Намалели са възпитателните дела

Намалели са възпитателните дела
Намалели са възпитателните дела

По-малко като брой са възпитателните дела на деца, които е разглеждала през 2010 г. Общинската комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Троян. Това стана ясно миналата седмица на заседание на Комисията, като съпоставката е с 2009-а г.
Работата на Общинската комисия е изключително трудна и отговорна. Ангажираните с нея са наясно, че трябва да се впрегнат всички обществени сили, да има много тясна връзка с учителите и родителите, за да може децата, които са престъпвали законите, да получат правилно възпитание и промяна. Затова и секретарят на Комисията Чавдар Димитров посещава децата, които са настанени в Социално-педагогически интернати и Възпитателни училища интернати, носи им подаръци, кореспондира си с тях, поддържа връзка с техните ментори, с директорите на интернатите и родителите, за да се получи възможно най-добрата промяна у децата.
Комисията съвместно с други институции осъществява редица инициативи като превантивна дейност за подрастващите. Сред новите идеи е в Троян да се  проведе – съвместно с Музея на МВР, актуализираният вариант на изложбата „Заедно срещу дрогата“, която нагледно показва опасностите на този вид отрова. Подготвя се и ваканция на деца, преминали през Комисията.  Тя ще бъде в комплекс „Детска република“ – Беклемето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.