ВИДЕО! Мустафа Карадайъ към Христо Иванов: Вие търгувате и рекетирате всяка власт

Христо Иванов е заложник на една организирана, олигархично-медийна НПО политическа група. Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в декларация от името на парламентарната група на движението.https://www.facebook.com/presscenterdps/videos/1388521294864825

„Чухме поредната анти-ДПС декларация. Г-н Иванов, вашата немощ, вашата немощ не се опитвайте да криете пак с анти-ДПС риторика. Вие търгувате и рекетирате всяка власт. Вие сте част и сте продукт и заложник на една организирана, олигархично-медийна НПО политическа група. Става въпрос персонално за г-н Прокопиев като олигарх и символ на задкулисието в българската политика, като човек, който притежавайки медийна-икономическа власт, заграбва политическа власт без да се явява на избори. За нас това е съдържанието на понятието завладяна държава и фасадна демокрация, които са ви любими етикети“, каза още Мустафа Карадайъ. 

„Само ще отбележа, че  в очертанията на кръга „Капитал“ влизат политическите шамани, начело с Иван Кръстев – Българският Конфуций според бившия премиер, както и НПО-ата от българските поделения на международната Сорос мрежа. Един файтон хора овладяхте тази мрежа и общото между вас е, че в по-голямата си част сте хора, произхождащи от сериозни комунистически, номенклатурни фамилии“, каза още Карадайъ. 

„Защо е така оставяме филантропа Джордж Сорос да обясни. Наричаме на шега тази група, този кръг – организирана престъпна група в българската политика, защото в зората на българската демокрация приватизирахте дясната идея и дясното политическо пространство. Впоследствие и големи части от българската икономика. За медиите, правите евтин опит да се криете зад свободата на словото. Никога не сме нападали журналисти от контролираните от вас медии. Обратно в много изказвания сме правили разлика между журналистите и тази група. Достатъчно е да се посочат само изтеклите в публичното пространство инструкции към журналистите за кого и какво да пишат“, допълни още Мустафа Карадайъ. 

Според него десетилетия наред се извършва политически инженеринг в цялото политическо пространство, включително по външни указания. „Разцепихте и унищожихте автентичната дясна партия СДС чрез анти-ДПС риторика. Същата процедура приложихте и на НДСВ. Активно участвахте в създаването на проекта Бойко Борисов и по външни указания. Списъкът на инженеринговите продукти е дълъг. Това е сериозен труд по фрагментиране на дясното политическо пространство и като резултат вече две десетилетия в България няма автентична дясна партия. Като цяло това се явява възпрепятстване на демократичния процес в България. Вие рушите демокрацията в България“, каза още Мустафа Карадайъ. 

Той посочи, че без да се явяват на избори, имат министри в правителствата и изброи Симеон Дянков, Томислав Дончев, Екатерина Захариева и други.

„Между вас и нас има морална пропаст. Ние от ДПС сме потомци и продължители на истински борци против тоталитарната комунистическа власт. Някои платиха цената на демокрацията с живота си. Други със здравето си, трети със свободата си“, допълни още Карадайъ и заяви, че следователите и прокурорите се виждат в редиците на „Демократична България“. 

Той призова за диалог между парламентарните групи да се определят националните приоритети и да се възстанови държавността.

източник: trud.bg