35 thoughts on “Видеозапис на 19-то заседание на ОбС – Троян – 27.02.2013 г”

 1. „Ужас“ я. Къде по-добра е „Огнеборецо мой“ на Радка Куршума 🙂
  Иначе ужасът е във факта, че няма нито един коментар по отчетения за 2012-та и приетия за 2013-та бюджет на община Троян.
  Всъщност, никой не е длъжен да му пука изобщо за какво, къде и как харчат неговите пари, които плаща под формата на данъци и такси.
  Важното е да се мрънка, да се вдигат лозунги „искаме контрол“, „искаме пряко участие“, „искаме…“ и прочие други неща и права, които права гражданите отдавна ги имат по закон, но отказват да ги ползват. Не си ползват правата, но си ги искат… на думи!

 2. Може и да е така, но със сигурност вие сте от друг „дол“. Онзи дол на безхаберните, мрънкащите и вечните критикари без покритие, които са достатъчно некомпетентни и крият безпомощността си в нападки и квалификации. Толкова сте безпомощни, че две думи не можете да напишете за бюджета, за вашите пари, за начина и за способите с които ви унищожават и чрез бюджета и ви яздят вече 23 години.
  Тази песен, драги, не е за такива като теб. Тя е за АТАКА!
  А АТАКА не е за души в окови. /не е за „модерните“ роби във вашият дол, ако не си разбрал/ 🙂

 3. 😀 …и кого нападнах и квалифицирах? 😀 😀 А пък безпомощността ми се компенсира от такива титани като вас, за това съм спокоен – че вече 23 години вие обуздавате яздещите ни 😀 😀 😀
  Прав сте и за „песента“ – достатъчни ми бяха няколко секунди, за да съм сигурен, че не е за мен 😀 😀 :D|

 4. Пак не сте разбрали, Илиян. Безпомощността ви е, че не сте в състояние два думи с нещо конкретно да напишете по най-важната тема за една община и жителите и – нейният бюджет. Кой, как и за какво харчи вашите пари! Нормално е тази безпомощност да я компенсирате с общи приказки, коментари и критики за нечия „чужда паница“. Няма лошо. Кой колкото може 🙂
  Това да не ви притеснява – троянските медии също са безмълвни. Изобщо – целият град е станал „странно“ безмълвен. С изключение на протестиращите, които искат права без да знаят, че отдавна ги имат.
  Бюджета във вашата община до голяма степен определя качеството и нивото на вашият живот. Би било добре, защото така е нормално, да вземате понякога участие в собствения си живот 🙂
  Това не е нито работа, нито отговорност на ….. „титаните“. Личен избор и отговорност е това, но, нека да не нарушавам вашето спокойствие 🙂

 5. Е то не можем всички да разбираме от общински бюджети 😀 За т’ва сме ви избрали вас, и сме спокойни 😀

 6. Е, точно тук е голямото разминаване. А как разбирате от семейния бюджет? Нещата не са много по-различни като философия и нагласа. Да не си въобразявате, че общ.съветници са учили или специализирали как се „прави“ или „разходва“ общински бюджет? Колкото ти си учил, толкова и аз съм учил.
  По ЗАКОН този общински бюджет е ВАШ/наш/ и ВИЕ/ние/ трябва ПО ЗАКОН да го определяте и контролирате. „Ние“ сме само един законоустановен орган, чрез който ВИЕ се САМОУПРАВЛЯВАТЕ.
  Незнанието, безхаберието, непознаването на собствените права, отговорности и задължения, както и желанието ви да се криете, да не участвате, да бягате и да се оправдавате, че някой друг е длъжен да върши ВАШАТА работа – това не е оправдание! Или е оправдание, а? Какво мислите?
  Извинявам се, че пак наруших вашето спокойствие 🙂
  Абе, „спокоен“ град е Троян и с много „спокойни“ хора.
  „Спокойно“ измират, „спокойно“ се изнасят по други градове и широкия свят, „спокойно“ си теглят хомота, „спокойно“ гледат как ги грабят, „спокойно“ ….. – голямо „спокойствие“! И знаете ли защо е така? Нека си остане една малка тайна между нас – защото на троянеца вечно някой друг му е виновен! Защото стои и дебне някой да не вземе „да изплува“ от казана с катрана, че да го гепи веднага за краката и хайде на дъното при другите.
  Още една малка тайна – този троянски казан с катран е единственият, който не се охранява от фирмата „Дариус“. Няма смисъл!
  В Троян се самоохраняват вместо да се самоуправляват 🙂

 7. Е хубаво, прав сте 😀 Нищо не става от троянците 😀 Ама какво общо има с това песента от линка ??

 8. Хайде да не ми слагате в устата думи, които не съм казал или написал, моля!!!
  Колкото до песента – вие скочихте да я „оценявате“.
  Ако можете и случайно напишете два реда по сесията и най-вече относно приемането на отчета и новия бюджет – може да водим диалог. Нямам намерение повече да ви отговарям.

 9. Вашият коментар по темата беше линк към песен. Изказах мнението си, надявам се не отричате това ми право. Оценка не съм поставял. А и за отговор не съм ви молил 🙂

 10. Вече единадесети ден троянските медии /електронните/ мъчат и думичка не обелват за бюджета на община Троян. Няма нещо по-важно за една община от нейният бюджет.
  Нито в този сайт, нито в сайта на Т21, още по малко в един нов сайт „TroyanNews, базиран в София и на който пише – „24 часа в денонощието новините на Троян“ – смях!
  Не случайно община Троян е /май/ единствената, която няма и местно УКВ радио. По радиоточката /до колкото я има вече/ епизодично и на порции се пускаха „новини“ за огромните успехи на Партията и общинската власт.
  „Новините“ в Троян обикновено идват в сряда. Един път в седмицата. Разбира се – не всички новини. Предимно „правилните“, „позволените“ и „правилно“ отразени. Понякога Т21 пуска и „неправилни“ новини, но това не променя общата картина на ТОТАЛНОТО ИНФОРМАЦИОННО ЗАТЪМНЕНИЕ В ТРОЯН!
  Казват, 21-ви век бил информационният век. Това определено не важи за Троян. Тук преживяваме в някакъв друг век, а самият Троян се е превърнал в „градът на слуховете“.
  Пуснете слух във Велчевското, че се е родило куче с 5 крака, след 2 часа в центъра ще се говори за две кучета, които са изяли собственика си, а след още 2 часа във Василевското ще обсъждат племеника на „изядения“, който е скочил с парашут от комина на Лесопласт. Ако тази „новина“ /слух/ добие сериозни размери и разбуни духовете, няма начин тогава да не се намесят троянските „медии“, които да цитират „загрижения“ кмет или председателя на ОбС със съответни снимки и пози, които ще успокоят населението, че всъщност кучето нямало 5-ти крак, а това било опашката му и че племенника от 5 месеца бере ягоди във Великобритания. Разбира се и големи благодарности от собственика на кучето към успехите на местната власт.
  п.п. Илиян, моят коментар се съдържа вътре в самият видеоклип от 19-та сесия на ОбС Троян. Помолете някой да ви обясни защо не е необходимо да коментирам себе си или да преповтарям казаното на сесията на ОбС. Този видеоклип е качен заради вас. Да видите кой, как и за какво харчи вашите пари. Поне за някои, които биха се заинтересували. Е, няма такива! Какво толкова. Това също е ваше право и никой не може да ви го отнеме 🙂

 11. Мирча Кришан и краставичката 😀
  Бюджет та бюджет… за къв беше тогава този линк към песничката? Какво общо има с бюджета??

 12. Илияне, от мен ти съвет: остави го Пеевски и си пусни радиото. Спори си с него, а като ти надуе главата-просто го спри….. Пеевски неможеш да го спреш….. НЕМОЙШ СПРЕ ТУЙ ЩО НЕ СЕ СПИРА…. като в една реклама. Всяка твоя дума поражада осем машинописни листа от негова страна и през ред-през два можеш да прочетеш АТАКА с главни букви. Не че някой ще седне да чете тези слово излияния, ама…….

 13. Илиян и Колефф, много е дълго да ви го обяснявам. И никакъв шанс да „вденете“.
  Какво бяха казали на „онзи“ космонавт? – „нахрани кучетата и не пипай /х/апаратурата“.
  *
  Сесията беше на 27 февруари, а до 7-ми март – ни думичка ни стон. Няма и до днес.
  На 7-ми ви пуснах една песничка и „юнаците“ веднага наскачаха да коментират…. песничката… и чуждите мнения.
  Нормално е – от Колефф и Колеффци какво да очакваш. Собствено мнение по най-важното за всеки троянец – бюджета на общината му? Забрави!
  Ама гледай само как КолеФФ се дразни, че съм пишел дълги коментари. 🙂 Милият той. Необятни са терзанията на пещерния човек и на Елочка Шчукина, която боравела с 30-на думички.
  И КолеФФ както не четял, никога не пропуска да дойде да обясни, че никой не четял и че той не четя, па току си излее терзанията колеФФи. Голяма забава!
  КолеФФ, АТАКА! 🙂

 14. 12-ти ден троянските електронни медии мълчат за бюджета на община Троян.
  Затова пък вече имаме „гореща“ новина – съставът на листата на Герб за предстоящите избори.
  В един коментар в Т21 някой е написал – „А господата от общината ги моля да помислят какво може да се направи за откриване на работни места.“ Ако някой журналист си беше направил трудът да информира населението какво се случи по време на „дебатите“ около бюджета – нямаше да бъдат задавани подобни въпроси.
  Защото всеки щеше да знае, че на „господата от общината“ изобщо не им пука за работните места и поминъка на населението. Щяха да разберат, че имаше някой, който от години настоява бюджетът на общината да бъде подчинен само и единствено на този най-голям проблем, заради който човешкият ресурс в Троян се топи с всеки изминал месец.
  Да, ама не – парите на троянците отиват за какво ли не и предимно за съфинансиране на европроекти, в които има едни комисионни за едни наши хора, както и да се изплащат лихви, заеми и глоби от некадърно изпълнение на тези европроекти.
  Бюджетът на Троян не е предвиден да реши нито един проблем, въпреки нечие настояване.
  Важното е да се държи населението в информационно затъмнение и да му се набива в главата, че друго не може, че други няма, че алтернатива няма и … да се примирят. Стар и известен номер, който в Троян продължават да го пробутват.
  Да се примирят, а някой Колефф настървено да почне да гризе обувките на този, който години наред се опитва да промени това статукво.

 15. 13-ти ден троянските електронни медии мълчат за бюджета на община Троян.
  В същото време в Ловеч, още на другият ден след сесията бе публикувана информация за бюджета на Ловеч и от тогава се правят коментари от граждани на Ловеч.
  Докато в Троян населението се държи в информационно затъмнение и хабер си няма какъв бюджет е приет и как изобщо ще живеят през 2013-та година – в Ловеч граждани обмислят как да протестират пред общината и да принудят ОбС Ловеч да промени бюджета.

 16. И? Какво предлагате??
  А и за какви медии иде реч?! Нали са два сайта на кръст, дето ги четат двама човека на кръст 🙁
  „Всеки народ си заслужава управниците!“

 17. 14 ден – НИЩО!
  Научихме обаче от ПиАра на общината, че сме спечелили 2 проекта по Красива България. За 90 хил.лева, от които повече от половината ще съфинансира бюджета на Троян.
  Ще ви кажат – голям успех. И ви го казаха. И много папагали се зарадваха и запреповтаряха общинския ПиАр.
  Хайде сега да поразсъждаваме /на който му се отдава/
  1. Като махнем „съпътстващите разходи“ по един такъв проект, знаете ли колко реално средства остават за самото строителство? Проверете си сами
  2. Нали трябва някой да е с пилешки мозък, че за това, което е изброено да се прави по двата проекта са необходими цели 90 хил.лева? Дори и остатъка след „съпътстващите разходи“ е достатъчно голям и нереален.
  3. Не разполагам с ПСД /проектосметната документация/ за двата обекта, но от изнесеното и опита който имам, двата обекта без „съпътстващите разходи“ и при реална стойност на СМР /строително монтажните дейности/ – едва ли ще надхвърли и 40 хил. лева. Нека са 45 хил. колкото е съфинансирането от бюджета.
  Тук възниква въпросът – защо не ги направихме тези детски площадки със собствено финансиране още миналата година? Ето, парите са едни и същи!
  Ако някой каже, че не е имало пари – от къде тогава се появи този над 3 милиона лева излишък /неизпълнение на бюджета/?
  И друго – колко е инфлационния индекс за 2012 г?
  Нека приемем,че е 5% /да не ровя в НСИ/ – това означава, че сме загубили 150 000 лева. Парите не за две, а цели 6 такива площадки са „изядени“ от инфлацията и сме ги загубили на практика.
  *
  Ето за това ви питам що не изгледахте сесията на това видео по-горе, да видите какво става с вашите пари. А това е само един „дребен“ и незначителен случай.
  Един от многото „дребни“ и големи случаи, заради които нарекох бюджета и изобщо разходването на средствата в общината като –
  ЧЕ НИЕ СТАНАХМЕ ЗАЛОЖНИЦИ НА ЕВРОПРОЕКТИТЕ!
  ЧЕ НИЕ ВЕЧЕ НЕ СМЕ В СЪСТОЯНИЕ НЕЩО ДА НАПРАВИМ САМИ!
  ЧЕ ВСИЧКИЯТ ОБЩЕСТВЕН ФИНАНСОВ РЕСУРС Е ПОДЧИНЕН НА КОМИСИОННИТЕ ОТ ЕВРОПРОЕКТИТЕ И ДРУГИ ВЪНШНИ ПРОЕКТИ!
  *
  Има ли някой, който още да не е разбрал, че в ОбС Троян има само две партии – АТАКА и всички останали. Същото е и на държавно ниво!
  *
  Хайде да идва КолеФФ да плаче що пиша дълги коментари и ….. АТАКА 🙂

 18. 15-ти ден – НИЩО! Въпреки, че е сряда, когато в Троян пристигат „горещите“ новини.
  Не споменавам за „придворната“ статия в „Троянски глас“, където в стил „в-к Работническо дело“ се описва откриването на „топлата вода“ и обилно заливане с безсмислени числа и общи приказки. Разбира се, накрая е цитирана г-жа Кметицата, с умопомрачителното: През 2013-та година бюджета да завърши с преходен остатък, за да не бъдем като други общини.
  Е, определено не сме като други общини.
  Обаче, преведено на разбираем език, това изявление на кметицата означава ни повече ни по-малко – Пожелаваме си през 2013-та година отново да не изпълним бюджета и да нарушим закона.
  А това означава – за всички, които са ходили на обществено обсъждане на бюджета или тези, които са давали предложения и се интересуват от финансите на общината – да духат супата!
  Ей на това се „радва“ в-к Троянски глас и тиражира поредната управленска дивотия като успех. Важното е да се промиват мозъците и на малцината, които все още се интересуват кой, как и за какво харчи /или не харчи/ парите на гражданите.
  *
  КолеФФ, пак стана дълъг коментара. Остава да добавя и ……АТАКА 🙂

 19. 16-ти ден – НИЩО!
  По всяка вероятност Троян ще влезе в рекордите на Гинес като единствената община в света, в която населението не е информирано и хабер си няма за собствения бюджет.
  Бюджета, който определя качеството на живота на гражданите и перспективите за развитие /в случая – УПАДЪКА/.
  Бъл-га-ри, ю-на-ци!
  *
  Кратък коментар, КолеФФ, но, да не изпусна…АТАКА 🙂

 20. ИП, моите уважения за ентусиазма ви в ОС. Ама спрете с това АТАКА, щото лично на мен ми идва като лъжичката л@йнце в кацата с мед 🙂

 21. 20-ти ден – НИЩО!
  Имаме обаче „кулинарна“ новина. Първата „гореща“ новина след 24 февруари 2013-та

 22. 22-ри ден – НИЩО!
  23-ти ден – НИЩО!
  24-ти ден – НИЩО
  25-ти ден – НИЩО!
  Хвала вам троянски „журналисти“!
  Не е да не сте били на сесията. Там бяхте, ама да ви види началството, да си кажете „добър ден“, „как сте“, „добре ли сте“, може би да ви кажат какво да пишете и какво да не пишете.
  Нищо де, взел съм мерки срещу умишленото НЕинформиране на населението относно бюджета, парите и разходите на общината с парите на данъкоплатците.
  То ако чакам на троянската придворна журналистика……. 🙂

 23. Един на страната на заспалите Колефф и Илиян каза:

  ИП,спри се бе,плачеш за внимание,стана ти абсолютна мания.Спри се,че ни писна от теб и АТАКА.Като си толкова прав,що не печелиш привърженици ,ами ги губиш?

 24. Ама на кой му пука какво и от какво ти е писнало бе, смешко.
  Ако можеш – напиши нещо смислено. Ако не можеш – хайде разкарай се и не занимавай хората с личните си проблеми.
  Съвсем откачихте… поне плащат ли ти? Или от едната простотия ме преследвате като миризливи копои по всички троянски сайтове?
  Нали се сещате, че нямате шанс. АТАКА ще ви премаже на тези избори и затова пищите като малоумни. Свиквайте вече 🙂

 25. Един на страната на заспалите Колефф и Илиян каза:

  Пеевски,ти напълно си се ******* 😉 🙂

 26. Е това за премазването от АТАКА, не виждам как може да стане. Нито на местно нито на национално ниво. И според мен е по-добре.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.