Започнаха ремонтните дейности в Троян

Пролетният сезон и благоприятното време се използват, за да се направи текущият ремонт на уличните и тротоарните настилки в  Троян. Този ремонт продължава, като дейността е поверена на фирма „Пътстрой – Ловеч“. Това се казва в съобщение до медиите, изготвено от Маргарита Генкова, Връзки с обществеността в Община Троян. Ремонтът включва работи по отстраняването на локални повреди, причинени от нормалната експлоатация на уличните и тротоарните настилки. Те са полагани преди повече от 25-30 години, следствие на което са силно амортизирани. Освен това многократно увеличилият се трафик на движение през последните години и усъвършенстваните  технико-експлоатационни характеристики на моторните превозни средства имат усилващ ефект върху задълбочаването на процеса.
В момента се работи по ул.“Ген.Карцов“, като се прилага  класическата технология – полагане на гореща асфалтова смес. Цената на ремонтните дейности по тази процедура е до 168 270 лв. Наред с възстановяването  на асфалтовата настилка се извършват и други ремонтни дейности: на тротоари и бордюри; повдигане и сваляне на решетки и капаци; боядисване на стоманени  парапети и решетки и други.
Общинската фирма БКС ремонтира тротоарните настилки на централния площад.
Фирма  ВиК „Стенето“  извършва реконструкция на водопроводната мрежа в Терзийско – 1000 метра довеждащ разпределителен водопровод и подмяна на разпределителния водопровод по ул.“Димитър Икономов-Димитриката“/ от Поделението до моста на пазара/. Едновременно с това, по информация на управителя инж.Тонимир Гечев, се подменя водопроводът и по три напречни улици: пред Поделението, пред Детската ясла и пред Полицията.
На следващ етап през есента предстои подмяна на водопровода от кръстовището за ж.к.“Лъгът“ до „Троянка“ по ул.“Ген.Карцов“.
Реконструкциите се извършват със собствени средства

1 thought on “Започнаха ремонтните дейности в Троян

  1. Виждате ли хуваво снимковия материал. Тези кратери със текущ ремонт не могат да се оправят трайно. От снимката е видно , че основа за асфалтовото покритие няма. И да се извърши текущ ремон все тая. Пари похарчени на хаос. За наша сметка разбира се. Но в България нищо не е индувидуализирано, нито здравните осигуровки, нито ремонтите, нито данъците, които плащаме във вид на винетки и тем подобни. Всичко е забулено в розова мъгла. Фирмите които работят се идинтифицират трудно. Договорите са калпави, недомислени, все нещо им липсва, няма гаранционен срок и когато опре до съд, съдът понеже нищо не разцбира от улици , гледа делото процесуално. И къде е Киро………..Май не е на кирия.Когато управляващите не могат да вържат бюджета, пак най бедните го плащат. Защото такава ни е държавата, тя е като нас дребна , глупава, тъпа и некомпетентна. Спомняте ли си при комунизма как се еб–-ме с държавата взаимно, А? Винаги играем на кой е по-по- най. И за това сме на това деридже.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.