Три тенис корта ще правят в Орешак

Три тенис корта ще правят в Орешак Троянските съветници подкрепиха  учредяването на безвъзмездно вещно право на ползване за срок от 10 години върху поземлен имот в Орешак на Сдружение Ски-тенис клуб – Троян. Имотът е в района на стадиона, в центъра на най-голямото троянско село, като обхваща бившите игрища за волейбол и баскетбол, санитарен възел и тревна площ.
Имотът отдавна не се поддържа и се намира в лошо състояние, но е с потенциал да се превърне в привлекателно място за отдих и спорт на жителите и гостите на Орешак, тъй като има добре организирана инфраструктура и е достъпен.
От Сдружение Ски-тенис клуб – Троян ще инвестират 30 хил. лева. Предложеният идеен проект включва два етапа: изграждане на три тенис-корта с настилка от червен клей, ограда около тях и водонапоителна система през първия етап, който трябва да приключи до 6 месеца след подписването на договора. Вторият етап предвижда да се изгради стена за тренировка на деца и съблекалня с баня и тоалетна, а срокът е една година след изпълнението на първия етап. Сдружението възнамерява и да превърне бившето баскетболно игрище в многофункционално, но след като осъществи първите две намерения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.