Зрелостниците получиха своите дипломи

Зрелостниците получиха своите дипломиТази седмица донесе поредното силно вълнение на завършилите 12.клас в двете най-големи троянски училища: СОУ“Васил Левски“ и СОУ“Св.Климент Охридски“. Младежите получиха своите дипломи за завършено средно образование и вече са във вихъра на кандидат-студентската кампания, тъй като в някои ВУЗ-ове от дни текат приемните изпити. „Васил Левски“ завършиха 96 абитуриенти, като над една трета от тях имат отлични дипломи. На тържествения акт в салона на Община Троян директорът Розалина Русенова връчи дипломите и много награди за високи резултати в учебната работа, за проявени таланти и издигане престижа на училището, за спортни постижения. Тук има двама златни медалисти – Калоян Ковашки и Милия Манджукова, на които дипломите връчи първенец на випуск отпреди 30 г. – д-р Цветолюба Генкова.
Тържеството на СОУ“Св.Климент Охридски“ се състоя в салона на читалището. Първенецът на випуска – многостранният талант Цветелина Борджукова, наследничка на прочутата троянска фамилия математици, произнесе прочувствено слово за това, което им предстои и с благодарност за това, което училището им е дало. От Климента спазиха традицията си и на годишния акт ръководени от Миглена Кюркчиева ученици изиграха пиесата „Женско царство“ на Ст.Л.Костов.
И салонът на Общината, и читалището бяха пълни с развълнувани близки на младите хора, горди с успехите им и надяващи се за доброто им бъдеще. /подробности може да научите от сайтовете на двете училища/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.