Владимир Коев с убедителна победа в Черна гора

Представителят на троянския отбор „Хемус 1896-Вивело“ Владимир Коев е спечелил убедително двуетапния пробег „По стъпките на крал Никола“ /кат. 2.2/, състоял се за 16-и път в Черна гора. Съотборникът му Светослав Чанлиев се класирал 13-и.
Останалите съекипници на Коев – Евгени Балев, Павел Шуманов и Даниел Петров, не завършили втория етап, но помогнали много за успеха на лидера.
Коев изкова победата си още в първия етап – индивидуалното бягане по часовник на 18.5 км в историческата столица на Черна гора Цетине, съобщава специализран сайт. Троянският колоездач се наложил категорично, вземайки чувствителна преднина от 1:41 мин. пред втория, Джумабеков, и 2:01 мин. пред третия – Наги. Преди 4 години в същия пробег Владо Коев бе втори, а Павел Шуманов през 2008-а извоюва третото място.
Роденият в Казанлък бегач на „Хемус“ – Троян Владимир Коев, известен с прякора Пиранята заради устрема си да е първи в този мъжки спорт, завоюва общата победа по изключително убедителен начин.“Доволен съм от победата на Коев, който навлиза в много добра форма“, е казал пред Probike-bg Тодор Колев, треньорът на троянския тим. Г-н Колев е изразил доволство от добрата работа и на останалите в отбора, тъй като според него момчетата изпълнили точно тактическите указания по техничния и тежък маршрут в Черна гора. Г-н Колев заявява, че целта на тима е да бъде във възможно най-добро състояние през юни, когато предстоят важни стартове, а надеждите са за нови успехи. Ние като троянци също ще чакаме поводи за гордост и радост в нашия традиционен спорт – колоезденето.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.