В Троян безработицата по-ниска от средното за страната

В Троян безработицата по-ниска от средното за странатаНашата община отново е отличник по показателя заетост, както е била винаги в последните години, сочат данните на Регионалната служба по заетостта, огласени от нейния шеф Минчо Диков. При средно за страната 9,26% безработица за община Троян този процент е 8,44, а за област Ловеч – 12,54. Единствено община Троян от 8-те общини в област Ловеч има безработица, по-ниска от средното за страната и вече не е след община Ловеч, както беше станало преди месеци. При нас без работа в трудоспособна възраст се водят на отчет 1522 безработни. За областта се очаква по програмата „От социални помощи към заетост“ да започнат работа през септември-октомври 100-150 човека, което е шанс и за част от незаетите в Троян. Разбира се, колкото и оптимистични да са всички тези показатели, те едва ли дават истинската картина на нещата. А и известна е онази стара максима, че когато самият ти си безработен – безработицата става 100%…

16 thoughts on “В Троян безработицата по-ниска от средното за страната”

 1. Абе хора, стига сте говорили глупости?! Стига с тези цифри и рекли и казали. Вижте Ловеч, вижте другите градове. Че в Троян почти във всяко семейство има безработен!!!!!!!!!!!!!!!

 2. V nasheto semeistvo susto az sam bezrabotna ot 10 meseca ne moga da nameria rabota dori kato 4ista4ka ili gotva4ka.Namerete ni rabota a ne pi6ete gluposti.Ne me interesuvat drugi gradove za6oto ziveem v Trojan.

 3. Изложената информация не е измислена от журналистите, това е официална информация. Сега се търсят сервитьори, готвачи, шивачки и гладачки, шлайфистки – за такива позиции има обяви..

 4. Momchil Vlahovski: Тоя дето пише подобни глупости какви наркотици взима?
  Или това е мисъл на кмета,да сравняваме безработицата в една шепа град спрямо големите градове!
  Същото е да си мериш оная работа с негър кмете !!!!!!!!!!

  Ivan Stoyanov: Кво ти е виновен кмета бе пич?
  Това е СТАТИСТИКА, която се изнася от статистици, по официални данни.
  Това, че половината народ бачка без трудов договор или на частпром, не влиза в статистиката !

  Momchil Vlahovski: Пич можеш да се обръщаш към някой който познаваш!
  Това че половината народ бачка без трудов договор или на частпром,е вследствие че никой не си върши работата да следи работодателите какви ги вършат!Демек ,общинската администрация,на върха н…
  Вижте повече

  Vania Ivanova: Общинската администрация или кметът нямат правомощия да следят работодателите какви ги вършат. Такива функции изпълнява ИА „Главна инспекция по труда“, която има подразделение в Ловеч.

  Ivan Stoyanov: Ок господине, явно не сте пич.
  Както Ви каза Ваня, кмета или ОА под каквато и да било форма не могат да влияят на ЧАСТНИЯТ сектор (каквито са 99% от фирмите из и около Троян). Така че както споменах – това е чиста статистика.
  Фактът, че не отговаря на реалността е съвсем друга тема.
  Знаеш предполагам какво е общото между монокините и статистиката.
  Ако си пич, требе да го знаеш. 🙂

  Momchil Vlahovski: Статистика казвате господине и Вие госпожо-це!
  Я да направим статистика на действащи инвеститори на територията на Община Троян,спрямо съседната на нас,да видим какво ще каже статистиката?
  Да направим статистика на инвеститорите в Троян и на тези в Севлиево!
  Да продължавам ли още,или статистиката ще говори сама?

  Vania Ivanova: Аз не казах нищо за статистиката, коментирах погрешното ви схващане, че общинската администрация има задължение да контролира работодателите. Горният ви коментар ми прилича на изместване на темата, за да не признаете, че кметът няма вина в случая. 😉

  Momchil Vlahovski: Самосезиране,говори ли Ви нещо?
  При положение че живеем в град в който се знае всичко,Общината не си мърда пръста за нищо!
  Едва ли има друг град в който управляващите да са се вземали толкова насериозно и работа за 5 я коментират като за 50 лева!
  В дминистрацията работят хора които хал хабел си нямат от много неща!
  Върха бе оня ден,когато тихомълком се изпуснаха няколко човек ,че причината за заема от 4 милиона е „грешчицата“ на 3-ма писали проекта!!!!4 милиона,които ние трябва да връщаме…

  Vania Ivanova: Самосезиране? Това как да го разбирам? Общината трябва да се самосезира и да контролира работодателите? :DDD
  Има Закон за местното самоуправление и местна администрация, там пише какви са правомощията на кмета и администрацията му.

  Momchil Vlahovski: Аха,а какви са му задълженията,че някак не се разбира от действията на досега командващите Троян?
  А общината може да се самосезира и да подаде информация към съответната Институция отговаряща за контрола върху фирмите!
  Но май Ви говоря за неща,които не са понятни!

  Vania Ivanova: От коментарите ви оставам с впечатлението, че на вас не са ви понятни тия неща, но нямам за цел да ви надприказвам. Само ще вметна, че няма общински служители, които да извършват проверки, че да се сдобият с информацията, която да подадат към съответната институция. А няма такива служители, защото Общината НЯМА такива правомощия.

  Momchil Vlahovski: Все пак не работя в общината!
  Ясно ми е че работите там,така че е безмислено да се води спор,просто защото и Вие сте част от тази машина,видно неработеща.Лошото и то много,че ние плащаме данъци от които получавате заплати и се опитвате да ме накарат еда повярвам,че правите нещо,при положение че фактите говорят сами по себе си!
  И преди да сме се впуснали в пореден спор,ще Ви кажа просто да се огледате на какво заприлича Троян!

  Momchil Vlahovski: А това сравнение с ниската безработица направо е нагло.Виждате ли спрямо останалите направо цъфтим!
  А това че пропагандирате че администрацията която живее на гърба на данъкоплатците и определено е некадърна,както сам кмета подсказа за онеги „грешчици“за 4 милиона кредит,е наистина безочие!

  Vania Ivanova: Добре поне, че не решихте, че съм кмета с фалшив профил. Не искате да признаете, че не сте прав в нещо и съответно ме нападате, а аз само излагах факти. И къде по-точно съм пропагандирала нещо или пък съм ви карала да вярвате в каквото и да било? Няма нужда да се сърдите и да ми преиначавате думите, не може всеки да разбира от всичко, но би било достойно да си го признаете.

  Momchil Vlahovski: Аз го и казах,не работя в администрацията,но казвам пак,че никой жител на Троян не вижда администрацията да работи!
  Думи не преиначавам,а Вие се опитайте да накарате хората да повярват че общината работи с факти,а не да им обяснявате че са некомпетентни и че нищо не зависи от властимащите!
  Нищо лично към кмета,за първи път гласувам и то за него,смятайки че като бивш служител на закона ще бъде по-добър от предишния,уви излъгал съм се.
  Но точно като гласуващ данъкоплатец имам пълното право да търся сметка за действията на човек ,който съм избрал с гласа си на власт!

 5. Пълни глупости!!! Отчита се само по книги, а каква е реалността?????

 6. Информацията е официалната, пък дали отговаря на представитен а някои хора и на реалността – това журналистите не могат да гарантират. може обаче да се позамислим дали просто не се паникьосваме прекалено за състоянието на троян…надявам се да така

 7. До Влаховски от фейсбук – процентът безработица се изчислява по общоприетия начин, тук няма значение големината на селището..добре е човек да поназнайва, преди да се нахвърля и да търси под вола теле

 8. И от къде я черпите тази смешна информация? Кое в тези проценти е вярно, аз гледам как се стопиха хората по улиците и в магазините. Гладните не вярват на тези проценти, чудя се вие като ги публикувате – вярвате ли си. Или живеете в някакъв измислен ваш свят и не се срещате с други хора?

  До Тони: Тони във вашето семейство всички ли имат работа, а в семейството което живее до вас или срещу вас? То няма толкова работни места в Троян, колкото се полагат на тези оставащи около 90% небезработни троянци. Аз не мога да го повярвам това защото в семейството ни има един безработен, в семейството което живее на долния етаж има двама безработни, на първия етаж има един безработен. Това прави почти 50% само за нашата кооперация, та на кое да вярвам? На това което пише тук или на това което виждам всеки ден с очите си.

 9. Станевски, информацията, както е написано, е официалната…Вярвайте на каквото щете, просто не обвинявайте информатора. Твърдя обаче, че работа в общината има – зависи кой какво търси, бюра и лесно не се предлага. Снощи по кабеларката видях доста обяви за търсене на работници – и мъже, и жени. А как ще обясните това, че хладилникът при Добродан кара работнички от Глогово и Галата, не ги набира от троянци? И за ваше сведение, мен ме боли искрено за този град и понеже също не смятам, че процъфтява, а че моментът е много труден – предпочитам да имаме идеи как да го развиваме, вместо гневно да плюем – с омраза какво ще постигнем? Или само тя ни остана?

 10. Дали е официална не е толкова важно, важното е да е вярна. За последните 1-2 часа я споделих аз тази информация с двама съседи, трябваше да видите колко очудено ме изгледаха. Факт е, че не повярваха. Опитайте и вие, излезте на улицата и се огледайте за съседи, мисля, че ще се получи същото. За Добродан не знам, доста ми е далеч а и естеството на работа едва ли ще е нещо за което съм учил, и което ще ме удоволетвори. Доволен съм от сегашната си работа. Вие бихте ли започнали работа в този Хладилник?

 11. Първо искам да кажа, че е повече от норнално броя на безработните в града ни да падне, тъй като е паднал и броя на жителите с почти една трета…..
  И после искам да кажа, че от една седмица сме пуснали обява по кабелната за свободна работно място, а имаме само 3 CVта на бюрото!? Не казвам че града ни е заринат от работа, но все още има много незаети работни места. Но пък от друга страна, защо да ходиме на работа, като в кафетата по центъра или по басейните на Чифлика е къде-къде по-приятно?

 12. Колеф, тука има и нещо друго…
  Познавам доста безработни в момента и какво ми е впечатлението от тях.
  Казват, че няма работа. Оплакват се. Обаче казват, че не биха работили каквото и да е – искат работа, която им изнася.
  Тогава не виждам защо плачат че няма работа, като никой не гледа обявите във вестниците и по кабелната. Там обяви за работа – колкото искаш.
  Въпросът е там, че сме капризни и не можем да бачкаме каквото и да било. Явно достойнството е по-силно от глада…
  Работа има – просто не се търси. Такъв е манталитета на българина – да се реве и да се чака на някой друг ..

 13. По мой поглед 70% от бизнеса е с кредити! От тези кредити 50% не се обслужват ритмично!Трудовите договори на работещите са на минимални заплати или на 1/2 работен ден. Това е картинката в тороян! Да си я кажем! Идва зима и мога да кажа честито! Сега се заблуждават хората че се оправяме да видим зимата…ток… топло… и безработица

 14. Petyo Dilyanov: На 100% съм съгласен с Момчил, другото са дрънканици без всякакъв смисъл, когато фактите говорят и общинските служители с кмета мълчат!!! Няма и какво да кажат предполагам!!! Градът е превърат в декор на филма “ Живяли някога щастливи цигани“!!! Не мисля да споря с никой, това са просто неоспорими факти, а за безработицата, темата е много сериозна и коментара е излишен!!! Не се ли уморихте 20 години да слушате дрънканици, които в крайна сметка не служат на никой за нищо!!! Момчиле, надявам се повече хора да са останали в Троян като теб, но за съжаление силно се съмнявам, виждайки всяка година на къде отива всичко там!!!

  Momchil Vlahovski: Здраво Петьо!
  Имам чуството че едно нещо не им е ясно на тия хора!
  Нека да защитават и се слагат на който и да е кмет,но един ден колелото се завърта и когато собствените им деца се превърнат в поредното изгубено поколение ,тогава може би ще осъзнаят,но ще е късно!
  Има няма 5 години Троян ще се стопи и циганорите ще превземат града ни,та токава ще ги питам точно тия „оптимисти“,,добре ли са!
  И за да не са само празни приказки,кажете ми драги мои едно нещо свършено от сегашния кмет ,със значение за целия град?Едно едничко….4-те милиона кредит за да доокрадат каквото е останало,навярно…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.