Започнаха ремонтните дейности в Троян

Пролетният сезон и благоприятното време се използват, за да се направи текущият ремонт на уличните и тротоарните настилки в  Троян. Този ремонт продължава, като дейността е поверена на фирма „Пътстрой – Ловеч“. Това се казва в съобщение до медиите, изготвено от Маргарита Генкова, Връзки с обществеността в Община Троян. Ремонтът включва работи по отстраняването на локални повреди, причинени от нормалната експлоатация на уличните и тротоарните настилки. Те са полагани преди повече от 25-30 години, следствие на което са силно амортизирани. Освен това многократно увеличилият се трафик на движение през последните години и усъвършенстваните  технико-експлоатационни характеристики на моторните превозни средства имат усилващ ефект върху задълбочаването на процеса.
В момента се работи по ул.“Ген.Карцов“, като се прилага  класическата технология – полагане на гореща асфалтова смес. Цената на ремонтните дейности по тази процедура е до 168 270 лв. Наред с възстановяването  на асфалтовата настилка се извършват и други ремонтни дейности: на тротоари и бордюри; повдигане и сваляне на решетки и капаци; боядисване на стоманени  парапети и решетки и други.
Общинската фирма БКС ремонтира тротоарните настилки на централния площад.
Фирма  ВиК „Стенето“  извършва реконструкция на водопроводната мрежа в Терзийско – 1000 метра довеждащ разпределителен водопровод и подмяна на разпределителния водопровод по ул.“Димитър Икономов-Димитриката“/ от Поделението до моста на пазара/. Едновременно с това, по информация на управителя инж.Тонимир Гечев, се подменя водопроводът и по три напречни улици: пред Поделението, пред Детската ясла и пред Полицията.
На следващ етап през есента предстои подмяна на водопровода от кръстовището за ж.к.“Лъгът“ до „Троянка“ по ул.“Ген.Карцов“.
Реконструкциите се извършват със собствени средства

One thought on “Започнаха ремонтните дейности в Троян”

  1. Виждате ли хуваво снимковия материал. Тези кратери със текущ ремонт не могат да се оправят трайно. От снимката е видно , че основа за асфалтовото покритие няма. И да се извърши текущ ремон все тая. Пари похарчени на хаос. За наша сметка разбира се. Но в България нищо не е индувидуализирано, нито здравните осигуровки, нито ремонтите, нито данъците, които плащаме във вид на винетки и тем подобни. Всичко е забулено в розова мъгла. Фирмите които работят се идинтифицират трудно. Договорите са калпави, недомислени, все нещо им липсва, няма гаранционен срок и когато опре до съд, съдът понеже нищо не разцбира от улици , гледа делото процесуално. И къде е Киро………..Май не е на кирия.Когато управляващите не могат да вържат бюджета, пак най бедните го плащат. Защото такава ни е държавата, тя е като нас дребна , глупава, тъпа и некомпетентна. Спомняте ли си при комунизма как се еб–-ме с държавата взаимно, А? Винаги играем на кой е по-по- най. И за това сме на това деридже.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.