В Троян не се споразумяха за ОИК

В Троян не се споразумяха за ОИКЦентралната избирателна комисия ще трябва да назначи Общинска избирателна комисия за Троян, тъй като политическите партии не успяха да се  споразумеят за състава й, съобщиха от Общината. На проведената  консултация при кмета на общината с парламентарно представените политически сили за предстоящите избори за местна власт и президент на България е имало проблем при договореността за зам.-председателското място в троянската ОИК. Затова тази седмица кметът на общината Минко Акимов ще изпрати протокола от проведената консултация и постъпилите предложения от партиите в ЦИК и ще се чака нейното решение. По  закон то трябва да бъде до 18 август. Съгласно Решение 30 от 18.07.2011г. на ЦИК членовете на ОИК  трябва да бъдат 17 и квотите по партии и коалиции са:  осем за ГЕРБ, трима за Коалиция за България, трима за ДПС и по един за Атака , Синята коалиция и НДСВ.
В консултацията в Троян взели участие представители на всички изброени партии. Непостигането на подобно споразумение е прецедент за Троян в демократичните години.

One thought on “В Троян не се споразумяха за ОИК”

 1. За кои „демократични години“ става на въпрос?
  Има ли някъде в община Троян общински или държавни административни позиции, които да не се държат от представители на бившата троянска комунистическа номенклатура или техните роднини?
  Къде в Троян видяхте гражданско общество, което е в основата на всяка една демокрация? Къде видяхте местно самоуправление съобразно ЗМСМА?
  Къде е разделението на властите?
  Къде е свободата на словото?
  Къде е свободният пазар и чудно ли е, че този пропадащ град държи едни от най-високите цени на храни и стоки. Че е с едни от най-високите данъци и такси?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.