Зам.-министър откри новата учебна година в Троян

Васил ВасилевВ общинските и държавните училища в Троян новата учебна година вече е открита. В СОУ”Васил Левски” – най-голямото училище тук, на тържеството присъстваха зам.-кметът Поля Димова и почетният гражданин на Троян Йонка Мичева, най-дългогодишният директор на Троянската гимназия. Директорът Розалина Русева поздрави учениците, учителите и родителите. В словото си г-жа Русенова съобщи, че училището има 2 паралелки над обявения прием и започва с „преизпълнена задача” – 36 паралелки.
Най-високият гост в общината посрещнаха на този ден в Националната художествена гимназия по приложни изкуства „Проф.Венко Колев”. Учебната година тук откри зам.-министърът на културата Васил Василев. За първи път в новото хилядолетие, както се изрази директорът Илиян Илиев, се радват на подобна визита. Както е известно, училището е към Министерството на културата и ще очаква подкрепа за своето развитие от това ведомство.
И в останалите училища имаше много вълнение, цветя, настроение и надежди за хубаво начало. Всички получиха поздравления от министъра на образованието, от областния управител Милко Недялков, от шефа на Регионалния инспекторат Райко Райков. Поздравление имаше и от депутатите от ГЕРБ Корнелия Маринова и Николай Нанков.

Публикувано в ОБЩЕСТВО, ОБЩИНА. Постоянна връзка.

2 Responses to Зам.-министър откри новата учебна година в Троян

  1. Мариян каза:

    Хм, Васил Василев – скучно. Мукаддес да бяха пратили.

  2. Pingback: Ловеч Днес.com | Зам.-министър откри новата учебна година в Троян

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.