проспериращ град! Къде са му супермаркетите? Защитавал дребните магазини така ли? Клоко са дребните магазини? 100? С 100 собственика? А останалите 9900 трояници кучета ги яли?
  Ами бензиностанциите? колко са 6? с 6 собственика а останлите 9900 троянци с велосипеди…
  Ха ха другия път пак за подобен кмет дайте глас! може пък от пожарната да го вземем? или гражданса защита?

 12. Акинов има потенциал да работи за благото на града, но много лошо му влияе Сашо Данков, който е главната причина нищо съществено да не се прави в града. Това е!

 13. троянци искат млад кмет с идеи за проспериращ троян.защото нашия кмет е със стари виждания и разбирания.и не е дотам заинтерисуван от хората за разлика от съседни кметове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.