Присъждане на награда „Коректен туристически обект, предоставящ хотелиерски услуги“

Община ТроянЗа първи път в Община Троян

Със Заповед № 999 от 13.10.2014 г. на кмета на Община Троян са утвърдени Правила за присъждане на награда „Коректен туристически обект, предоставящ хотелиерски услуги“.

Наградата, която се учредява за първи път в община Троян, има за цел да поощри собствениците на места за настаняване от различни категории, които коректно изпълняват задълженията си към община Троян, към общинския бюджет, произтичащи от Закона за туризма.

Носителите на наградата се определят измежду всички туристически обекти, предоставящи хотелиерски услуги, категоризирани като места за настаняване, съгласно чл.3, ал.2, т.1 от Закона за туризма. Важи за следните категории туристически обекти: хотел, семеен хотел, къщи за гости и стаи за гости. Коректен туристически обект, предоставящ хотелиерски услуги от съответната категория, е този обект, чието процентното съотношение между декларирани и заплатени нощувки спрямо капацитета на обекта за период от една календарна година, е най-голямо. Наградата се присъжда в рамките на една календарна година.

МАРГАРИТА ГЕНКОВА
Връзки с обществеността

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.